Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - tweenG

Страници: [1] 2
1
Здравейте,
Не бях писал отдавна, тъй като изчаках да мине прегледът ми при Проф. (вече не Доц.) Антонов :). Той потвърди, че става въпрос за локална стеатоза, която по своя характер е безобидна и не представлява някакъв проблем. Като евентуални причини за нея посочи не особено редовното хранене и консумацията на сладко (като си спомня, че сладкото беше препоръчително при възстановителната диета след Острия хепатит Б...), които до известна степен са приложими за мен. Вече съм много спокоен и щастлив и реших да споделя развитието на ситуацията докрай, за да бъда полезен на някого, който евентуално може да има същия проблем.

Хубаво лято от мен :wink3:

2
Здравейте,
Още вчера намерих начин да си направя скенер (с въпросното контрастно вещество, което се влива венозно). Резултатите много ме обнадеждиха, лекаря ми каза, че въпросното петънце, което дава сянка при ехография не е хемангиом, нито някаква лезия или нещо лошо, а част по паренхима на черния дроб, която леко се е променила като структура. Томографията ми беше правена веднъж без и после с контраст, за да се види дали въпросната зона ще се промени като цвят, но ми каза, че тя не е реагирала и не се е променила. Според него това е настъпило след преболедуването на хепатита, тъй като докато бях в клиниката за лечение, при ехография не са ми споменавали, нито описвали подобно нещо. Каза ми, че няма никаква причина това да ме притеснява, че не се, а и няма нужда да се лекува. В заключението е написал: " Най-вероятно се касае за локална стеатоза" . (Размерът му е 20 мм, в 4-ти сегмент). Дори за финал ми се усмихна и ми каза " Яж си и пий в тон с европейското и не го мисли" :) , е аз не че правя това, но все пак това много ме успокои.
Оттук нататък ще се консултирам с друг специалист и молбата ми е да ме насочите към такъв.

Поздрави и хубав ден  :wink3:

3
Здравейте,
Благодаря много за окуражителните думи на Миглена, наистина се опитвам да мисля позитивно както тя ме съветва :)
Ели, благодаря и на теб за отношението по темата. Това за хемангиома ми го каза и лекаря, който ми прави ехографията (д-р Алексиев), че е безобидно.... но после в разговор с доц. Желев спомена, усмихвайки се, че много се бил затруднил с тази моята ехография... На мене ми се стори, че няколко пъти видях доц. Антонов в клиниката, но поне сестрата, която записва, преди време ми беше казала, че нямал часове скоро и излизал в отпукс....

Поздрави

4
Здравей,
Не знам на какво се дължи, а и не знам какво ми има все още... :( За две години 3 пъти съм правил изследвания за вируса на хепатит Б и винаги са били отрицателни за вируса и с положителни антитела. Така, че хепатит нямам.... кофти е, че цялото разясняване от изследването стана "на крак" по стълбите и докато звъняха телефони и т.н. ... аз останах почти без информация за евентуалните съмнения, камо ли да разбера под влиянието на какви фактори го има това нещо.......

5
Здравейте приятели!

Аз съм на 30 г. След като преди 2 години успешно преборих острия хепатит Б, напоследък имах някой оплаквания в областта на черния дроб и така... стигнах до преглед при специалист - доц. Желев от УМБАЛ Св. Иван Рилски, тъй като доц. Антонов се оказа в отпуск....
Днес ми направиха ехография, а заключението от нея доста силно ме притесни и затова реших да потърся Вашата помощ и разяснения.... "Черен дроб: горно гранични р-ри, леко повишена ехогенност на паренхима дифузно. В областта на 4-ти сегмент се скенира окръглена хипоехогенна зона 20 мм, без съдови сигнали в нея...... Лек дифузен паренхимен процес в ЧД (с характер на бенигнена лезия - хамангиом?.... Заключение: за ЦЕУС или СТ с контраст уточняване на лезията в черния дроб...."
Само да вмъкна, че изследванията на ензимите ми от преди месец са: АСАТ-16, АЛАТ-11, ГГТ-19.
Доц. Желев ми спомена за различни варианти за скенер или ехография с контрастно вещество - чрез личния лекар с ново направление за специалист или платен вариант, както и хоспитализация за ехография с контрастно вещество..... Много съм объркан и не знам откъде да започна, към кой скенер да се насоча евентуално.....
Каза ми и, че задължително трябва да се изясни какво е, защото ако е хемангиом - било безобидно, но ако било "друго" - тогава не било добре..... Интересно ми е какво е това "другото" за което може да има съмнения.....
Освен това когато прочетох в интернет за лезиите и хамангиомите ми се изправи косата..... :(

