Не-вирусен хепатит > Друг не-вирусен хепатит

 Нов член- Теди

<< < (2/4) > >>

Теди:
Маркерите за хепатит са излязли още вчера,но никой не му е казал резултатите,въпреки,че той е настоявал...казали са му да отиде пак в четвъртък като е готова биопсията.Много ме е яд значи... :scream: човек може да се побърка от чакане.Поне резултатите от маркерите да му бяха казали.Защо ги крият немога да разбера...сякаш после няма да ги видим...Доктора само му казал,че нищо му няма и се смеел и се базикал с него.

Радослав Русинов:
Със сигурност му има нещо, при стойности на АЛАТ от 130.
Дори и лекаря да е имал предвид, че резултатите му за хепатит са отрицателни, то това не значи, че "нищо му няма".
След това търсенето трябва да продължи, докато се установи причината.

Теди:
Здравейте,вчера се прибрахме от ВМА-София.Диагнозата на съпруга ми е хроничен хепатит с умерена активностА2Ф2.Това не бил вирусен хепатит,а хепатит,който се получава от храна,алккохол и др.Не съм съгласна за алкохола де,защото той пие малко.Според мен всичко се е получило от добавките,които пие.
Искам да ви попитам какво означават тези резултати от биопсията,че на мен това нищо не ми говори,а и доцента там не ни обясни почти нищо спрямо биопсията-фиброза-2разсирени с няколко септи ПП,портално възпаление-1минимално,хистологична активност ХХ-2 с умерена активност,некроза,стеатоза,цироза -липсват.
макромикроскопи-два цилиндъра 1,2 и 2 см.

Радослав Русинов:
Здравей, Теди!
Това, че хепатита не е вирусен за мен поне е добра новина. Поне няма да се борите да се доберете до скъпоструващото и не винаги ефикасно антивирусно лечение.
Състоянието на черния дроб от този хепатит, който в момента има съпруга ти, не е обаче много добро и е изключително важно да вземете мерки!
Не знам какви добавки пие мъжа ти, но според мен е абсолютно задължително да ги спре. Ако говорим за добавки, които се използват от хора, които посещават фитнеса и работят върху тялото си в залата, то всички те са абсолютно убедени, че това, което пият е абсолютно безвредно и само подпомага организма им за по-доброто формиране на мускулите. Аз обаче не мисля така, затова препоръката ми е да ги спре.
Много е важно да свалите чернодробните ензими, защото това ще е показател, че черния дроб се чувства по-добре и че донякъде сте овладели увреждането.
Относно начините за измерване на фиброзата, можеш да прочетеш тази статия: Системи за оценка на хистологичната активност при хронични хепатити. Както ще видиш от нея, черния дроб на съпруга ти е по средата на скалата, чиято най-висока стойност Ф4 означава цироза.
Така, че трябва да спрете всички видове добавки, както и алкохола, за да овладеете нещата. Тъй като не е ясен причинителя на хепатита, никой не може да каже с каква скорост ще прогресира увреждането, затова трябва да премахнете всички фактори, които могат да ускорят увреждането.
Препоръката ми е да не започвате да пиете т. нар хепатопротектори или разни други препоръчани билки или лекарства за черния дроб, защото те ще свалят ензимите, но няма да ви помогнат да откриете причината за хепатита.
Затова нека той първо напълно да спре алкохола и доабавките, и вижте дали ще има промяна в стойностите на чернодробните ензими. Това ще ви помогне и да откриете и причината за хепатита.
Успех!


Поздрави,
Радо

Мери_:
Здравей, Теди!

Най-хубавото е, че хепатита не е вирусен!

Въпреки уврежданията, черният дроб има способността да се възстановява и след като се изключи причината, причинила увреждането би трябвало постепенно да започне възстановителния процес!

Успех и от мен!

Поздрави,
Мери

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия