Автор Тема:  Здравейте  (Прочетена 26517 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте
« Отговор #15 -: Февруари 19, 2010, 21:41:20 »
Здравей и от мен Ели, като прочетох как е протекъл първия ти и толкова случаен сблъсък с хепатит С-то и ми минаха различни мисли, първата от които е колко хладнокръвен и екпедитивен човек си явно, за което - браво, (чак ме хвана  срам като се сетих аз в каква дупка пропаднах тогава, но и на мен почти единственото спасение ми беше  форума), а втората- колко  ли неподозиращи хора си носят този вирус в себе си с десетилетия, и може и никога да не го открият, но пък в края на краищата това е доказателство, че този факт не е толкова трагичен, и дребния вредител може и никога да не си покаже рогата (но е много вероятно след време  да го направи....).
Относно 20% процента аз мислех че са 5% , но докато не излезе ПСР-а всеки вярва, че ще е сред тях,  и може да е. 
Моята любима безалкохолна напитка е водата, следвана от мляко ..кафе с мляко .. и натурален сок от круши :).

Цитат
Честно казано, малко самотно ми е само аз да развявам байрака на спонтанно изчистилите вируса на хепатит С
  Дани, ти сега оплакваш ли се?! :)

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #16 -: Февруари 20, 2010, 08:44:18 »
Бубе,
не се оплаквам. Малко ме натъжава фактът, че от една година го пожелавам на всички новодошли с положителен тест за антитела, а никой не влезе в светлата статистика.

За процентите - нещо наистина ги пообъркахме напоследък. Поне на мен доста ми се поомешаха, защото удавникът се хваща и за сламка - та навремето аз бях стигнала и до статистиката за вероятността точно белите жени на възраст между 20 и 40 години да изчистят вируса, която смътно си спомням, че беше още по-обнадеждаваща.

По-късно днес ще пробвам да намеря време да го изясним окончателно, а и да го осъвременим, защото една година по-късно току виж има нови данни по въпроса.

Дани
Hang in there.

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #17 -: Февруари 21, 2010, 21:44:37 »
Добър вечер!
Да ви кажа аз пък съм приела напълно варианта, че съм болна. Ако се окаже обратното, за мен това ще бъде чудо, чийто смисъл бих се затруднила да разгадая. Смисълът на това да съм болна е по-лесно достижим.
От време на време слънцето става в повече и е нужен един пороен дъжд, който да отмие мен от себе, а също така е крайно време да се сложи малко ред, като тялото бъде свалено от власт, която и без това бе узурпирало по недемократичен начин, без дори да чуя гласно да го обявява някоя утрин в 6ч. като Кимон Георгиев по радиото.
Хахахах  :oops:
Извинявам се за разностилието. С възрастта оглупяваме при все че се мислим за по-умни. Добре би било ако се опитваме по-често да бъдем като децата.
В тази връзка ще завърша с един цитат от Оскар Уайлд, за да се върна към началото : "Животът на едно дете по никакъв начин не се различава от един априлски ден, в който има както дъжд, така и слънце за нарциса".
Е, аз ви го казвам наобратното.
Искам и да ви поздравя с една композиция, която наистина много ми харесва :
http://www.youtube.com/watch?v=_HuK44CVneI&feature=related

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #18 -: Февруари 21, 2010, 22:41:06 »
Е, въпросът е какво мислиш, че е добре да правиш.
За мен е напълно логично да съм здрава условно.
Все някой трябва да варди в цъфналата ръж, нали така?
Явно аз ставам за целта, защото имам кого да вардя там, мога да го правя добре, рядко се оплаквам от тежестта на битието...
Дани
Hang in there.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #19 -: Февруари 22, 2010, 17:51:29 »
Обаче сега ми стана напечено. Меко казано.
Мама днес сутринта отиде на изследвания и още не й е излязъл резултатът за Хеп С. Останалите резултати са налице.
Това е страшно, защото и сътрудничката ми тази сутрин си е пуснала изследвания в същата лаборатория, но на нея й излязоха резултатите, вкл. и Хеп. С - отрицателен.
Когато аз си пуснах изследването в тази лаборатория - то беше второто по ред по темата, и на мен ми забавиха резултата.
Ще ви кажа причината. При положителен резултат, го дават за потвърждение на референтна лаборатория.
Аз мога само да ви кажа, че вече в този случай съм  :crying2:
Айде моето си е мое и аз се справям с тези неща, но мамаааааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!
 :scream:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #20 -: Февруари 22, 2010, 18:05:50 »
Изследванията за хепатит С изискват малко повече технологично време, отколкото тези за хепатит В и ХИВ. Някои лаборатории ги дават и след 48 часа, така че няма място за излишна паника.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #21 -: Февруари 22, 2010, 19:16:50 »
Хайде не бързай да слагаш каруцата пред коня. Положителен резултат на хепатит С е за антитела. Това още не е окончателно. В крайна сметка важен е ПСР.
Моите резултати също излязоха за няколко дни.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ralka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 366
    • Профил
« Отговор #22 -: Февруари 22, 2010, 19:29:59 »
Ели, на мен резултатът ми излезе  на следващият ден. На приятелят ми след 48 часа, при мен резултата беше положителен, а при него отрицателен- ето ти обратната ситуация. Времето не е показател, така че не се паникьосвай.

