Автор Тема:  Здравейте  (Прочетена 26515 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cvetna

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте
« Отговор #30 -: Февруари 23, 2010, 18:41:25 »
Здравей, Ели
много ме радва нагласата ти към нещата, дано продължи да бъде такава и занапред  :congrats:

Относно личния лекар - от него се очаква да ти изписва лекарствата всеки месец. След като изминеш цялата процедура и си вземеш готовите протоколи, ги носиш на личния лекар, който ти пише рецептите. важно е да ти ги изписва на точно определени дати, за да не губиш време. Съответно с рецептите, протоколите и книжката отиваш до аптеката и така всеки месец.

Освен това личният ти лекар трябва да ти дава направления за задължителните изследвания, с които се проследяваш всеки месец (ПКК, ензими и т.н. - можеш и да ги плащаш сама, но два пъти в месеца...)

Личният ти лекар се предполага да ти дава и направления, ако се наложи консултация със специалист по време на лечението. Също така и болнични.

Та дори и да не разбира много от хепатити, добре е да е разбран  :girl_wink:

Стискам палци за генотипа и натоварването  :witch:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #31 -: Февруари 23, 2010, 18:53:33 »
Ели,
за биопсията ще ти трябва не час, а хоспитализация. Макар че ние от доброта много пъти повторихме, че е лека процедура, все пак не е като вадене на зъб.

Доцентът утре ще ти каже как да планираш дата за приема и когато я планираш (предвиждам, че ще е към края на март, при задръсването в Рилски), трябва седмица преди това да си поискаш направление за хоспитализация от личния лекар.

Личният ти лекар не може да ти издава направления за едни и същи изследвания повече от веднъж за 30 дни, както и не може да ти дава направления за един и същи специалист повече от веднъж за 30 дни. Всичко друго, което се покрива от ЗК, може да ти прави.

Лентичката ще ти дотрябва поне след три месеца.

Дани
Hang in there.

Неактивен pamche

• Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #32 -: Февруари 23, 2010, 18:55:51 »
Ели, поздравления за начина ти на мислене с него вече си спечелила първата битка , стискам палци за генотипа и за бързо оправяне на документите за лечение .

успех  :doubleup:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен qiqi

• Публикации: 845
    • Профил
« Отговор #33 -: Февруари 23, 2010, 19:02:01 »
От личния лекар ще ти трябва талон номер7,за хоспитализация,самата процедура не е страшна,а пък  и доцента е много внимателен и всички останали са доста мили,не се притеснявай ще го размажем този гад, :flowers:

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #34 -: Февруари 23, 2010, 21:41:08 »
Чакайте малко,
Доколкото разбрах от всичко, което писа Ели, тя има положителен резултат за антитела (anti-HCV). Не си е пускала ПСР, просто грешно каза, че ПСР-а и е положителен.
Ели, поправи ме, ако греша.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #35 -: Февруари 23, 2010, 21:43:48 »
Ради, правилно си разбрал. Аз затова й казах да не бърза да слага каруцата пред коня.

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #36 -: Февруари 23, 2010, 23:08:55 »
Радо, Ани - разбира се, че за ПСР говоря. Просто аз съм най-бързият човек, когото познавате - вси пак съм зодия Овен  :girl_wink:
Имам изследвания на антитела в две лаборатории, ваксина срещу хепатит Б - първи раз, и готов резултат от ПСР - за по-малко от две седмици от деня и часа, когато погледът ми за пръв път се натъкна на маркера "положителен" срещу антителата на Хеп. С. Утре сутринта ще отида да си взема на хартия резултат от ПСР и ще ви докладвам вирусното натоварване и генотипа на господина. Този се оказа най-потайният ми ухажор  :mocking:
Разбира се, имам и две изследвания на чернодробни показатели, като АСАТ и АЛАТ в първото са ми 23 и 14, а във второто 20 и 18, а и всички останали също са в долните граници на нормата. Като ви казвам, че е потаен...
Ани, ти това за каруцата и коня го беше казала за майка ми. Но на нея вече втори ден не й излиза резултатът за Хеп. С от Бодимед, а аз определено знам какво означава това. Имам и добра новина - татко днес сутринта се тества - пак там, в Бодимед, като той е първият печеливш участник с отрицателни резултати!!! Предстои да се тества брат ми, но за него съм малко по-спокойна, защото по повод на една дребна операция миналата година го изследваха за всички разновидности хепатит и резултатите му бяха отрицателни.
Сега проблемът е в това, че майка ми е по-различна от мен. Първоначалната й реакция на небезизвестното забавяне на Бодимед беше, че не искала повече да проверява за изследването и не желаела да узнава резултата. След това каза, че никога няма да се подложи на лечение с интерферон, а последната реплика беше, че ще чака до 2014г. регистрацията на новите медикаменти.
Ама какво ли ми трябваше на мен да си отварям устата, като от 10 дена им пълня главите на баща ми с информация за хепатити... Не съм допускала нито за миг, че някой от тях може също да е носител. Просто държах на тестовете, за да си поставят ваксина срещу хепатит Б. А информацията им я снасях, за да се успокоят и уверят, че съм в бойна кондиция. Последното е абсолютно вярно - единственото, което ме отслаби беше резултатът на мама. Трябва да ви призная, че прекарах кошмарна нощ... И сега не ми е леко, като виждам, че се дърпа и най-малкото ще забави процеса, а аз съм повече от готова да действам синхронно и за двете ни по всички належащи въпроси.
Може пък и да й подейства окуражително първо аз да минавам през съответните етапи, а тя след мен вместо да сме заедно.
Моята система е прицел и изстрел право в десетката на проблема. Всяко протакане, замъгляване и туткане ме отдалечава с дни и часове от момента, когато отново ще кажа : "Наздраве!".
Хехехе, последното беше шегичка, но наистина имам щедри запаси на разкошни напитки у дома. Съдбата им е следната : приключваме с операция "Таен ухажор" /извинявам се, но повечето кодови названия са заети от МВР/ и ви каня всички на купон с мнооооого наздравици  :dance:

Неактивен sunshine

• Публикации: 710
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #37 -: Февруари 23, 2010, 23:21:15 »
Ели, браво!! Това е начинът - прицел и в десятката!!
Моят първи положителен маркер беше края на април 2009, а вече съм 3-ти месец на  лечение!  :good:

Не си чупи нервите сега за неизвестното... надеждата НИКОГА не трябва да умира!

Неактивен Reni

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 299
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
« Отговор #38 -: Февруари 23, 2010, 23:24:54 »
Ели, ти наистина си най-бързия и целеустремен човек, когото познавам. Сигурна съм, че резултата от операция "Таен ухажор" ще бъде в твоя полза.  :fight: Пожелавам ти резултатите при майка ти да са отрицателни и притесненията да са били напразни. Рени  :flowers:

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #39 -: Февруари 23, 2010, 23:31:40 »
Ели, виждам, че много бързо напредваш!
Пожелавам ти много бързо излизане и на другите резултати и бързо задвижване на процедурата за лечение!
Оптимизма е половин спечелена битка!
Успех!  :good:

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Мери_

• Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #40 -: Февруари 24, 2010, 09:20:47 »
Здравей и от мен, Ели!

Добре дошла и дано да си за кратко време тук!

Сигурна съм, че с този хъс за борба няма как да не спечелиш битката още с първия опит!
Надявам се и стискам палци майка ти да няма проблеми с хепатита!

Поздрави,
Мери

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #41 -: Февруари 24, 2010, 11:31:00 »
Мила Мери,
Да, аз ще направя зависещото от мен да сложа точка на съвместното ни съжителство с Хеп. С в най-кратки срокове.
Но това не означава, че ще се изнеса оттук тихичко след решаването на личния ми проблем с ваша помощ. Това не мога да направя.
Няма нищо случайно в нещата, които ни се случват и би било нелепо да пропускаме изпратените знаци, а този си е направо като сигнално червена лампа.
От самото начало казах, че съм извънредно впечатлена от това, което вие сте направили тук и продължавате да правите. Нещо повече, гордея се с вас!
Отсега се самопредлагам за съдействие в начинанието и се надявам в най-скоро време да имам възможност да обсъдя с вас с какво мога да ви бъда полезна.
Още веднъж ви благодаря за всичко!

Неактивен Asy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 97
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #42 -: Февруари 24, 2010, 17:05:02 »
Вече си полезна!

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #43 -: Февруари 26, 2010, 12:12:43 »
Да си кажа последните вести от ПСР-а. Класика! Генотип 1 с честота 2 680 000 копия - неоригинално издание. Колички, тоници, водици - дръжте се! Имам близо 3млн. свои, които трябва да черпя в продължение на година и половина - две.
В моя затвор ще поим и храним лишените от свобода регулярно и питателно. Ще им осигурим условия да спортуват, без да се претоварват. Много важно обаче е да им предоставим възможност за често свиждане с близки и роднини, за да не паднат духом.
За последното разчитам и на вас  :love5:

Неактивен Аника

• Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #44 -: Февруари 26, 2010, 15:47:23 »
Ели, тук смеееееееее.  Няма къде да ходим.
Всички сме заедно, няма да те оставим! Ще се борим  :fight: и ще успеем!
  :flowers:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007