Здравейте, приятели!
От една седмица съм с позитивен резултат за антитела на ХепС. Работата стана донякъде случайно. За пореден път се намирах в лаборатория, в случая, за да изследвам хормони на щитовидната жлеза - все във връзка с някакви досадни пъпки, които атакуват лицето ми от м. септември и са доста упорити - понякога съжалявам, че всичко в мен носи тази характеристика
Пуснах си и ПКК, понеже Джи Пи-то ми, с когото се срещам средно за три минути годишно или пък в рамките на две години, беше споменал, че трябвало ежегодно да се прави.
В лабораторията имаше интензивно присъствие на граждани и докато чаках, през нещо като плазмен телевизор излъчиха рекламата на комбинираната ваксина срещу хеп. А и Б. Тъй като имам много близък приятел с хеп. С и от него също знам необходимостта от поставянето на такава, се отбих на рецепцията и си поръчах изследване за всички видове хепатит. Рецепционистката ми забеляза, че ако още малко почакам на опашката, имало опасност да си поръчам всички налични видове изследвания в лабораторията ...
Няколко часа по-късно докато с интерес разчитах изследването на хормоните на щитовидната жлеза, внезапно се натъкнах на сведението за хеп. С.
Лирични отклонения на тема фази и трансформации в емоционалния ми свят няма да правя. Ще отразя само, че това беше последната вечер, в която казах "наздраве".
Заделих нужното време вечер, пиейки чиста вода, да се информирам допълнително за заболяването, лечението и начина на живот, който ми се очертава. Приех го напълно, като сега е моментът да изкажа специални благодарности на Радо за усилията, които е вложил да информира хора в нашето положение в различни важни насоки. За себе си бих отразила, че не съм почитател нито на сълзливите, минорни нотки, нито на безсмислената паника. Единственото неприятно нещо е неизвестността. Благодарение на Радо, както и всички вас, се сдобих с познания, което е първата стъпка към успеха.
Относно здравния си статус мога да докладвам, че извън маркера за антитела на хеп. С нищо друго в двукратните ми вече изследвания, вторите от които специално за черен дроб, не подсказва наличието на това заболяване. Това е добре, но не не ме преизпълва с надежди как тъкмо аз и именно аз ще съм някой измежду 20-те %, самостоятелно избавили се от вируса. Ако се окаже така, ще благодаря на Бог, но няма да забравя всичко, което междувременно съм прочела, видяла и усетила и при всички случаи ще дам своя принос към каузата за борба с хепатита.
Естествено, ще го направя и в обратния случай.
ПСР ми е назначен за утре в 10.30ч. Резултатът ще е налице в понеделник.
Още веднъж искам да кажа, че съм силно впечатлена от това, което е сторено тук.