Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Dessita

Страници: [1] 2 3 ... 6
1
Еха, честито и от мен, Ричард! Голям късметлия си :smile:!
Само ми стана интересно, първо ХбсАГ ли ти негативира или първо започнаха да се образуват антитела?

2
Хей, браво, вярвам, че сте на прав път! Освен това, смятам, че е добре, че не се вглъбяваш в това, бебето да стане веднага, защото жените понякога се вманиачават и това вреди на психиката още повече.
Само не разбрах, дали се пазите още или вече изцяло не, някак неясно си го написала. А и ти беше споделила, че той има много антитела вече. Не би трябвало да е опасно, нали така?

И аз да се похваля плахо, че и ние сме малко след втора доза ваксина и нямам търпение вече да дойде момента, когато ще може да не се пазим. Само че в тази ситуация с пандемията, няма как да ходим да проверяваме антитела дали има вече, при условие че хората пред лабораториите масово са болни. Та се чудя, дали той вече има някакъв имунитет и като се вземе предвид, че аз съм на терапия, дали трябва да чакаме още няколко месеца до трета доза... Ехх уж съм търпелив човек, но сега ми се струва цяла вечност  :smile:

3
Ясно, разбирам тогава притесненията ти.
Но предвид факта, че никога не можеш да си сигурна, дали нивата на вирусния това няма да се вдигнат в последния триместър, може би ако само тогава има опцията да се приемат лекарства си е добра опция, до която може да се прибегне, в случай че се наложи. Все пак най-важното би било здраво бебе :smile:

4
positivevibes, аз не разбирам, защо трябва да чакаш. Намери си гастроентеролог, който да те следи, ако забременееш и после нали слагали на бебетата освен ваксината, някакви имуноглобулини или нещо подобно, с които предполагам не би имало риск за бебето.

5
Хейй, това са добри новини, браво, скоро да се похвалиш и за другото, че е станало  :biggrin:
А приятелят ти комбинираната ваксина ли си сложи (за А+В), че се чудя, кой вариант е принципно по-добър?

6
Силвана, страхотна си.
Току що изпратих моите жалби до управителя на НЗОК и до омбудсмана. Може би са малко по-емоционални, но ми е дошло до гуша и в мен бошуват много емоции.

7
Аз съм писала на НЗОК, не че получих отговор.
Сега реших да използвам имейл адреса им, посочен на интернет страницата им:
НАЦИОНАЛНА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАСА
Адрес: гр. София 1407, ул. “Кричим” №1
ЕИК 121858220
ЗА СЛУЖЕБНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ, ПИСМА И ЖАЛБИ - nzok@nhif.bg

Силвана е права, има смисъл да пишем жалби. Все в един момент ще обърнат внимание.
Иначе, аз прочетох какво е казала Силвана на пресконференцията и ме зарадва, че е обърнала внимание на ужасяващата процедура, през която ни карат да минаваме, за да си вземем лекарствата и затова вметнах, че остава да направят нещо и по този въпрос, а не вечно да игнорират този проблем.

8
Това е чудесно, сега остава да направят нещо и за облекчаване на процедурата на дългосрочното лечение на Хеп.Б...

9
Благодаря ви за коментарите, но той се е изследва, няма ХБсАГ и няма антитела. Така че друг вариант, за да съм спокойна, освен ваксина няма.
Както и да е, спирам да се оплаквам и да обсебвам темата.

10
Еха, анти ХБС, това, което си споделил, е супер интересно за мен.
Аз също пия от 6г тенофовир и съм с отрицателни ПСР-и, но не ми е хрумнало, че мога да правя секс без презерватив. И това ми е най-големият проблем. Имам приятел от 3г, но той се страхува много от ваксините и отказва да се ваксинира. Тоест сексът без презерватив за мен е мираж, да не говорим идеята за деца и т.н. А годините при мен си минават и това доста ме сдухва.
Ако можеше да съм 100% сигурна, че може и без предпазни средства...

11
Не съм никакъв специалист, но според моите разбирания той е излекуван и няма вече хроничен хепатит при отрицателни ПСР и ХБсАГ. При подобни показатели защо да не приема лекарства за кръвната захар?

12
Благодаря ви за съветите.
Там е работата, че ако мога да вземам лекарството до края на април с изтекъл протокол, бих се възползвала от възможността. Предпочитам да изчакам с изследванията, отколкото да вися 6 часа в болница, и то да ходя няколко пъти за отписвания, протоколи...Не ми се рискува просто, само като ми се изкашля някой насреща и се чудя, къде да избягам.

Update: Звъннах в Здравната каса и ми потвърдиха, че ако желая, мога да си изкарам нов протокол, но мога и да се възползвам от служебното удължаване до края на април. Ще рискувам с изтекъл протокол и дано няма проблем.

13
Здравей Силвана,

и аз се чудя същото нещо, протоколът ми изтече януари и засега не са удължили ижвънредната епидемиологична обстановка, даже ще разхлабват мерките. Това означава, че трябва да ходим да се бутаме по болниците за нови протоколи, въпреки че съм сигурна, че пак ще скочат заразените и пак по някое време ще обявят епидемиологична обстановка. Не знам, какво да правя. Ти имаш ли някаква друга информация?


14
Ето ме, аз съм желаеща, не стига само да мрънкам (поне що се касае да пиша жалби и оплаквания, по телевизията за съжаление не мога да се появя). Веднъж бях писала подобна жалба до министъра за здравеопазването, не  че стана нещо, но ще последвам съвета ти и ще пратя едно запитване към НЗОК, то само с писмо по пощата ставаше, нали?

А в Токуда защо карат пациентите да нощуват, мен и това ми се струва прекалено?

15
Здравейте,
Да, и аз като Изабел ходя на 3 месеца във ВМА, но не знам, дали и как мога да се изместя в Токуда.
Силвана, ще дадеш ли малко повече подробности, как протича всичко в Токуда? На едно влизане правят и ПСР и протоколи ли? Колко време ти отнема едно посещение и нали те пускат след взимането на кръв?
Побеснях сега, като разбрах, че ни карат излишно да ходим 2 пъти по-често от необходимото...

Страници: [1] 2 3 ... 6

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007