Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Jina

Страници: 1 ... 29 30 [31]
451
Моята история / Re: Здравейте!!!
« -: Май 23, 2007, 16:36:36 »
Това е много хубава новина  :) и общо взето свърши работа-другата седмица лекуващата ще ми даде направление за София  ;D ;D     

452
Виж какво изкара Радо от интернет "Пациентите с "нормални" чернодробни ензими вече може да бъдат лекувани с Pegasys" в НОВ ЧЛЕН,"ЗДРАВЕЙТЕ!",Jina (там е цялата или по важното от статията).
Сега ходих при "лекуващата" ми лекарка и като й казах това тя ми отговори че ще ме прати в София за биопсия  :) и вика "Да,то има лечение.." Е добре че ми каза ... Аз съм потресена от това отношение!
Р.Р.Другата или по следващата седмица за София  ;D

453
Моята история / Re: Здравейте!!!
« -: Май 23, 2007, 12:04:24 »
Да...Именно,заради това че лекарите,при който ходих ме успокояваха и ми казваха (и на мен също) че АСАТ-а и АЛАТ-а са ми в норма-да съм спокойна и само на 3 месеца да си ги правя същите изследвания,стоях и блях 2 години :o .Еми ако сега лекарката отново ми окаже да ми прави биопсия и т.н.  ???

454
Ясно.
Намерих нещо в интернет за лечението.Ако ви интересува:
5. Кои болни подлежат на антивирусно лечение?
Пациенти, които са с доказана виремия (наличие HBV ДНК или HCV РНК в серума), независимо от използвания метод за изследване. При тяхното ежемесечно клинично и биохмично проследяване за най-малко 6 месеца, е неоходимо да се установят поне 2 стойности на АЛАТ > 1,5 пъти над горната референтна граница. Хистологичното изследване трябва да показва белези на фиброза, оценена описателно или чрез индекси ( Knodell/ Ischak, METAVIR SCORE). При липса на фиброза, но при наличие на биохимични и хистологични данни за активност се приема, че болните също са подходящи за антивирусно лечение, ако са проследени 6 месеца.
Лечение не се започва при аминотрансферази в референтни граници независимо от хистологичната находка. В тези случаи болните се проследяват биохимично на всеки 3-6 месеца.
В случайте на компенсирана чернодробна цироза антивирусното лечение се провежда при наличие на ензимна активност и виремия.
На антивирусно лечение подлежат и болните, неотговорели на предхождащо антивирусно лечение или са с рецидив на болестта при последвалото проследяване от поне 6 месеца. Индикацийте за лечение при тези болни са същите, както при нелекуваните болни – биохимична и хистологична (доказана с повторна биопсия) активност, виремия.
Основни индикации за лечение на пациенти с хронична НСV инфекция

 
Анти НСV   HСV РНК   ALT   Терапевтична стратегия      
+   +   Нормален   Проследяване на пациентите и започване на лечение при повишаване на AЛАT.      
+   +   Повишен     Лечение с PEG IFN-a и Ribavirin или с IFN-a и Ribavirin.       
+   -   Нормален   Не се налага лечение.      
+   -   Повишен                Търси се друга причина за повишения АЛАТ.      
+   +   Цироза с биохимична активност   Компенсирана: Лечение с PEG IFN-a и Ribavirin; IFN-a и Ribavirin, IFN-a, самостоятелно или в съчетание с Ribavirin. Необходим е чест контрол с повишено внимание.
Декомпенсирана: симптоматично лечение.      
+   +   Цироза без биохимична активност   Наблюдение, симптоматично лечение.   
 
Само дето някой работи не знам какво означават: биохимични и хистологични данни за активност  ???

455
Моята история / Re: Здравейте!!!
« -: Май 23, 2007, 09:42:34 »
Здрвей  :) Четах твои постове и много се радвам,че си започнал лечение и всичко е нормално и нещата вървят добре.Имам гастрероентероложка и още днес ще разговарям с нея за биопсия.Ще пиша... 
 Радвам се че намерих този форум и вас,защото сигурно още дълго време нямаше да знам какво става с мен.
Поздрави  ;)

456
А биопсията безплатно ли се прави?
И аз имам ли право на лечение,ако нямам увеличение на черния дроб?
Благодаря за отделеното време  :)
Поздрави!

457
Здравейте на всички!
Zizi,към теб имам един въпрос-ако правилно съм разбрала биопсията ти е добра и нямаш увеличение на черния дроб.Тогава само в кръвта ли е вируса?Понеже от тези изследвания който съм си правила аз-а те са само АСАТ,АЛАТ и ехограф ми казаха че съм добре и че няма нужда от никакво лечение,защото ако съм започнела лечение с интерферон може да се влуша  ??? Май изобщо не съм наясно... :-\

458
Моята история / Re: Здравейте!!!
« -: Май 22, 2007, 09:28:40 »
Тези неща никой не ми ги е казвал  :o ...отново съм в шок.Аз си мислех,че не е кой знае колко сериозна тази болест,но явно при липса на знания съм се лъгала.Много ти благодаря за информацията и смятам наистина да отида да си направя тези изследвания.

459
Моята история / Re: Здравейте!!!
« -: Май 21, 2007, 18:30:14 »
Оу,това за 1-та година не го знаех...Ми правиха ми някакви снимки и преглед на черния дроб-всичко беше в нормални граници,големината на дроба ми беше нормална-това става преди 2 години и сега юни месец пак трябва да ходя.Надявам се пак всичко да е наред.Чува съм за това лечение с интерферон и доколкото знам по този начин се спира болеста.Така ли е?Ти в момента лекуваш ли се?Как протича цялото лечение,колко време е и ...боли ли?То май се поема изцяло от здравната каса,нали?

460
Моята история / Re: Здравейте!!!
« -: Май 21, 2007, 15:56:39 »
Когато бях в София ми казаха,че може и от самосебе си да се излекувам т.е. кръвта ми да се прочисти,а също така може и черния ми дроб да се увреди.Но съм чела някъде в интернет,че наистина има такива случай-макар и много много рядко,може би ако организма е по силен...се преборва с вируса.

461
Моята история / Здравейте!!!
« -: Май 18, 2007, 16:48:53 »
Здравейте на всички!:)  Съвсем случайно намерих този сайт и този форум-много се радвам,че мога да разговарям с някой за тези неща.Като за начало на 20 год съм и от 2003 знам,че имам хепатит С.Открих го съвсем случайно като си правих други изследвания-просто така.Така и не разбрах от къде ми е дошло-бях като гръмнат заек,дойде ми из невиделица.Единствено си мисля,че може да е от зъболекарката ми,защото преди това ми беше вадила корен,въпреки че ми се струва,че работи изключително чисто...Стефан е прав за това че повечето лекари са доста некопетентни в това отношение-като отидох при JP-то ми след акто разбрах за болеста той махна с ръка и вика "Ммм то сумати народ са болни от хепатит С,спокойно,нищо ти няма..."Ходих в София на изследвания.За щастие се оказа,че е само в кръвта и черния ми дроб е здрав.Сега само си правя изследвани всеки месец-АСАЛ и АЛАТ....и скоро пак трябва да ходя в София на контролен преглед.
Много ви се радвам на всички,поздравявам Радо за сайта,защото разбрах,че той е виновника да го има ;) А и също благодаря че получих толкова много отгопвори на въпроса ми във форума  :)

462
Искрено благодаря на всички за информацията.Помогнахте ми доста  ;) Всичко мина добре ;D

463
Здравейте!Доста време ми отне да изчета всичката информация,която си е доста полезна.Лично аз не спазвам почти никаква диета,понеже черния ми дроб е здрав и имам хепатит С само в кръвта(не знам точно как се нарича).Лекарката ми каза естествено никакъв алкохол-е аз от време на време си позволчвам някоя биричка и рядко вино.Също знам както и вие сте писали да се избягват мазни храни,а също и яйца.За кафето съм чувала че също не е много препоръчително.А колкото до ваксините-преди 2 години като разбрах че съм болна лекарката ми каза да си направя комбинирана ваксина срещу А и В,но за съжаление не помня изобщо каква марка и т.н. беше(тогава и не бях запозната със вс тези работи).Помня че си я слагах на 2 или 3 пъти и че е за около 7-8 години.

464
Здрасти на всички!От две години имам хепатит С в кръвта-черния ми дроб е добре.Сега имам приятел,но все още не съм му казала че съм болна.Все още не сме правили секс,но искаме,а пък аз се притеснявам дали по полов път мога да го заразя.Защото някой лекари ми казаха че по полов път не може,а в интернет чета,че въпреки и рядко може да се случи,а дори и чрез слюнка можело.Чудя се кога да му кажа...трябва да е преди да правим секс,защото той трябва да реши дали иска да поеме този риск...

Страници: 1 ... 29 30 [31]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007