Автор Тема:  Съвземането от урагана 'Пегасис',торнадото 'Копегус',и Бузана естествено!  (Прочетена 182614 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте,
отварям тук нова тема,за да си пиша,когато, и каквото ми е на душицата.
Ще пиша за изследванията,който предстоят,за душевното ми състояние,за моментното такова,и така .....
Да започна от външните поражения.Обривите,който бяха станали като тези на мъжа на Галя,но на първата седмица след приключването те затихнаха,и започнаха да изчезват лека по лека.
Косата,тя също започна да се възтановява/в началото бе ,като метличка/,пак започна да ми се къдри,защото моята е тип 'чуплива,на масури',косопада също е овладян,но него пък го хванах още в самото начало,т.е. подготвена бях.
Ставите и мускули,болките, и на доста честите моменти отпадалостта на мускулите също влиза в ритъм,чак тонус за крос нямам /но и никога не съм имала/,но разлика определено се усеща,към подобрение де.
Диарията,която мен специално в деня,и предния ден много ме тормозеше,та вече я няма.
Венците ми обаче продължават да си кървят,и то много,дори на моменти ме е страх да целувам дребното,щото нали и при него сега има озъбване,та ме е шубе да не попадне моя кръв в неговата уста.
И стигнах до моя най-голям проблем-психиката,агресията и изнервеността.Та тези си ме държат с пълна сила,и няма изгледи да ме напускат.Преди няколко дни имах работа в една от банките,и имах неблагополучието да се натъкна на най-залупената служителка,която с мърлявото си отношение ме накара да изляза от контрол.На всичкото отгоре,па и някаква коза,която ни знаеше за кво е скандала,ни нищо и се обажда там където не и е работа,и буквално полудях.Искаха и полиция да викат,дойде охраната,бе голям български скандал си стана.И това,щото не мога да се здържам,но пък от друга страна,ако бях премълчала това значи да съм мишка не търсеща правата си.
за днес стига толова,утре пак :wink3:

Поздрави от Теди!

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Теди, много се радвам за новата тема.
Вземай се в ръце и овладявай нервите.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3182
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здрасти Тедката,

Мисля, че е прекалено рано за да искаш всичко да влезе в ритъм- това е просто невъзможно, камо ли нервната система да се успокои от раз. Нали знаеш, че интерферона се чисти за минимум 6 м. от тялото, така че по най- кривите сметки ще си тип-топ късното лято, имам предвид да си станеш отново старата Теди  :girl_wink:
Тъй че, по-спокойно, и не очаквай чудеса още първият месец  :love5:

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Теди, поздравления за новото местоположение на темата, в която пишеш!  :good:
Както виждаш, някои от гадните странични ефекти вече ги няма, просто ще трябва още малко търпение и за останалите. Даже бих казал, че не е лошо да се възползваш от тяхното действие, докато не са отшумели и да посетиш всички държавни институции и банки, в които имаш да вършиш някаква работа  :laugh:
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен galq

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
  • Статус: Има близък с хепатит C
Поздрави и от мен ,Теди!
Ей,герой си ти и това е . :flowers: Да изкараш лечение и то с малко дете си е направо заслуга за медал. :love5: Прав е Ради ,поразходи се из разните му там институции.Аз например в петък се озъбих ,и без интерферон, на една ,която не иска да сложи на Станимир инжекцията в бърза помощ.Та дойде докторът да му я сложи ,тя взе да гледа умно.А аз се изцепих "Кво гледаш,ма"направо се засрамих от себе си :ashamed2: Сега обаче не съжалявам ,че и го казах. :pardon:

Неактивен tedi

• Профил
Ради,да знаеш не е лоша идеята ти,да ги подкарам по ред всички.Най-много в някоя психиятрия да ме затворят,но по мои наблюдения не ги държат много-много там,що кукундрили обикалят наволя по улиците.....
Ама вярно,че където и да отида все скандал става,ми май от друго не разбират,то пък като съм добра и учтива и ми се катерат по главата..ааа, не мерси.
Скоро бяхме при личната, там и с час едно чакане от 1-2часа не ти мърда,мен това ме влудява,ми за кво са тогава тия часове.Та ние се замъкнахме всички барабар с дребното,и чакаме,и чакаме,и така 50мин.,е как па един папуняк от чакащите там не каза-'заповядайте минете преди мен,все пак сте с лапе,което започна да врещи,щото бе станало време и за манджа',няма такова нещо,ми как да не полудея,ми полудях,развиках се,разпсувах ги,и влезнах,ма що питам аз трябваше да ме предизвиквате така,а??!
Та започвам да стигам до заключението ,че аз съм си много добре,ама народа нещо е изкукал!
И между другото мога да съм наемник,някой ако има нужда да се възползва от услугите ми, докато интерферона още кипи и ври в телцето ми,че после може да стана кротка ,като овчица. :mocking:

Теди
« Последна редакция: Април 12, 2010, 19:25:46 от tedi »

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Теди, не си сама в битката с институциите!
Аз какъв скандал вдигнах на госпожите, които трябваше да ми вземат документите за европейска здравна карта  :fight: :fight: :fight: :fight: Със сигурност са ме запомнили  :bye2: :bye2: :bye2:
Трябваше да си взема 2 дена отпуск, за да ме върнат три пъти и да чакам няколко пъти на опашка ....., абе типично българска бюрокрация!

Така, че подкрепям напълно идеята на Ради да посетиш още няколко държавни институции... :bye2: :bye2: :bye2:

Поздрави,
Мери

Неактивен irka

• усмихната
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Поздравления Теди за новата тема и новия раздел! :flowers:

Ха,ха, много се смях с теб, ама само така! Давай смело по българските бюрократични институции - и ти ще се чувстваш успокоена, и те ще си получат заслуженото поведение. :laugh:

Пожелавам ти скоро да отшуми и проблема с нервите, но все пак да остане в теб силата да се справяш подобаващо с подобни дразнители.

Поздрави!

Неактивен tedi

• Профил
Ооо,силата за такива неуредици винаги ще е с мен,както казах много ми е трудно,та даже и невъзможно да преглътна мърлявото отношение на държавни,или каквито и да е служители!

И айде,всички от горния раздел ви чакам тук,с хвалебствени излияния да знаете!

Неактивен ehristova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 385
    • Профил
Теди, поздравления!
Щом си успяла да доведеш до края лечението , и то с малко бебе си е направо геройство. Така, че имай още малко търпение. Страничните ефекти ще отшумят. Пък що се касае за психическото к състояние и изнервеността , при мен си остана хронично :laugh: Близките ми се шегуват, че е крайно време да се отъся и от този страничен ефект!

Поздрави,
Ели Христова

Неактивен sunshine

• Публикации: 710
  • генотип 3
    • Профил
Теди, смело на бой с бюрократичните неправди, докато имаш хъс.  :mocking:
Пък, ако ти дойде в повече хъса, удари някой друг билков коктейл, Дани беше споменала някои добри комбинации.  :girl_wink:

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
Здравей Теди, аз също още не съм те поздравила с приключването на лечението – по точно с успешното му приключване, ти наистина мина по най-тежкия път, след раждане, с бебе, с целия спектър странични ефекти като по каталог, изстрада си го минуса и  браво на теб!
Аз вече казах, че и на мен не ми е минала избухливостта на моменти, започвам да се съмнявам че ще ми мине, въпреки че все пак поне света спря да ми се струва черен и живота най-гадното нещо  :smile: И все пак без да се обиждаш аз си мисля че при теб не е само ефект от интерферона но си е и до характер, дори за твое добро те съветвам да си по сдържана и да се опитваш да не се палиш толкова  от най-малкото  (ти да не си зодия овен или някоя друга огнена? ) Светът никога няма да стане перфектното място, а в повечето случаи на чуковете отсреща не им пука, а негативните емоции си остават за теб. Твърдо съм „за” човек да си защитава правата до дупка, но не и ако само ще си скъса нервите без ползите да са по-големи от загубите.
Другото, което не ми е отшумяло от лечението е, че се чувствам по тъпа от преди :) Продължавам да мисля по –бавно, не мога да си спомням елементарни нещо, да се концентрирам и да работя с размах както преди :(

Неактивен tedi

• Профил
Бубе,нц, зодия кантар съм,уж трябва да съм смирена,кротка,ама йок!
Всъщност едно време бях такава,допреди да ми се наложи да се сблъсквам толкова често с разните му там институции.
Дори и наркотиците,с който съм се тъпкала цели 6-7години,не увредиха така нервната ми система,както дебилните същества,с който се срещах през последните 2-3г.
Принципно винаги гледам нещата да минат глатко,кротко и възможно по-бързичко,но когато на среща ми са някакви същества,дето не знаят и за какво съществуват, пък камо ли да ми свършат работа,изкукуригвам.
Аз също имам на моменти проблем с концентрацията,и аз се чувствам изпростяла,но ми се струва,че там голям пръст има и разбъркването на хормоните,което се получи при мен.Абе ще се оправиме...един ден...
А малкото животинче е станало невъзможно просто :mad:винаги съм се възмущавала на лигави дечурля,на такива дет правят 'мостовете',и се налагат по този безобразен начин за да постигнат желаното от тях,а ето ,че моя става точно такъв.За всяко нещо,което не получи ми се тръшка,аааа не,збъркал е майката/както казва Тедибон/ :smile:
Иначе да се похваля,че вече го отказах от биберона,вече 1 седмица е без нея и започна да свиква,бе голям зор в началото,но така е по-добре,доволна съм.

Поздрави,
Теди

Неактивен Janet

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 72
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
   Теди,честито и от мен за новия "адрес' на темата :love5:Като почнах да влизам в този форум от теб се надъхах,че и аз ще успея да се справя с лечението и детето едновременно!
   Колкото и да ми е неприятно да ти го кажа-инатлъците на дребния едва сега започват.в следващата една година ще стане професор в дисциплината "Как да извадим от нерви мама за 15 секунди"От месец насам Карина почна да отнася по някой шамар по дупето,аз я пляскам а тя ми се смее и продължава да си прави нейното си :scream:Въоражи се с много търпение и здрави нерви!Аз смуча едни хомеопатични хапченца и съммного доволна.Още на първата седмица имах задоволително психично равновесие.

Неактивен tedi

• Профил
Жанет,радвам се ,че съм спомогнала за нахъсването ти. :girl_wink:
А сега ми шепни,какво смучеш?Щото днес специално ми идеше да изкормя всички и да ги избеся на червата им,малкото ме побърка,не спря цял ден да цвили!
Давай за да смукам и аз,и дано има ефект,щото пих комбинацията от Глог,Мента и Валериана,но нямаше особен ефект при мен.

Теди

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007