Автор Тема:  Възможност за добавяне на снимки и файлове от всеки потребител  (Прочетена 6680 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
От една седмица във форума е добавен нов модул, който позволява качване на снимки и файлове от всеки един потребител.
Тази функционалност е достъпна през табовете горе вдясно, през линка "Моята галерия".
След като влезете в началната страница на функционалността, ще видите линк "Албуми". Когато кликнете на него ще видите списък със всички албуми на останалите потребители. По този начин ще можете да разглеждате не само своите, но и албумите на всички останали потребители на форума. Имате възможност и да коментирате дадена снимка или файл, както и да използвате система за оценяване на качените файлове от другите потребители.
Отделно след като кликнете на линка "Албуми" ще ви се появи функционалност за създаване на ваши албуми, която ще е достъпна през линка "Моите албуми". След като кликнете на този линк ще ви се отвори страница, през която можете да си създадете ваш албум (бутон "Създай нов албум". Създаването на албум през този бутон означава, че вие сте създали обект, който е албум, но той все още е празен, нещо подобно на това да създадете празна папка/директория на вашия компютър.
След като създадете албума, можете да добавите към него свои снимки, или например doc, pdf, или xls файлове с ваши изследвания, епикризи, и т.н. За целта използвайте бутона "Добави файл към този албум" или "Качване на много файлове" за качване наведнъж на повече файлове.
Препоръчително е ако качвате снимки, те да са в отделен албум, а изследванията в друг албум.
Ако искате да качите ваши изследвания, можете да използвате бланките на примерни документи, които сподели Тош в своята тема: Бланки за проследяване на изследванията.

И накрая една допълнителна информация за открит проблем с новия модул. Потребителите, които използват Google Chrome, ще виждат предупредително съобщение:
Цитат
Внимание! Посещаването на този сайт може да навреди на компютъра ви!
Уебсайтът на адрес hepatitis-bg.com съдържа елементи от сайта icons.iconator.com, който изглежда хоства злонамерен софтуер. Това е софтуер, който може да навреди на компютъра ви или да извършва операции без вашето съгласие. Компютърът ви може да се зарази дори само при посещение на сайт, съдържащ подобен софтуер
Или съответно, ако техния Google Chrome е с интерфейс на английски език, съобщението ще изглежда така:
Цитат
Warning: Visiting this site may harm your computer!
The website at hepatitis-bg.com contains elements from the site icons.iconator.com, which appears to host malware – software that can hurt your computer or otherwise operate without your consent. Just visiting a site that contains malware can infect your computer.
For detailed information about the problems with these elements, visit the Google Safe Browsing diagnostic page for icons.iconator.com.
Засега не съм установил конкретната причина за това съобщение и поради това проблема не е отстранен, въпреки, че е ясно, че причинителят е новодобавения модул. Единственият вариант на този етап е да се премахне целия модул, но засега няма да предприемам такива мерки. Ще продължа да търся конкретната част от този модул, която е причина за това предупреждение, и ако има някой, който може да помогне с информация, ще ми бъде полезно.
Ако някой от потребителите използва Google Chrome и съобщението го дразни, единствения вариант е да смени бразуъра с някой друг, когато посещава форума.

Поздрави,
Радо
« Последна редакция: Юли 30, 2010, 11:02:49 от Радослав Русинов »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Аз се възползвах от тази възможност,на мен не ми излиза такова предупреждение,но ми направи впечатление ,че доста от снимките са по 2-3 пъти качени,а има една ,на която, като кликна за увеличение ,излиза увеличена друга-нещо като видима и невидима снимка!Но ,нали не съм специалист ,изобщо не търся какъв е проблема!

Поздрави,Тедибон

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Проблемът с Google Chrome вече е разрешен, специални благодарности на Рали за съдействието в откриването на проблема!  :good:
Оказа се, че причината не е била в новия модул, а в картинка на профила на потребител, която сочеше към този сайт.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007