Вирусен хепатит - Лечение > Предстои ми лечение

 Всъщност каква е истината - можеш ли да се излекуваш от хепатит B?

(1/2) > >>

Силвана Лесидренска:
Може да ви прозвучи глупаво но.. - всъщност може ли човек напълно да се излекува от Б? Защото на много места, да не кажа на всички, чета че при около 80% от болните се постига излекуване, докато днес тук не прочетох, не помня в кой пост, че няма излекуване, че хроничният хепатит Б е доживот, просто интерферона му забавя действието.Кое от това е вярно? ЗАщото ако ще трябва през няколко години да кандидатствам за лечение и да минавам през цялата тази олелия и идиотщина, не знам..

Емануил Денков:

--- Цитат на: Silvana в Октомври 05, 2007, 23:52:48 ---Може да ви прозвучи глупаво но.. - всъщност може ли човек напълно да се излекува от Б? Защото на много места, да не кажа на всички, чета че при около 80% от болните се постига излекуване, докато днес тук не прочетох, не помня в кой пост, че няма излекуване, че хроничният хепатит Б е доживот, просто интерферона му забавя действието.Кое от това е вярно? ЗАщото ако ще трябва през няколко години да кандидатствам за лечение и да минавам през цялата тази олелия и идиотщина, не знам..--- Край на цитат ---

С това до 80% е абсурд, би било хубаво да е така :). Може би си чела информация някъде за болни с остър хепатит, но и за тях не е вярно . Наистина за хроничен хепатит В няма излекуване. Целта на едно лечение е да се намали репликацията на вируса и ензимите да се вкарат в норма ако са завишени. Понякога се изчиства спонтано вируса, но тази вероятност се оценява на 1-2 процента. Но този процес нормално е съпътстван с високи трансаминази и увреждане на черния дроб. Организъма регира остро и започва да се бори с вируса, но опасното в този случай е, че е по-вероятно да се увреди сериозно черния дроб отколкото да се постигне спонтана сероконверсия.

Силвана Лесидренска:
Ок, това го разбирам, но защо чета постове в които болни,завършили интерфероново лечение, казват, че ПСР след това им дава отриц. резултати, това всъщност не означава ли, че в кръвта няма хепатит и изследванията не го засичат? Или просто интерферона го снижава до такива стойности, до които не може да се отчете? Или аз тотално съм се объркала, и те са говорили за хеп.Ц а аз си мисля че важи и за Б.

Емануил Денков:

--- Цитат на: Silvana в Октомври 06, 2007, 15:32:01 ---Ок, това го разбирам, но защо чета постове в които болни,завършили интерфероново лечение, казват, че ПСР след това им дава отриц. резултати, това всъщност не означава ли, че в кръвта няма хепатит и изследванията не го засичат? Или просто интерферона го снижава до такива стойности, до които не може да се отчете? Или аз тотално съм се объркала, и те са говорили за хеп.Ц а аз си мисля че важи и за Б.

--- Край на цитат ---

 Това е за хепатит С. Досега нямаме потрбител във форума преминал успешно лечение с интерферон болен от хепатит В :( Имаше няколко потребителя, които бяха споменали за неуспешно лечение.

Поздрави, Емо

Силвана Лесидренска:
Здравей Емо,
Благодаря за отговора.Честно казано не съм го очаквала  :( мислех , че и при Б, има лечение и то успешно. Знам ли, в болницата не ми дадоха кой знае колко обширна информация, пък и то май на принципа всеки сам да се бори;предполагам, че при толкова болни на ден на никой не му се обяснява едно и също. Просто си мислех ,че интерферона може да бъде някакво спасение.
Все още не съм наясно с много неща, така че ще питам и за в бъдеще :)
Благодаря.

Силвана

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия