Автор Тема:  Здравейте  (Прочетена 7551 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен maria laleva

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
  • :)
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте
« -: Февруари 26, 2010, 12:29:57 »
Здравейте на всички!
Не знам как да започна, но все пак ще започна с малко за мен - казвам се Мария, преди 2 години ми намериха вируса на хепатит C, хроничен. Живея в Испания, на 23 години съм :)
Днес ми е втори ден на лечение, взимам Ребетол и пегинтерферон алфа-2а (пегасис 180 микрограма) 1 път в седмицата е инжекцията, а хапчетата 5 на ден.
Малко съм уплашена, вчера като за първи ден имах температура и се чувствах ужасно, не можех да се вдигна на крака, уплашена съм много. Много бих искала някой да ме посъветва и да ми каже все така ли ще бъде, или само когато си бия инжекцията?
Днес се чуствам по добре, но пък страшно ме болят мускулите, главата и кръста.
Докторите ми казаха, че това е нормално но аз искам мнение от човек, който знае какво е да си под лечение.
Надявам се някой да ми помогне с отговора си!
Благодаря предварително  :smile:

Копие на оригиналния пост:
Цитат
здравеите на вси4ки незнам как да запо4на но все пак 6те запо4на с малко за мен казвам се мария преди 2 гоини намериха жиеоса на хепатит с хрони4ен йижея в испания на 23 години :) Днес ми е жтори ден на ле4ение взимам Ребетол и пегинетерферон алфа-2а (пегасус 180 микрограма) 1 пут ж седмицата е инйекцията а хап4етата 5 на ден малко сум опла6ена в4еракато за пурви ден имах температура и се 4ъстжах ужасно немжех да се дигна на крака упла6ена съм много много бих искала някои да ме посажетжа и да ми каже все така ли 6те бъде или само когато си бия инжекцията днес се 4уствам по добре но пук стра6но ме болят мусколоте глажата и кръста докторите ми казаха 4е това е нормално но аз искам мнение от 4овек които знае какво е да си под ле4ение надявам се накои на ми помогне с отговора си благодаря предварително  :smile:

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!
« Последна редакция: Февруари 26, 2010, 12:55:17 от Радослав Русинов »

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Успешнo
Re: Здравейте
« Отговор #1 -: Февруари 26, 2010, 13:20:26 »
Здравей!
Аз съм една от тези, които много трудно понесе началото на лечението.  Почти бях на прага на отчаянието. Вече съм на 7 инжекция и дори последния път нямах странични ефекти. Може да прочетеш моята история тук.
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=2513.0
В тази тема може да прочетеш историите на тези, които в момента са на лечение
http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?board=5.0

Не се притеснявай нещата постепенно ще станат понисими.
Успешно лечение ти желая :congrats:

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен maria laleva

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Re:
« Отговор #2 -: Февруари 26, 2010, 13:40:05 »
 :flowers: благодаря много

Неактивен sunshine

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 710
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #3 -: Февруари 26, 2010, 13:49:04 »
Здравей Мария,

не се притеснявай, страничните ефекти са най-силни първия път.
Твоите са си съвсем в реда на нещата.  :wink3:
Всеки следващ път ще отслабват и вероятно след около месец вече няма да са ясно изразени след инжекция.

Съветвам те първите 2 седмици от лечението да си вземеш отпуска и да си почиваш, за да си в добра кондиция нататък! Успех!  :doubleup:

Неактивен ralka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 366
    • Профил
« Отговор #4 -: Февруари 26, 2010, 14:31:42 »
Здравей Мария,

Виждам, че си доста притеснена от първите страничните ефекти, но ще намалеят с течение на времето. При мен също имаше втрисане и температура след първият прием на лекарствата, но след следващите инжекции нещата се нормализираха.

Леко и успешно лечение!

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #5 -: Февруари 26, 2010, 15:14:01 »
Здравей, Мария!
Надявам се, че форума ще ти бъде полезен, за да се справиш по-лесно със страничните ефекти. Тук можеш да прочетеш историите на много други хора, които са били на лечение, както и хора, които в момента се лекуват.
Мога да ти препоръчам да прочетеш този документ, който ще ти е много полезен, за да се справиш по-лесно със страничните ефекти от лечението, както и да научиш какво да очакваш от него:
Ръководство за контрол/овладяване на страничните ефекти от терапията на хепатит С

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен maria laleva

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 26, 2010, 16:30:46 »
Благодаря ви много, че откликнахте така бързо!
Благодаря, че има този уникален саит толкова е хубаво, че мога да споделя с хора, които изпитват или са изпитали ужасните симптоми. Все пак близките ми хора колкото и да ме обичат, не ме разбират. Радвам се, че ви открих и благодаря!
Днес е втория ден и е тежко, пак съм с температура и боли  :crying2: но не се притеснявам толкова вече  :smile:
Имам няколко въпроса: в балгария (защото не съм запознта)колко пари струва лечението, през какъв интервал от време ви правят изследвания.
Благодаря ви пак  :flowers:

Цитат
благодаря  ви много 4е откликнахте така бързо благодаря 4е има този оникален саит толкова е хубажо 4е мога да споделя с хора които изпитват или са изпитали ужасните симтоми все пак близките ми хора колкото и да ме оби4ат не ме разбират радвам се 4е ви открих и благодаря.Днес е втория ден и е тежко пак съм с температура и боли  :crying2: но не се претеснявам толкова ве4е  :smile: Имам няколко вапроса: в балгария (за6тото не съм запознта)колко пари стръжа ле4ението,през какъв интервал от време ви правят иследвания благодаря ви пак  :flowers:

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!
« Последна редакция: Февруари 26, 2010, 16:35:20 от Радослав Русинов »

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #7 -: Февруари 26, 2010, 16:43:46 »
В Бг лечението е безлатно, но се отпуска по една дълга и сложна процедура.
След започване на лечението преди първа инжекция се правят изследвания. После по схема на 2 седмица се пускат ПКК/пълна кръвна картина/,  АСАТ, АЛАТ, ГГТ и АФ. след това на 4 седмица, 8, 12, и т.н.
На 12 седмица се прави ПСР и ТСХ.
Нормално е по време на лечението да започнат да играят кръвните показатели. Трябва да се следи да не паднат много под нормата. Тогава според случая се прибавят нови медикаменти.
Предполагам, че съм пропуснала нещо, но съфорумниците ще допълнят.
За температурата и неразположението мойе да пиеш аналгин.

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #8 -: Февруари 26, 2010, 17:02:35 »
Здравей Мария!

Намерила си правилното място за споделяне и получаване на информация.  Не се притеснявай за страничните реакции. Първите 2-3 пъти са по-силни, след това започват да намаляват.

Ще ти кажа за изследванията тук, аз съм в САЩ. До сега си правих изследвания на всеки 2 седмици. След 8мата седмица се видя, че резултатите ми стават стабилни, и следващото излседване ми е след 4 седмици. Тъй като аз ще се лекувам 48 седмици. След 12тата ще си правя ПСР. Не знам колко струва лечението, на мен ми е безплатно към момента.

Поздрави!

Неактивен maria laleva

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #9 -: Февруари 26, 2010, 18:26:35 »
Радвам се, че е безплатно и тука в Испания е така, но по принцип струва 16 хиляди евро. Аз чаках 1 година, но през тази година ме спукаха от изследвания сигурно е нормално :)
Аз имам за 3 месеца четири проби, засега само това знам :)
Благодаря пак на всички ви  :bye2: :cupid:

Цитат
Радвам се 4е е безплатно и тука в испания е така но по принцип струва 16хиляди евро аз 4аках 1 година но през тази година ме спукаха от иследвания сигорно е нормално :) аз имам за 3 месеца 4 проби за сега само това знам :) благодаря пак на вси4ки ви  :bye2: :cupid:

« Последна редакция: Февруари 27, 2010, 12:35:52 от Радослав Русинов »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #10 -: Февруари 27, 2010, 12:41:26 »
Мария, това е третия пост, който ти редактирам, без да си променила поне малко стила си на писане!  :error:
Моля те, прегледай правилата за писане във форума (към които пуснах линк във всеки един от твоите постове), както и това как можеш да използваш вградената фонетична клавиатура във форума: Добавена е кирилица във форума.
Никой не иска от теб да пишеш перфектно, но за да пишеш по-разбираемо се изисква единствено да прочетеш тези две теми, към които ти пуснах линк и да направиш малко усилие. Това също е и израз на уважение, към всички които четат постовете ти и се опитват да ти дадат необходимата информация и да ти помогнат.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007