Автор Тема:  Лечение на хепатит B с пегилиран интерферон  (Прочетена 108153 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 342
  • "Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Неуспешно
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравейте току що се прибрах от София и бързам да ви напиша как протече всичко при мен.Сутринта тръгнах от Плевен в 5,45 и към 08,30 бях в болницата срещнах се с доц.Антонов и му казах че сумата от 500 лв. е непосилна на този етап от лечението за мен и ако е възможно да не ме приемат в отделението а да си направя изследванията при тях и да ги платя защото така трябва някъде около 39 лв. и стотинки. и да ми поставят пегасиса и след това Go Home  :mocking: Той се съгласи към 10,30 изследванията бяха готови и според него добри за да се постави инжекцията АСАТ 90 АЛАТ 183 значително са паднали от юли месец.Според него щом са ми високи ензимите преди започване на лечението това бил добър знак за края :dance: но до тогава много време има.Накара една от лекарките да ми постави пегасиса и тя го  направи.Първоначално нищо не усетих според доц. трябва да минат няколко часа от 2 до 4 и аз го попитах мога ли да пътувам с автобус веднага според него не би имало проблем и аз го направих.Прибрах се и усетих че нещо не е наред премерих температурата ми и тя в момента е 37,1 дано не вдигам повече но.Той ми каза също да приемам аналгин с друго може ли да се редува.Накара ме сега да си запиша час за ПРС който ще бъде след 3 месеца.От него разбрах че ще има проблем с приема от тук нататък и е добре да се запиша в листата на чакащите.Пиша го това за да го знае всеки на който му предстои влизане в болница.Да попитам само тия странични ефекти колко дни ще ме мъчат или си е индивидуално за всеки.Това е за сега може би трябва да пиша вече в" На лечение съм " а не в темата ми в раздела "Нов член". :flowers: :flowers:

Неактивен vesko@

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 76
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Лечение на хепатит B с пегилиран интерферон
« Отговор #1 -: Август 30, 2010, 15:56:08 »
Здравей dimizano. Радвам се че по един или друк начин си намерил вариант за започване на    лечението.Относно странични ефекти при  всеки е различно,като сила и като време на поява. Веско

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #2 -: Август 30, 2010, 17:14:42 »
Здравей!
В общи линии дали в Сф или у дома все тая - така се получи при теб, май се очертава оттук нататък да е практика. Поне не са те рекетирали с тия 500 лв. Може и да вдигнеш по висока температура. Не се препоръчва парацетамол. Ако аналгините не помогнат премини на бабините рецепти. Обтриване на цялото тяло с оцет.   При мен така се наложи при втората апликация.
Успех в борбата с вируса и да се похвалиш с  отрицателен ПСР :congrats:

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Август 30, 2010, 17:20:43 »
Е вече се прояви истинското действие 38 гр.Искам да питам след колко градуса на темп. се приема аналгин иначе нищо друго за сега не ме боли. :sick:

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #4 -: Август 30, 2010, 17:56:02 »
Вече може да пиеш един. Всичко е много индивидуално. Аз съм склонна да вдигам много висока температура и ако не я увладея в началото после е много трудно. Ти си познаваш организма и може сам да си прецениш, но поне в началото не рискувай да изтървеш нешата от контрол. Вземи сега един аналгин и след 2 часа още един ако не е спаднала.

Неактивен Reni

• Немедицинско лице
  • Публикации: 299
    • Профил
« Отговор #5 -: Август 30, 2010, 18:09:02 »
И според мен трябва да пиеш вече. И аз като теб в началото чаках да вдигна висока температура и тогава вземах аналгин. После ми казаха, че е по-добре предварително или още в началото да се вземе за да подейства по-бързо.  Хубаво е, че не са настоявали да останеш и да плашаш. Спокойна нощ с поносими странични ефекти и успешен финал на лечението ти желая.  :doubleup: Рени

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #6 -: Август 30, 2010, 18:17:44 »
Да благодаря ви вече пих една ампула аналгин,но искам да ви попитам за едно лекарство за температура, което не съдържа парацетамол казва се Хексалгин някой ползвал ли го е аз ще проверя и в гугала но все пак да питам.Тая температура колко дни е нормално да я подържам защото ме е страх да заспя :morning: да не вдигна по висока :sick:.Мислех,че ще ми се размине със страничните ефекти но явно не съм от тия късметлий.Бях чел постове но бате Борко,който казва че до момента никакви странични ефекти няма и той е с хепатит Б :sad3:

Неактивен Reni

• Немедицинско лице
  • Публикации: 299
    • Профил
« Отговор #7 -: Август 30, 2010, 18:31:22 »
Дими, аз вземам хексалгин и съм доволна от ефекта му. По-лесно се дозира, той е в шишенце с капкомер. Аз си поставям инжекцията на обяд и вечерта вземам по 20 капки. Гледам да изпреваря страничните ефекти. Не се притеснявай че ще заспиш. Даже е по-добре. Рени

Неактивен sunshine

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 710
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #8 -: Август 30, 2010, 19:46:36 »
Дими,
браво, че успя да се пребориш с кожодерите!  :clap3: :clap3: :clap3: :clap3:
Освен парацетамол не трябва да пиеш и нурофен.

Аз като вдигнах 38.7 на първия пегасис пък не пих нищо, тя сама си падна температурата до 37,5-6-7, държа се ден-2 такава и после почти не съм вдигала.

Стискам палци за леко и успешно лечение!  :carate:

ПС: Забравих да кажа, че аз също изкарах първия пегасис вкъщи - в Рилски бях настанена като 5-ти човек, на кушетка почти в коридора (в стая с 3 легла), навън беше -20, в стаята ставаше зверско течение и просто им казах, че и грам станичен ефект да не имам от интерферона, то със сигурност на сутринта ще съм с пневмония, ако изкарам нощта там. Та, сложиха ми го в 16ч., в 20ч. вече бях духнала.  :girl_wink:
« Последна редакция: Август 30, 2010, 19:57:04 от sunshine »

Неактивен Panzer

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 134
  • ...лошо момче...
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #9 -: Август 30, 2010, 19:51:28 »
наистина като чета тук ,все повече се убеждавам че нещо съм повреден.... :crying2:

първата нощ вдигнах 40.2 -40.5 биха ми някакви инжекции,от мен непрекъснато течеше вода ,леглото тракаше ,а аз няколко пъти падах на пода.....
HCV genotype -1+3

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #10 -: Август 30, 2010, 19:59:48 »
наистина като чета тук ,все повече се убеждавам че нещо съм повреден.... :crying2:

първата нощ вдигнах 40.2 -40.5 биха ми някакви инжекции,от мен непрекъснато течеше вода ,леглото тракаше ,а аз няколко пъти падах на пода.....

Не си единствения. Аз бях на същия хал и банките за сваляне на тепературата нямаха ефект.

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Август 30, 2010, 20:10:56 »
Ей не ме плашете че вече съм си у нас   :mocking: какви са тия температури.А аз малко ме понаболва дроба да ли си внушавам или от интерферона може да съм качил ензимите незнам.По междудругото доц.Антонов ми каза да спирам карзила и сега съм само на пегасиса.Температурата вече е 37,3 дано не вдигам повече че направо се плаша.

Неактивен anita

• Профил
« Отговор #12 -: Август 30, 2010, 20:44:51 »
Щом си почнал да сваляш няма да вдигнеш повече от това, което беше. Споко, това беше за днес.
Утре или през нощта пак може да се качи, но няма да е повече от 38 градуса

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #13 -: Август 31, 2010, 16:21:47 »
Да благодаря ви вече пих една ампула аналгин,но искам да ви попитам за едно лекарство за температура, което не съдържа парацетамол казва се Хексалгин някой ползвал ли го е аз ще проверя и в гугала но все пак да питам.Тая температура колко дни е нормално да я подържам защото ме е страх да заспя :morning: да не вдигна по висока :sick:.Мислех,че ще ми се размине със страничните ефекти но явно не съм от тия късметлий.Бях чел постове но бате Борко,който казва че до момента никакви странични ефекти няма и той е с хепатит Б :sad3:

Краси взема Хексалгин. Доволни сме - лесно се дозира и е по-евтино от течния аналгин на ампули. Иначе си е просто течен аналгин, де.

Аз след първата инжекция не смеех нищо да дам на Краси и свалях температурата с оцетени компреси - получи се, но после се появиха и болките в ставите и прибягнахме до аналгина.

Какво става днес, имаш ли температура?

Дани
Hang in there.

Неактивен dimizano

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Август 31, 2010, 17:42:19 »
Здравейте малко късно пиша но днес се чуствам прекрасно :dance: :dance: :dance: няма температура няма болка все едно не ми е поставяна инжекция.Снощи вдигнах до 38 гр.и взех течен аналгин свалих я на 37,5 и до към час си стана нормална и от тогава  до сега :whistle:.Даже си пия по две кафета на ден и не ми се отразяват зле,но това е най малкия проблем дано накрая утрепа гадния вирус :carate:.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007