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #23 -: Февруари 22, 2010, 20:53:16 »
Уфф,
Ели,
най-вероятно на първо четене е бил положителен и го бавят точно по причините, които сама си посочила.
Все пак зависи от лабораторията - първият ми положителен излезе за няколко часа (явно нямаха практика за потвърждение), вторият се забави с 24 часа повече, защото във втората лаборатория (Бодимед) реферираха.
Но все пак това е само тест за антитела - тоест състояла ли се е срещата с гадината, а резултатът от срещата предстои да се изясни.

Дани
Hang in there.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #24 -: Февруари 23, 2010, 13:25:42 »
Точно така стана и с мен, Дани. В момента говорим именно за Бодимед. Тревогата идва от това, че момиченцето от офиса ми също си пусна вчера сутринта там изследванията, като нейните - с отрицателен резултат, бяха готови още в 15.30ч. А на майка ми и до днес не са. Става дума за една и съща лаборатория, а не за две различни.
И отново в Бодимед на мен ми забавиха положителния резултат.
Така събирам 2 и 2. Реферират при положителен по техни данни, докато отрицателният публикуват веднага.
Баща ми също си е пуснал тази сутрин.
И така въпросът е, колко сме? :shocked1:

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #25 -: Февруари 23, 2010, 14:25:59 »
Дано резултатите им са отрицателни!

И поздравления и на тях и на теб, че са си пуснали изследвания. Аз не успях да накарам никой от моите роднини да си пусне изследвания. Сякаш това може да се случи само и единствено на нас . От всичките ми познати и приятели, само 3ма човека си пуснаха изследвания. Салава Богу оказаха се отрицателни.  Но останалите само цъкаха с език и клатеха глава, въпреки упоритите ми опити да им обясня, че на всеки може да се случи. Вече се отказах да убеждавам хората за каквото и да било.

Стискам палци всичко да е о.к!

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #26 -: Февруари 23, 2010, 14:29:52 »
Ирка, моя мъж втора година не може да се накани да си пусне изследвания. :sad3: :crying2: Вече си мисля, че го е страх от игли. :laugh:

Стискам палци да излязат отрицателни резултати :doubleup:

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #27 -: Февруари 23, 2010, 14:32:08 »
И така въпросът е, колко сме? :shocked1:

Ели,
Възможно е да сте повече от един в семейството и почти сигурно да сте се заразили независимо един от друг. Няма да сте първите - преждеписалата Ирка и аз вече сме и в този отбор, като при Ирка независимото заразяване е факт, защото генотипите им са различни.

Дано все пак да се окаже, че са отрицателни. В смисъл, за да реферират положителните, явно има случаи на фалшиви такива - т.е. когато при реферирането в крайна сметка излязат отрицателни.

Дани
Hang in there.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #28 -: Февруари 23, 2010, 15:09:08 »
Много ви благодаря, приятели.
Имам вест - моят ПСР е положителен. Не ми изказвайте съболезнования - с нищо не съм заслужила по-добра съдба от вас, както си мислех и от самото начало. Прочела съм голяма част от информацията в сайта относно лечението, документите, сроковете, както и един куп прагматични съвети от добри хора като вас относно избора на подходящ ден за слагане на инжекцията, както и необходимостта интереферонът да бъда започнат не незабавно след сдобиването ми с него, а три-четири седмици по-късно заради опцията от забавяне на второто становище на комисията след първото тримесечие на лечението.
В момента ми изследват вирусното натоварване и генотипа, относно които ще имам точни данни утре.
В четвъртък имам час при доцент Антонов, като ще се погрижа за насрочване на час за биопсия. Предполагам, че той ще ми разясни как стои въпросът с личния лекар в тази връзка, но искам да ви попитам обобщено каква е работата на последния в цялата история с Хеп. С освен да ми завери рецептурна книжка и евентуално да ме снабди с направление за биопсия. Има ли други задачи, които трябва да бъдат изпълнени от личния ми лекар, понеже съм сигурна, че самият той не ги знае...
Сега ще си сменя статуса - нали вече имам диагноза.
Е, това е първата съпка в борбата с хепатита. Много държа, когато започна с интерферона, да ми кажете как се слагат тези метърчета отдолу, с които броим седмиците на лечение. Много ми допадат!
Борбата ми с хепатита ще бъде неравна, понеже имам всички вас край себе си! Спукана му е работата! :carate:

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #29 -: Февруари 23, 2010, 16:05:47 »
Поздравявам те за позитивизма ти и ти пожелавам поне в края на лятото да успееш да започнеш лечение. Още не си знаеш генотипа, но дано да е 3, че по бързо и лесно се лекува. :smile:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007