Не-вирусен хепатит > Друг не-вирусен хепатит

 Нов член- Теди

<< < (3/4) > >>

Теди:
Благодаря ви за отговорите!И ние се успокоихме малко,като чухме,че не е вирусен.Той добавките ги спря още преди месец.И сега започна и диета.Дано се оправят нещата.А това,че е хроничен дали има напълно излекуване?Да ви попитам също,алкохол изобщо ли не трябва да пие?Сега вечер изпива по 100 тина грама ракия.Инъче му изписаха карзил и нищо друго.Доцента каза,че на този етап няма нужда от някакво лечение.

Силвана Лесидренска:
Хронично болните не трябва въобще да пият, камо ли по 100гр. всяка вечер, и то ракия?! Особено ако имат А2Ф2 и ензими три пъти над нормите. Ради вече е описал основното, така че аз няма какво да допълня, освен това, че съпруга ти незабавно следва да прекрати напълно употребата на алкохол( това вкл. и бирата).

Силвана

tetibulka:
Аз съм от по-либералните (ако либерално е затварянето на очите пред чаша вино на официални празници и рождени дни преди лечението) по отношение на алкохола принципно, но при вашето положение наистина е наложително да спре алкохола поне за известно време. Сто грама ракия на вечер са безумно много за човек с неговите резултати от изследванията. Може би му е трудно да спре с този навик, но се налага да намериш начин да му помогнеш.

Дани

Теди:
Абе то аз не спирам да говоря,ама пусти навик... :sad3: Ще трябва да ставам лоша явно... :wink3: Благодаря ви!

sunshine:
Редовното битово потребление на концентрат само по себе си е способно да държи трансаминазите извън норма, а какво говорим за черен дроб с фиброза Ф2!!!
Мисля, че съпругът ти не осъзнава колко сериозни могат да са последствията, иначе без бой би се отказал на часа от този навик (или най-малкото би го превърнал от навик в лукс).  :wink3:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия