Автор Тема:  Имунен толеранс ???  (Прочетена 5501 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен jimimi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Имунен толеранс ???
« -: Февруари 18, 2010, 18:08:11 »
Здравейте :) Живея в чужбина, в началото на годината при контролни изследвания ми откриха хепатит Б. Върнах се в България и повторих изследването. Резултатите са:
 АсАТ  23.32 U/l
 АлАТ  27.12 U/l
 Гама - GT  21.06 u/l
 HBsAg положителен
 anti HBs <5
 HBeAg отрицателен
 anti HBc IgM отрицателен
 anti HBc total  положителен
 anti HBe положителен
 ПСР 3 130 000 копия/ мл ; 1 841 176 IU/ml
 Срещнах се с гастроентеролог, на видеозона не се видя увеличение на черния дроб. Заключението му е, че съм в имунен толеранс и ми препоръча да отида във Варна или София за чернодробна биопсия и евентуално лечение. За да е пълна картинката, съм с прекъснати здравноосиг. права, понеже живея в чужбина. От здравната каса ми казаха да отида и да се лекувам в страната в която живея.  :scream:  Ако искам тук, мога да платя наказателна такса от около 500 лв и да ми възстановят веднага правата, или да подпиша декларация че повече няма да напускам България, да си плащам осигуровките 6 месеца, и на 7мия ще ми възстановят правата.  :angry3: 
 Моля за коментар за показателите ми, ако някой може да ми обясни какво значи имунен толеранс, или да даде линк, информация за цени без здравна каса и въобще... приемам мнения и коментари за всичко :) Благодаря предварително :)
« Последна редакция: Февруари 18, 2010, 18:21:29 от jimimi »

Неактивен tedibon

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Re: Имунен толеранс ???
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2010, 19:36:25 »
Добре дошла!
Не знам доктора ,който те е прегледал,но с тези 3 милиона копия,не мисля ,че можеш да стоиш и чакаш!Никой ли не ти е предложил биопсия?Ясно,че ензимите ти АСАТ и АЛАТ са в норми,че и ГГТ,но само биопсия би показала реалното състояние на дроба!Иначе на ехограф,може да ти се обзалагат ,че нищо ти няма!

Питай какво още не ти е ясно!Там където си,няма ли да ти е удобно да се лекуваш?В България все още от подаване на документи до лечение има 3-6 месеца!

Поздрави,Тедибон
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен jimimi

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2010, 19:53:47 »
 В момента съм в БГ, няма как да се върна, така че трябва да се лекувам тук.  Гастроентеролога ми препоръча биопсия, и каза че според него интерферона не е добър вариант за мен, а някое от другите лекарства. Прегледа беше днес, утре ще се обаждам за час във Варна... макар че още не съм решила Варна или София.

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2010, 20:38:58 »
Здравей и добре дошла във форума!

Четейки този цитат от статията за Хепатит В
Цитат
Първа фаза:
Фазата на имунен толеранс в най-висока степен се среща след перинатално предаване и се характеризира с присъствие на HBeAg, високи нива на серумната HBV DNA, но нормални нива на АлАТ и минимално или никакво чернодробно възпаление при резултат от биопсия. Активна вирусна репликация се осъществява въпреки липсата или слабото раздвижване на аминотрансферазите (АсАТ и АлАТ) при липса на симптоми на заболяване.
и гледайки твоите изследвания, според мен гастроентерологът ти не е наясно с фазите на хепатит В.
Ти имаш отрицателен резултат за HBeAg и не би трябвало хепатитът да е в във фазата на имунен толеранс, а по-скоро в следващите!
Най-вероятно да имаш хроничен хепатит В с отрицателен е антиген.
Тук можеш да прочетеш за този тип хепатит - http://www.hepactive.org/content/faq/HBeAg-negative

Решавай дали в София или във Варна ще се лекуваш и потърси мнение на някой от специалистити в областта на хроничните хепатити!
Той ще реши с какво да те лекува и дали ти е нужно лечение.
Списъка на центровете за лечение можеш да прочетеш тук - http://hepactive.org/content/articles/treatment/treatment_hospitals

Поздрави,
Мери
« Последна редакция: Февруари 19, 2010, 10:14:05 от Мариана Стефанова »
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен jimimi

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Февруари 23, 2010, 10:19:10 »
 ЗДравейте :))
 Благодаря ви за инфото и за бързите отговори! Миналата седмица бях на изпит, все още съм студентка и май имам лек проблем с успешното разпределяне на времето, затова не съм писала до сега...  :ashamed2:
 Имам час за четвъртък при проф. Коцев във Варна, така че след това ще пиша пак :)
 Поздрави на всички и успех :)  :flowers:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007