Вирусен хепатит - Лечение > Интервюта и мнения на практикуващи специалисти

 Интервю с д-р Добрина Атанасова

(1/2) > >>

Радослав Русинов:
Методът на д-р Атанасова за прочистване на организма и лечение на хронични хепатитиИнтервю с д-р Добрина Атанасова
27 април 2009 година
град София
Интервюто взеха: Елена Илиева и Радослав Русинов
www.hepatitis-bg.com
www.hepactive.org

За желаещите да си го принтират или да го четат като цял файл, може използват този линк.

Р. Русинов: Здравейте, бихте ли се представили с няколко думи и да разкажете за Вас?
д-р Атанасова: Казвам се д-р Добрина Атанасова и съм гастроентеролог. Вече почти 22-23 години работя с фитохранолечение, не работя с лекарствени форми, тъй като аз самата съм била болна, когато бях на около 40 години и с лекарствата не можах да се излекувам. Имах други вътрешни болести – прегъната жлъчка, черният ми дроб беше увеличен, двата бъбрека също. Работех при акад. Малеев тогава и той ми беше написал една резолюция да ми бъде оперирана жлъчката, както и десният бъбрек, но аз така и не се съгласих. По това време беше дошъл един професор от Германия – проф. Шмид – уролог и имаше среща с него. Тогава беше нашумяла литотрипсията - разбиване на бъбречни камъни.  Помолих акад.Малеев да разговарям с професора и той ми разреши. Тогава проф. Шмид по време на нашия разговор ми каза, че това тогава още експериментално лечение не е подходящо за мен, и е по-добре да се лекувам с билки. А по това време, може би преди десетина дена акад. Малеев беше закрил фитотерапията на Урвич. При срещата ми с акад. Малеев, той ми препоръча и ме изпрати веднага в село Тетово (близо до Русе), в един балнеосанаториум,  където  д-р Стоименов (родом от гр. Перник), прилагаше фитолечение. Останах 20 дни и се лекувах. Имах пълна хидронефроза на десния бъбрек, и само от тези билки аз вече успях да се справя нея. Върнах се и продължих да ги пия още шест месеца. Не пиех вода, а само билки. И така по този начин аз си възстанових здравето. Заминах на специализация във Франция. По-късно бях на работа. Запознах се с китайски и тибетски лечители. Научих много неща. Как се приготвят хомепатичните лекарства, защо да се лекуваме с билки, а не с лекарства, защо да си прави човек редовно детоксикация /прочистване на организма/, освен това трябва да се лекуваме с наши български билки. Започнах да търся билки, с които да си изчистя жлъчните камъни и така достигнах до сегашния вариант, търсейки и изпробвайки всичко върху себе си, открих че за три дни могат да се изхвърлят жлъчните камъни. Камъните в бъбреците също могат да бъдат стопени. Аз предписвам едни конкретни таблетки, и отделно след това три вида бъбречни билки. Жлъчката се изчиства също за три дни. Вече започнах да усъвършенствам този свой метод, имам и издадена книжка. По този мой метод всички бактерии, някои от паразитите (но не всички), и всички вируси изчезват, тъй като основното на този метод е промяната на PH-то в организма. Тъй като ние сме свръхкиселинни и оттам вече всички бактерии, които живеят в кисела среда прекрасно се развиват в нашето тяло, защото ние каквото и да ядем, повече наблягаме на киселите храни. И като се промени за три дена PH-то и те изчезват.
Освен това имам една друга билкова смес, отскоро направена, с белия трън, от който се прави едно лекарство силимарин. Белият трън е храна за черния дроб. Давам тази комбинация, и от нея хората се чувстват много добре. Имам пациент от Добрич, който след като излезе статията във в. „Доктор”, ми се обади. Направи си това тридневно прочистване и вече чернодробните му изследвания са съвсем други, а той е с хепатит С. Получи тази билкова смес и продължава да я взема. Давам тази смес и на други пациенти, които може дори да не са хепатитно болни, например на тези на които черния дроб е увеличен или имат стеатоза.

Р. Русинов: Почти всички хепатопротектори също са изградени на основата на силимарина.
д-р Атанасова: Да, но тази смес е много по-силна, защото самия бял трън се смила и се смесва с мед, орехи, има и пшеничен зародиш, но да има резултат задължително човек трябва да се прочисти с билковата смес „Церител” – 3 дни, това лечение /детоксикацията/ се прави в рамките на 1 година /през 3 месеца/. И между тези прочиствания се консумира сместа с белия трън. По време на прочистването умират много вируси и бактерии, но имам и апаратче за доунищожаване по Хулда Кларк, известна паразитоложка. Знае се, че много от болестите се дължат на паразити.

Р. Русинов: Бихте ли казали адрес и телефон, за да могат хората, които желаят да се свържат с Вас?
д-р Атанасова: Кабинетът ми се намира в София, на ул. „Кирил и Методий” № 34, тел. 02/983 16 06, мобилен: 0888/896 509

Р. Русинов: Още няколко въпроса относно лечението. В какво се изразява факта, че човекът, който лекувате се е повлиял от лечението. Какви изследвания му правите?
д-р Атанасова: Обикновено тези хора идват със съответни изследвания от най-различни лаборатории, където са ходили. Препоръчвам на хората да имат скорошни изследвания, за да ги ползват за база за сравнение, за да зная какви са стойностите им. След лечението при мен, отново се правят чернодробни изследвания и там се виждат разликите, които те ми съобщават. Аз не водя точна статистика с досиета на пациентите. Но за мен голямата награда е да ми се обадят по телефона и да ми кажат резултатите си. На пациентите си препоръчвам и книгата, която имам за хранене по кръвните групи, за да не товарят излишно черния дроб, защото не всичко, което ядем се обработва от организма. Организмът ни преработва храната, за да може да я изхвърли. При хранене трябва да се съобразяваме с три неща. Първото това са млечните храни, които не трябва да се консумират от хора, по-възрастни от 25 години, тъй те нямат ензим, който да ги разгражда, а именно казеин. Освен това не всяко месо е за всички кръвни групи. Мазнината също е важна, препоръчвам да се консумира зехтин, но не зехтин, преминал през термична обработка. Т.е. трябва да консумираме Омега 3 мазнини, а не Омега 6 мазнини. Омега 3 мазнината, която преминава през термична обработка, се превръща в Омега 6, която е много вредна за черния дроб.

Р. Русинов: А по принцип хората правят ли си специализирани изследвания за вирусно натоварване, като ПСР изследване например?
д-р Атанасова: Ние тук няма къде да ги правим, тъй като при мен дори без да знам, че човекът е болен от хепатит, първо му правя диагностика. При нея му казвам какви са му проблемите и там излиза и проблемът с черния дроб, и тогава обикновено пациентите казват, че наистина имат хепатит. Препоръчвам на пациентите да се хранят здравословно, както и да взимат силимарин, или бял трън дълго време.. Освен това силимаринаt е имуностимулатор, той засилва имунната система. Основното, за което аз говоря, е промяната на РН. Вие знаете, че има аеробни и анаеробни микроби. По същия начин хепатитният вирус живее в кисела среда. И смени ли се средата, той умира. Може да не умре с едно прочистване, но в рамките на една година той умира, ако се прави детоксикация през три месеца. Аз давам и други имуностимулатори, които влизат в лечението и детоксикацията на организма.

Р. Русинов: А препоръчвате ли  чернодробна биопсия на пациентите Ви?
д-р Атанасова: Аз съм против биопсията. Трябва да се направят други изследвания. Интерферонът убива клетките, това е химиотерапия. Моят метод прави  детоксикация на организма, прочистване. Даже хора, които са били на лъчетерапия или химиотерапия идват тук да се изчистват, защото с това прочистване се изхвърлят отпадни продукти, които организмът е складирал някъде като депа. Много важно е и храненето.

Р. Русинов: А лекувате ли пациенти с цироза?
д-р Атанасова: Зависи до каква степен. Важно е, че черният дроб, дори и малко парченце да е останало от него, той работи. И понякога просто се спира развитието на цирозата с този метод.

Р. Русинов: А предписвате ли витамин Е на пациентите си?
д-р Атанасова: Не, не предписвам витамин Е! Но препоръчвам на пациентите си да пият сок от червено цвекло и морков с лъжичка зехтин. Тези витамини във флуиден вид се усвояват от организма. Ако вие давате на организма други витамини, те минават транзит, без да се усвоят. Никой не знае в кой момент на организма какви витамини му липсват, това е въпрос на обмяна на вещества, на храносмилане. Не може да даваме на организма нещо, от което няма нужда и то в химичен вид. По-добре да му го даваме във флуиден вид и организмът да си го усвоява по този начин.

Р. Русинов: А какво е вашето мнение за гладолечението?
д-р Атанасова: Аз съм против гладолечението. Клетките имат памет, затова когато след гладуване човек иска да премине към нормално хранене, храната се усвоява по-бързо и се натрупват депа. Гладолечение може да се прави като един ден в седмицата се мине само на вода, за да не се натоварва организма. Гладолечението е стрес за организма, особено за черния дроб, и панкреаса. Сега всички храни са генномодифицирани, и така или иначе организмът не получава необходимите вещества от храната, и клетките ни умират от глад. Няма нужда да го подлагаме на още един стрес и да си наказваме клетките. Така, че по-добре човек да се храни по-малко, но качествено.

Р. Русинов: Някакви препоръки по отношение на храненето при хепатит, освен тези, за които вече споменахте?
д-р Атанасова: Много е важно да се дават на организма витамин А и Е едновременно. Това се намира най- вече в моркова, червеното цвекло и краставицата. Сокът от тези зеленчуци е най-добър за черния дроб. Препоръчвам и лъжичка зехтин, както и витамин С, но той трябва да се взима от плодове, не от таблетки. И хранителните добавки натоварват черния дроб. Трябва да се избягват и лекарствата.

Р. Русинов: А може ли да се консумират сладки храни, шоколад например?
д-р Атанасова: Не. Против шоколада съм.  Шоколадът съдържа магнезий, но е полезен само този, който е 99 процента, другия не е полезен. Магнезий може да се набавя от други места, не от шоколада.

Р. Русинов: Благодаря Ви за това, че приехте поканата ни за интервю!
д-р Атанасова: И аз благодаря!

Радослав Русинов:
Здравейте,
В допълнение към интервюто с д-р Атанасова искам да кажа, че основната цел на форума е да информира и да дава право на информиран избор на всички тук.
Затова мисля, че беше важно да чуем мнението на д-р Атанасова, която има отношение към темата хепатит, за което прочетохме в интервюто във вестник "Доктор".
Това, което ще се опитам да направя, е в близките седмици да научим какво е мнението на доц. Антонов по отношение на този метод, поне на мен ще ми е интересно.

Поздрави,
Радо

anita:
Ради, благодаря за интервюто. Звучи интригуващо, но все си мисля, че ако толкова лесно се лекуваще хепатит защо толкова хора по света се подлагат на интерферонон!?
Аз обаче не бих отрекла метода й, защото има логика в него, но въпреки всичко няма статистика за излекувани от вирусен хепатит.

Erma:
Много е важно да се дават на организма витамин А и Е едновременно. Това се намира най- вече в моркова, червеното цвекло и краставицата. Сокът от тези зеленчуци е най-добър за черния дроб.

Радо, благодаря за интервюто! Искам да взема отношение към цитата по-горе. Скоро правих консултация с доц. Антонов и задавах доста въпроси, свързани с храненето. Конкретно го питах точно за сокове и салати от моркови и червено цвекло, защото ги консумирах доста редовно. Категоричното му мнение беше, че морковите, червеното цвекло и въобще всички червени зеленчуци трябва да се консумират много умерено, или направо да се избягват / мисля, че подобно мнение се срещаше и в интервюто му/. Обяснението му беше, че те съдържат много вит. А и Е, които в големи количества водят до омазняване на черния дроб. Колкото до другите идеи, изразени в интервюто на д-р Атанасова, за пречистване на организма и здравословен начин на живот, те разбира са много смислени и препоръчителни.
Поздрави-Ерма

danihaleva:
От това което прочетох-нищо ново под слънцето.По отношение на морковите съм склонна да се доверя на хепатолозите.Ако се стремим умишлено да променяме РН е логично да предизвикаме проблем на друго място в организма.Ние не сме само черен дроб и бъбреци.С две думи няма излекуван от вирусен хепатит  от д-р Атанасова.Звучи ми малко като излекуваните от диабет от д-р Емилова.Компенсирано заболяване-да,но излекуван диабет ми звучи смехотворно.А че не се храним правилно и постоянно си вредим е вярно-само ако ме видите :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :hungry: :hungry: :hungry: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :hungry: :hungry: :hungry: :crying2: :crying2: :crying2: :angry3: :angry3: :angry3: :angry3:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия