Автор Тема:  Поредната нова история (хепатит Б)  (Прочетена 3218 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен gucibuci

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 4
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Поредната нова история (хепатит Б)
« -: Септември 10, 2012, 19:51:17 »
   Здравейте, казвам се Гери и съм тук, защото приятелят ми е с хепатит В, установен след кръводаряване. След лошата новена последваха изследвания на АсАТ, АлАТ и Гама - GT (назначени от личният лекар), както и Билирубин - общ и Билирубин - директен (пуснати по наша преценка след като бяхме попрочели това-онова тук). Всички изследвания излязоха в норма и с тях отидохме на гастроентеролог, поради липсата на хепатолог в града (ние сме от Русе). Той погледна резултатите от изследванията, видя му дробчето на ехограф и каза че всичко е наред и да не се притесняваме. Въпреки това ние решихме, че е редно да се консултираме и със специалист. Четохме доста тук и се спряхме на проф. Антонов. След многократни опити да се свържа с клиниката, най-накрая успях да се свържа със сестрата на професора на мобилния и телефон. Въпреки че я хванах по време на отпуск тя беше достатъчно отзивчива да ми отговори на няколко въпроса които отправих към нея. От разговорът разбрах, че приятелят ми трябва да бъде хоспитализиран за да му се поемат изследванията от здравната каса. От четеното тук знам че за да го хоспитализират му трябва направление №7, а за гастроентеролог №3. Има обаче нещо, което не ми стана особено ясно, и ще ви помоля ако можете да ми помогнете. Т.к. има различни телефони за записване за хоспитализация и преглед, не знам на кои от 2та да звъня или трябва и на 2та. Сестрата каза ,че пациентите от провинцията ги хоспитализиат в петък и ги пускат в събота. Не знам ако се обадя за час за преглед в петък дали от там ще го изпратят за хоспитализация или пък ако се обадя да го хоспитализират в петък дали след това в събота някой ще погледне изследванията и ще го консултира. Ако някой е по-наясно каква точно е процедурата моля да ми обясни.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Поредната нова история (хепатит Б)
« Отговор #1 -: Ноември 29, 2012, 23:49:17 »
Здравей,
Извинявам се за късното включване! Предполагам вече от собствен опит си разбрала кой е правилния телефон. Като цяло в такъв случай най-добрия вариант е да звъниш и да питаш. В "Иван Рилски" си имат процедури за всичко, но и на нас е трудно да следим постоянно кои са актуалните телефони, в кои дни и в колко часа ги вдигат, и т.н. Досега най-много сме обновявали точно информацията за телефоните за връзка с "Иван Рилски".

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007