Автор Тема:  Съвземането от урагана 'Пегасис',торнадото 'Копегус',и Бузана естествено!  (Прочетена 195657 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sunshine

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 710
  • генотип 3
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Теди, и аз споделям мнението на Анитка и Мери.

Осъзнавам какъв камък ти висва на врата, много по-голям и тежък, от този, от който се опитваш да се оттърсиш.
Ако мислиш, че тази мисъл няма да ти дава мира идните месеци, пуснете ПСР.

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Теди,
първо, мисля, че Бузан е малък още за това изследване.
Второ, само ПСР може да каже нещо категорично по въпроса и ти отлично го знаеш.
Трето, да приемем, че се стигне до най-лошия вариант - наистина да има положителен ПСР в един момент. Фактът, че го знаете, ще го пази през следващите 20тина години. А ако изобщо се наложи да се лекува, предполагам, че изобщо лечението вече няма да представлява тази гадост, която е сега. Вярвам в това всъщност.
Четвърто, пусни му АСАТ и АЛАТ, за да се успокоиш, че дробът му си  е ОК.
И последно, със или без хроничен хепатит детето има нужда от психически стабилна майка, така че аз бих опитала среща с хомеопат в този ред на мисли. Имаме си любим хомеопат в този форум  :wink3:

Дани
Hang in there.

Неактивен tedi

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
Оф,май се съвзех от първоначалния ужас,и размишлявам по-трезво сега.
Знам,че му е рано,и направо не знам въоще защо се инатих сега да му правя теста :fool2:.
Сигурна съм,че не съм го заразила,и след няколко месеца ще е отрицателен.Мисля да изчакам с всякакви тестове поне още 6 месеца,а за АСАТ и АЛАТ не е лоша идея,ще ги пусна.
Дани,много сериозно имам нужда от нещо,и ще направя нещо и по този въпрос.
Много ви благодаря!
Не може и да си представите,какво здраво рамо ми давате!

Теди

Неактивен Reni

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 299
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
Теди и според мен е по-добре да си дадеш тази шестмесечна почивка. От изследвания, резултати и т. н. Ти самата имаш нужда да се съвземеш и възстановиш - физически и психически, пък и малчо да порасне. Не се шашкай предварително. :flowers:Рени

Неактивен Janet

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 72
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Теди,кураж,мила!Дано след няколко месеца да е отрицателен резултата!Вие от пръста правили ли сте тест или направо от вената?

Неактивен irka

• усмихната
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Теди, рано му е на малчо!

Изчакайте поне 6 месеца и му направете теста тогава. Сигурна съм, че всичко ще е наред!

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Публикации: 302
    • Профил
Теди едва сега прочетох за последните събития около теб. Тъкмо днес бях леко щастлива защото след месеци отлагане поради новообразувалата ми се фобия от изследвания и медицински лица  най-накрая отидох на лекар, който ми  и каза, че поне единия  ми проблем от миналата година за сега го няма  (е, не е хепатита, но някак си ме обнадежди, че  леченията не са най-безсмисленото нещо на света) и новината за положителния тест на Бузанчо ме натъжи отново. Набързо се опитах да прочета нещо по въпроса, но ти сигурно си чела повече – пише че детето може до 15-тия месец да има антитела от майката Както и, че дори да не са антитела,  а да е бил и вирус има голяма вероятност в първите 12 месеца  бебето само да се изчисти от него, като разбира се антителата ще си останат за цял живот. Така че правилно си размислила, твърде рано е било както да припираш за теста, така и да се разстройваш. Най-добре се успокой, защото човек като се пренавие и накрая може да се скъса. Всичко ще си е наред с Бузана!
« Последна редакция: Април 29, 2010, 22:50:29 от Buba »

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
Както и че дори да не са антитела  а да е бил и вирус има голяма вероятност в първите 12 месеца  бебето само да се изчисти от него, като разбира се антителата ще си останат за цял живот.

Ей, Бубе.
Това пък направо си е навивка да иде да му пусне едно ПСР-че. :girl_wink:

Дани
Hang in there.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
    • Профил
Да така е Дани – ПСР- а само дава сигурен отговор, но аз нямах предвид точно това. Първо -  за какво да го боде пак бебока, за това май трябва също доста кръв,  второ - само ще харчи пари и освен за собствено успокоение за какво и е да го прави сега, но това си е лично решение, де. Иначе, сигурна съм, че ти също като  една от „най- търпеливите” нямаше да чакаш и 2 дена :)

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
Бубе,
аз вече втора година събирам кураж да пусна антитела на своето дете.
Естествено, вече имам и теория - така или иначе тя се храни добре, не пие, не пуши, няма някакви симптоми, а и няма да я лекуваме преди да свърши лечението на баща й. Знанието нищо няма да промени, освен да я натовари самата нея. А и каква е вероятността да съм я заразила, точно в отрязъка от време, в който съм му видяла сметката на вируса (ей, пак си развях байрака), особено ако съм боледувала преди въобще да я замисля, камо ли да я направя.
Така че търпелива да съм - едва ли. Просто си налягам парцалите, когато знам, че на този етап нищо не мога да променя.

Дани
Hang in there.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
    • Профил
Именно това имах предвид – че ако в даден етап няма разумни мерки за предприемане, няма нужда от излишна натоварваща информация, а че не си от търпеливите е видно.  Но поне АСАТ и АЛАТ не си ли и пускала? При тези обстоятелства, поне черния дроб мисля трябва да се следи колкото и да е малка вероятността да си я заразила. Направо не знам наистина и мен как би ми издържала психиката ако става въпрос за моето дете, сигурна съм че ви е много тежко дори и заради неизвестността, но пък бъдещето на медицината в тази посока звучи обнадеждаващо, а най-вече се надявам, че им няма нищо.

Неактивен tedi

• Профил
Да,и аз се надявам на развитие в медицината в тази сфера.
Не мисля да пускам ПСР,защото какъвто и да е резултата не мога да направя нищо.А  нямам и капчица кураж за него.На този етап не мога да събера силата за едни АСАТ И АЛАТ,пък камо ли за ПСР.
Замразявам всякакви изследвания на дребосъка за близките 6 месеца.
А аз още не съм посетила нито ендокриноложката,нито нефроложката/за вторичен преглед/,толкова се радвах като приключвах лечението,че няма вече да се мъкна по докторя,а не би,само сновеме пак по кабинетите,много ми е писнало.Сега е заради малкото от седмица е с яко разтройство,което не може да овладееме и се разбра,че не е само заради зъбите,а има и гъбично-чревна инфекция,заради ниско Ph.Когато приключа с проблемите около малкия се захващам да посещавам докторите един по един.Много мразя да ми се струпват много неща на главата.
Мисията ''ремонтиране' е завършена,и съм пак в играта.

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Теди, ама твоите неволи край нямат. Няма изгледи нервността скоро да те напусне. Все ще се намери какво да замести интерферона. :laugh:

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Asy

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 97
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Теди, до 1 година идва ново лекарство за С !!! Много по-скъпо от Феро  :crying2:. Знам го от Д-р Апостол Георгиев - беше завеждащ отделение в Окр. болница, в Пловдив. Той е сигурен! Има ново, ефикасно лекарство. Ще го видя на 19 или 20 и ще пиша веднага. Той се върна от Виена скоро, мисля че информацията е точна.

Неактивен tedi

• Профил
Теди, ама твоите неволи край нямат. Няма изгледи нервността скоро да те напусне. Все ще се намери какво да замести интерферона. :laugh:
Никакви такива изгледи няма,даже положението е много зле.
Не знам кво става да му се не види,в кофти дълготраен период ли съм,някой ма урочаса ли......

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007