Много моля, ако някой се е сблъсквал с това или от практиката си е чувал и има понятие да ми помогне с информация... както за вариантите за скенер - добри болници и специалисти, така и с евентуално инфо за самите находки.....

Предварително ви благодаря....

6
Може да не е от кръв, а от плазма, което изключва наличието на червен цвят... При почти -200 С вероятно се диференцират кръвните компоненти и на показ излиза САМО плазмата, която е безцветна и съдържа и натриев хлорид, който не позволява замръзването. Друг е въпросът как точно е станало заразяването... И на мене ми се искаше да вярвам, че  е от зъболекар и все още го твърдя, но надали ....

7
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Май 18, 2012, 14:20:41 »
Забравих нещо само да попитам :) - възможно ли е при тези ниски нива на ензимите все пак да ми е увеличен черния дроб, за да усещам това " подпиране" върху крайните предни ребра отдясно?

8
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Май 18, 2012, 14:16:50 »
Здрасти :)
Радо, благодаря за отговора... Сега си изтеглих резултатите и мога да се похваля, че по-ниски нива на ензими никога не съм имал  - ASAT - 16, ALAT - 11; GGT - 19, което според мен трябва напълно да ме успокои относно черния ми дроб :) Възползвах се и от възможността в лаборатории Кандиларов да си направя тест за Хепатит С, който също се оказа отрицателен :) Надявам се, че тези странни усещания скоро ще отминат или е просто нещо сезонно и недоизяснено като характер.

Лек и успешен ден от мен  :flowers:

9
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Май 17, 2012, 19:16:37 »
Здравейте Приятели :)
Не съм писал много отдавна тук - почти две години. При мене всичко се върна по старо му, чувствам се отлично. Правих си и периодични изследвания на АСАТ и АЛАТ, чиито стойности бяха около 20-23..... Начинът ми на живот се възстанови с предишните си характеристики :)
От няколко дни обаче изпитвам някакви притеснения, причините за които все още не знам на какво да отдам.... Накратко, от 3-4 дни се чувствам отпаднал, изморен, сънлив... имам определено странни усещания в областта на черния дроб (като че ли някакъв натиск върху последните ребра над коремната кухина) и лека болка в горната част на корема, лек дискомфорт и някакво усещане за тежест в областта на далака.... Започнах да се следя дали отново не пожълтявам, но като че ли не, понеже от 1-2 дни забелязвам леко изсветляване на изпр.........., но пък може и така да ми се е сторило.... днес измерих и лека температура - 37.1 C. Започнах да си внушавам неща от типа, че Хепатитът ми се е завърнал или, че черният дроб отново страда по някакъв начин....... какво мислите по въпроса - възможно ли е подобно завръщане след 2 години, при положение, че е бил абсолютно изчистен?
Още не съм ходил при личния лекар.... мисля утре да си направя директно изследвания на АСАТ и АЛАТ (последните направени са около преди 6 месеца със споменатите стойности около 20-23). Много бих бил благодарен, ако споделите своето мнение по въпроса и предварително Ви благодаря. :good:

10
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Юли 29, 2010, 18:47:14 »
Благодаря ти  :hug1: Стискам ти палци и ти да се похвалиш в най-скоро време със същото  :congrats:

11
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Юли 29, 2010, 16:38:43 »
Искрени благодарности Anmar  :hug1: Искрено ти пожелавам и ти да се похвалиш със същото в най-скоро време  :congrats:

12
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Юли 29, 2010, 16:21:17 »
Благодаря, Радо!  :flowers:

13
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Юли 29, 2010, 15:51:58 »
Здравейте приятели :)
Исках официално да се представя вече като НАПЪЛНО ЗДРАВ!!!  :yahoo:
5 месеца и 6 дни след като за пръв път ми съобщиха диагнозата Остър хепатит Б, днес доц. Антонов ми стисна ръката и ми каза: "Честито! Вие сте напълно здрав човек!".
Вчера си пуснах изследвания за HBsAG и Anti HBs-IgM с резултати съответно: "отрицателен" и "положителен (0.163)".
От утре мога де се върна към ежедневието на нормалния човек - да спортувам, да се храня без угризения на съвестта, но още поне месец не трябва да пия алкохол ( но мисля, че мартини не влиза в листата  :mocking: ).
Преди всичко искам да благодаря на всички приятели от този форум, които особено много ми помогнаха да осмисля какво ми се случва в първите дни, по-леко да преодолея шока като ми вляха огромна доза спокойствие, а то..... оказа се, че е най-важно или един от най-важните фактори за справяне с тази гадна вирусна инфекция.
Искам да пожелая на всички, които са се сблъсквали и ще се сблъскат с вируса на хепатита да имат моя шанс и да се излекуват напълно с всички съпътстващи обнадеждаващи факти и резултати.

Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ, приятели! Бъдете здрави и упорити в борбата и нека Бог ви помогне, така както помогна на мен!  :love5:

14
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Май 13, 2010, 13:28:13 »
Здравейте приятели  :love5:
Не съм писал отдавна. Исках да споделя с вас радостта си от днешните ми резултати, които са: АСАТ 26, АЛАТ 32, ГГТП 33, БИЛ.общ - 17.1, БИЛ. дир.  - 6.9. Единственото, което леко ми притеснява е директния Бил., който е с 0.9 единици над горната граница, но предполагам може все още да е нормално. Австралийският антиген не съм го изследвал още, защото все още е рано, нали.... 3 месеца от началото на заболяването, но ми се иска да го проверя, за да съм спокоен, когато правя секс. Супер щастлив съм и се чувствам много пълноценен вече. Пожелавам на всеки с идентичен на моя проблем да има такива резултати и да се излекува изцяло.

Хубави и красиви дни!

 :hug1: :hug1: :love5: :love5:

15
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Април 12, 2010, 01:15:57 »
Здрасти  :wink3: Мноооого се радвам за теб. Супер! Браво! Само така .... ше го сдухаме тоа смотан вирус :) И аз не усещам вече тежестта така постоянно, както в началото. Снощи бях на дискотека до 5 сутринта :) и тъй като 6-те сока ме сдухаха леко преди това опитах около 5-6 малки глътки водка от чашата на приателя ми.... ехххх какво блаженство беше  :ashamed2: сега съм леко гузен, с надеждата да не съм навредил  на дробчето си, но съм на път да го преодолея  :wink3: А и днес се отдадох на 10 часова обиколка по кафета, магазини и молове и за пореден път се убедих, че този вид терапия (освен секса) са един от най-добрите стимуланти за преборване не само на сдухването и стреса, но и на всекви болести, дори и гадния хепатит  :wink3:
Моя антиген ше го изследвам най-рано на 3-тия месец, а дотогава ще си мисля, че вече съм напълно здрав, защото знам, че ще бъде така. Знай го и ти и мисли, че си здрав. Ще се учудиш колко бързо действа  :wink3:
Успешна седмица, приятели!
 :love5:

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007