Вирусен хепатит - Лечение > Завършено лечение

 Орфей след лечение на HCV, генотип 1

(1/30) > >>

Орфей:
 :morning:
Здравейте. Голям проблем една седмица след внезапното прекратяване с месец по-рано на това лечение. Боляха ме бъбреците, някакви нерви ми се схващат и силно болят, ТСХто си е над 100, а днес силно започна да ме боли и гърлото. Аз съм болнични вкъщи още три дена. Та се наложи набързо да мина в този раздел. Какво да очаквам сега? Кой добавки да спирам, кои да включвам? Пия си още старите неща вит Б комплрекс, бирена мая, вит Д, реших че при моята кръвна картина те са актуалните. Мога ли да включа някакви мултивитамини една седмица след прекратяване на лечението ми? И най-вече някакви имуностимулатори? Какви ще препоръчате? Ще се побъркам, ако ме тресне и някой вирус. Направо се чудя дали да не почна антибиотик и толкоз. Или да пробвам с Осцилококциум и още порция лежане?

ivka81:
Вирус скоро няма да те тресне,а кръвната ти картина и без да зобаш хапове с витамини, ще се оправи.Вируси и 'сякви подобни след 2-3 седмици като свърши действието на интерферона, тогава очаквай.Осцилококцинум може за профилактика,може да пиеш Имунокол или Герисан.Ама не очаквай чудеса от тях.Мен лично всеки месец след лечението включае месец февруари съм на антибиотик с остър пред плевмония бронхит и все в ляво на белия дроб. Така,че приготви се. Ама ми е странно как така за 4 инжекции и ти спряха така лесно лечението,на 1/2 дозички да го бе избутал.Аз от 7-8м бях със ТСХ > 100. Странно ,разправяй к'во стана,че аз не съм разбрала.

Ивето

Хепи Би:
Писах ти в моята тема, ще ти напиша и тук - не се отдавай на самолечение. Всички въпроси, които си задала, са за пред лекуващия те. Никой не може да ти каже с какво да се лекуваш, а още по-малко ти сама можеш да си изписваш антибиотици. Ти и по време на лечението сама си определяше дозите, без да си пускаш контролни изследвания и виж какво стана. Мога още да ти набивам канчето, но ти си голямо момиче и сама можеш да прецениш кое е най-добро за теб.

Стискам палци за вечно отрицателен ПСР.

Хепи
   

Орфей:
О, никакъв шанс да питам моя хепатолог за такива прозаични неща :smile:, но като цяло разбирам какво имаш предвид.
Това което проф. Чернев ми каза и беше най-важното - да се пазя както досега (знам какво не може да правя, другото всичкото е позволено в разумни граници), да пусна АСАТ и АЛАТ на 3ти месец и да дойда около 17ти септември (6ти месец след края на лечението) за контролен ПСР. Аз се чудех дали няма някакво ръководтсво тук във форума от типа на какви витамини и минерали са препоръителни след края на лечението за превенция на опасни последствия от спирането на тежкото за всички ни лечение.
Иначе взех едни хапчета за смучене Септофорт 2 мг и съм по-добре. Няма да се налага антибиотик засега.

Радослав Русинов:
Честито за преместването в новия раздел и стискам палци само за отрицателни ПСР-и!  :doubleup:

А по въпроса:

--- Цитат на: Орфей в Март 15, 2012, 18:42:30 ---Аз се чудех дали няма някакво ръководтсво тук във форума от типа на какви витамини и минерали са препоръителни след края на лечението за превенция на опасни последствия от спирането на тежкото за всички ни лечение.

--- Край на цитат ---
Пробвай дали това няма да ти е от полза: След края на лечението на хепатит C: Ръководство.


Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия