Вирусен хепатит - Лечение > Интервюта и мнения на практикуващи специалисти

 Интервю с д-р Атанас Михайлов

<< < (2/2)

tedibon:
Благодаря на интервюиращите и интервюирания!Много благодаря!

Значи моя извод от прочетеното е :
Бихме могли да приемем,че хомеопатията в случаи на хроничен хепатит намира приложение и подпомага възстановяването на хепатоцитите,както преди,по време и след интерфероново лечение(за С в комбинация с Ребетол или Рибавирин),или лечение с нуклеозиди,но няма категорични доказателства,че би могло само с хомеопатични продукти ,да се постигне сероконверсия!
Или поне няма достатъчно пълно изследван пациент ,при който да се потвърди всичко това на базата на лабораторни резултати!

От което идва моят въпрос-само у нас ли хомеопатията се опитва да се докаже като метод за лечение,нима в чужбина,никой не се е сетил,да разработи тази ниша-хроничния хепатит?Все пак ,разпространението му ,предполага още по-големи цифри за другите държави?

Нарочно не намесвам другите болести ,като поле за изява за хомеопатията,защото има достатъчно пациенти,доволни от този вид лечение!

Брей,трудно ми беше да го формулирам(без да съм на интерферон)!

Поздрави,Тедибон

anita:
Много бих се радвала ако успее да ме убеди в твърдението си, ще е от полза за всички. Това обаче няма как да стане за един ден. Нужни са години за да се наложи един метод при определено заболяване.
Ако имаше метод, който да лекува за месец както твърди д-р Михайлов не бих се подлагала на лечение 6 месеца.

Vancheto:
Благодаря на Радо и Силви за инициативата и на Д-р михайлов за отделеното време.
Мисля, че интервютое доста полезно и много хора ще вземат решение за себе си, особено след стартирането на новия раздел (подфорум)  "Д-р Атанас Михайлов отговаря на пациенти".
Моето мнение е, че Д-р Михайлов просто е попрочел нещичко тук там,най-вече публикации на производители на хомеопатични продукти и е решил да го включи и хепатита в книгата си, но няма необходимите знания за тази болест.Даже май не прави разлика между хроничен и остър хепатит Б.
Той няма нито един пациент лекуван с хомеопатия с изходни изследвания, проследяващи състоянието и изследвания в края на лечебния му курс, които да доказват твърденията му.
Даже резултатие след лечението на тази жена с хеп.С няма да са реални, защото тя е на интерферон.
Просто думите, коита съм подчертала в цитата по-долу трябва да ги изключи и всички ще се съгласим с него.
"...А за да имаме едно общо имуномодулиращо действие и да приложим схема за лечение на хепатита, можем да започнем със слънце, въздух, храна, движение, да включим три, четири хомеопатични препарата (които вече споменах), пчелен прашец, бирената мая не сме споменали, но аз я считам за много важна..."

"..Какво пречи един човек с хроничен хепатит да вземе съдбата в свои ръце и да опита?.."
Нищо не пречи, д-р Михайлов и аз съм един от тези хора.Пробвах със всички изброени от вас препарати, ако мога така да ги обобщя, защото Вие говорите за принципно различни неща- билки, хомеопатия , имуномодулатори, хепатопротектори, много преди да чуя за Вас.
От изброените не съм вземала само бирената мая.
Освен това си правех изследвания всеки месец така или иначе и имах възможността да се уверя, че ефект нямаше.
Въобще не говорим за излекуване, а само за подобрение на общото състояние и чернодробните показатели.
Опита ми с хомеопатията трая 6 месеца.
Продължавам да лекувам децата си вече 10 год.- големия и 5 год.-малката само с хомеопатия, пили са само веднъж антибиотик и то изписан от лекаря хомеопат, НО това са грипни вируси и настинки.
С язвата на сина ми и с моя хепатит, хомеопатията не успя да се справи, даже нямаше никакво подобрение на клиничната картина.
При мен ензимите се влияят от трансметил и хепамерц, а върху общото ми състояние котешкия нокът има невероятен ефект.
Това е моя опит и въпреки това препоръчвам на хората да опитат да подобрят състоянието си с хомеопатия, при всеки се получава различно, но не бива да им даваме напразни надежди за пълно излекуване, пак подчертавам че говорим само за хроничен хепатит и намесването на всички други болести ми се струва излишно.
Не знам как стоят нещата при ползването на класическа хомеопатия, може би трябва някой да сподели опита си, аз ползвах препаратите на Боарон.

Поздрави,
Ваня

Reni:
В нашето семейство също вече почти 9 години се лекуваме само с хомеопатия. Съгласна съм с Ванчето, че когато става въпрос за грипни вируси и настинки лечението има успех. Що се отнася до хепатита - и аз мисля, че само с хомеопатия не може да се постигне излекуване, а по-скоро подобряване на общото състояние и намаляване на чернодробните ензими. Поне при мен ефектът беше такъв.  По-скоро хомеопатията може да се прилага заедно с другото лечение, за намаляване на страничните ефекти от него. Рени

tetibulka:
Силви, Ради,
благодаря, че взехте това интервю.
Д-р Михайлов,
благодаря, че отделихте време да разкажете за своя подход.

Аз също моля да запазим добрия тон.

Но не мога да се съглася напълно с това:


--- Цитат на: Радослав Русинов в Януари 22, 2010, 09:27:45 ---В крайна сметка неговата теза е, че никой нищо не губи, ако опита този метод, защото препаратите са безопасни.

--- Край на цитат ---

Защото не видях уточнение, че всъщност доктор Михайлов няма достатъчно данни, че хомеопатията самостоятелно лекува хронични хепатити. Тоест биха загубили хората, които примерно една година отлагат започването на традиционна терапия, за да проверят дали с хомеопатични средства няма да изчистят вируса. Предимно за болните от хроничен хепатит В това би могло да е вредно в дългосрочен план.

Дани

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия