Автор Тема:  Здравейте!  (Прочетена 53812 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен hey_ya

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 51
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте!
« Отговор #45 -: Август 29, 2012, 11:27:24 »
Да, и докторката това каза. По-лошото при мене е високия резултат от ПСР-а. А и двете ли са под формата на инжекции или само интерферона?

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #46 -: Август 29, 2012, 18:10:17 »
А и двете ли са под формата на инжекции или само интерферона?

Само интерферона.

Но...

Въпросът ти показва една неинформираност по основни въпроси, свързани с твоето състояние, която те съветвам да преодолееш с четене - на сайта на Хепактив има поредица от кратки и ясни статии, които е добре да изчетеш. Лечението много често зависи от компетентните избори, които лекуваният прави сам - често трябва да се избира в движение и неосведомеността става проблем.

Дани
Hang in there.

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #47 -: Август 30, 2012, 08:30:43 »
Права е Дани, трябва да се информираш старателно преди лечението. Самото лечение има много странични ефекти, някои от които тежки и трябва да си предварително подготвена за тях. Във форума в раздел "На лечение съм" има в началото теми, които дават основни насоки какво да се направи преди старта на лечението.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен hey_ya

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #48 -: Септември 02, 2012, 20:27:53 »
Благодаря ви! Съгласна съм с това, че не съм информирана и слава богу, че ви открих, защото докторите трябва да ги набиеш, за да ти кажат за какво става дума. Аз както и в началото на темата споменах, че никой нищо не ми казва, а аз не винаги знам кои са точните въпроси, които трябва да задам, защото те все пак се раждат в разговора, който при мен отсъства, не по мое желание естествено! Ще прочета темите, които ме посъветвахте и ако има нещо, което не разбирам ще ви питам.  :flowers2:

Неактивен Rumi_

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #49 -: Септември 02, 2012, 21:10:24 »
hey_ya, не се притеснявай, разбрала си вече че имаш минимално увреждане, лечението ще започнеш след 2-3м. Всичко ще мине успешно. Колкото по рано, толкова по - лесно се лекува.
Няма да ти отнеме много време преди да започнеш, пък и не са фатални тези няколко месеца. :bravo2:

Неактивен hey_ya

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #50 -: Септември 02, 2012, 22:28:00 »
Аз не се притеснявам, дори съм настроена оптимистично и не се втелясвам излишно. Просто има въпроси, които ме чоплят. Та в този ред на мисли да ви питам - диетата, която се спазва по време на лечението, за цял живот ли си остава?

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #51 -: Септември 03, 2012, 10:18:31 »
Аз не се притеснявам, дори съм настроена оптимистично и не се втелясвам излишно. Просто има въпроси, които ме чоплят. Та в този ред на мисли да ви питам - диетата, която се спазва по време на лечението, за цял живот ли си остава?

Каква диета се пази по време на лечението, освен че не се пие алкохол и се яде от всичко по много?

Дани
Hang in there.

Неактивен hey_ya

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #52 -: Септември 03, 2012, 13:11:13 »
Това имах предвид под "диета"! Аз не останах с впечатлението, че се яде от всичко по много, едва ли мога да седна и за обяд да изям 300 грама пържена цаца. Ако те оттегчавам с въпроси или пък те дразни неинформираността ми не пиши в моята тема, но ако все пак искаш да пишеш, моля те не отговаряй на въпросите ми с въпроси! Ако знаех всичко най-вероятно даже щях и да се лекувам сама, но не знам! Точно поради тази причина съм се регистрирала тук.
Мерси!
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 13:19:11 от hey_ya »

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #53 -: Септември 03, 2012, 14:18:44 »
Въпросите може да не са за теб или да са риторични  :girl_wink: Като цяло по време на лечението може да ядеш колкото искаш пържена цаца според мен ( сама ще усетиш, ако нещо ти е в повече и тежко. По време на лечние аз бях като бременна в първите месеци, все не ми се ядеше, но трябваше да ям и трудно и с мъка си подбирах менюто, за цаца не съм и помисляла). Т.е. аз поне си ядях всичко, което ми се дояде, стига да ми се яде, само да намеря нещо което ми се яде, като много строго спазвах забраната за всякакъв алкохол, включително спрях цигарите (което се оказа много полезно, защото въздухът и така не ми стигаше към края на лечението, а и сега почти не пуша). За алкохола доколкото знам е зле да се напиваме и след лечението. Т.е. може по чашка-две вино, ама сериозното пиене е добре да не го предприемаме. Аз си го обяснявам с това, че като го няма вируса почва истинската работа на черния дроб по възстановяването му.

Неактивен hey_ya

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #54 -: Септември 03, 2012, 14:30:31 »
Благодарско, точно това ме интересуваше. А проблем с алкохола нямам. По принцип съм пийвала на поводи и определено не е нещо, което ми липсва. Аз бира си пийвах по-често. Твърдия аллохол не ми липсва грам. Виж, цигарите са ми проблем.

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #55 -: Септември 03, 2012, 14:36:20 »
 :shocked1: единственото 'добро" на тази болест е че ни кара да се замислим какво и колко ядем и пием !
Знаете каква е функцията на черният дроб и че всичко преминава през него,и не мога да разбера необходимо ли е освен този вирус дето ни тормози,да го товарим допълнително с разни отрови!
Да,вкусни са пържените  джаджи,мазнинката и всички субпродукти - ама струва ли си за едното чревоугодство да се тровиме?
Аз лично,от момента в който разбрах за състоянието на черният ми дроб /м.Октомври 2011'/ съм спрял всякакви пържени храни,тлъсти,мазни,варено-пушени и магазинните колбаси!
В началото е малък стрес - но след 3-ят месец просто се чудя как може да съм бил толкова глупав за да ги консумирам преди!
Знам че много гледат скептично на това - но аз се чувствам прекрасно,и препоръчвам на всеки сам да се замисли добре какво слага в устата и стомаха си  :pardon:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #56 -: Септември 03, 2012, 14:57:00 »
 :doubleup: Супер си! Аз помня, че ядях свински пържоли, а те са си мазнички. Не знам, аз по принцип рядко ям пържено. А реално исках да кажа, че по време на лечението то не ми се ядеше нищо, пък камо ли тлъсто и че то си става от само себе си и няма защо да го мисли отсега. А с цигарите стана защото отдавна го исках и използвах случая. Хей Я, ти четеш ли на руски? Има една чудна безплатна виртуална руска библиотека - Флибуста. Там има и тази книга за пушенето, дето който има сили да я прочете, значи наистина има сили и да спре цигарите  :laugh:. Да, на мен поне отчасти ми помогна и тя. Защото като ми се пушеше я четях и тя странно ме утешаваше, че нали е така вредно и пр. и пр. Ето линк за всеки случай:
http://www.flibusta.net/a/17931

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #57 -: Септември 03, 2012, 16:48:12 »
 :smile: аз цигарите преди 4 години още по-лесно ги отказах: в момента в който наистина осъзнах че този катранен дим за който си плащам-няма как да ме успокоява и кефи /освен това миришех и като каруцар/ - хвърлих кутията в коша и .......край!
От тогава съм изпушил 3 пъти по 1 пура - ай така за правеж,и това само затвърди правотата в отказа ми от цигарите - не само че не ми липсват - а направо ме отвръщават :pardon:

Неактивен tetibulka

• Осем години.
    • Профил
« Отговор #58 -: Септември 03, 2012, 20:26:03 »
Това имах предвид под "диета"! Аз не останах с впечатлението, че се яде от всичко по много, едва ли мога да седна и за обяд да изям 300 грама пържена цаца. Ако те оттегчавам с въпроси или пък те дразни неинформираността ми не пиши в моята тема, но ако все пак искаш да пишеш, моля те не отговаряй на въпросите ми с въпроси! Ако знаех всичко най-вероятно даже щях и да се лекувам сама, но не знам! Точно поради тази причина съм се регистрирала тук.
Мерси!

Щеше ми се да дефинираш "диета", за да знам как да ти отговоря.
За мен, например, диета е избягването на някои храни и наблягането на други. За тебе може да е друго, откъде да зная.
Понеже съм чела хора, които тотално са изгубвали апетит и са карали почти на фотосинтеза, а от друга страна в продължение на 48 седмици наблюдавах един човек, който хвана синузит от стоене пред хладилника и директно хапване на всичко и пак отслабна с 10 кг, исках конкретно обяснение на какво е "диета" в твоите представи.

ИИИИ
Да, ще се лекуваш сама предимно. Така че хич не се засягай (щото обидчиви аз много съм срещала и хич няма да си загубя съня, че си ми обидена), ами влез в час. Никак не ми се ще след време да ти обяснявам какво да правиш с интерферона, дето си замразила, докато си размразяваш хладилника. В този ред на мисли, нещо а съхранението на интерферона да знаеш? Как ще си биеш инжекциите? Все по-важни неща от цаца ли ще ядеш или броколи.

Дани
Hang in there.

Неактивен hey_ya

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #59 -: Септември 03, 2012, 21:07:19 »
Тетибулка, не съм ти се обидила, няма как. Просто постовете ми се струват хапливи, може би си въобразявам, но определено ми звучат така. Няма значение. В интерес на истината на мен никой нищо конкретно не ми е казал като спазване на някаква диета, казаха само "ще спазваш някаква диетка". Всичко съм прочела тук а, извинявам се, казаха ми да не ям пържено. Толкова! Мислех, че всички болни от хепатит спазват едни и същи ограничения. А относно дефиницията на "диета", аз за себе си нямам, защото никога не съм спазвала и никога не ми е било интересно да чета за "диети". За това съм задала и въпроса си така необобщено.

Иии
За интерферона и неговото съхранение, както и колко е важно да не замръзва четох вчера. Как да си бия инжекциите в интерес на истината не знам, но все си мисля, че след слагането на първата може и да ми кажат нещо за слагането на останалите в болницата. Също така смятам да чета и тук за това преди започването на лечението. Само, че няма как за няколко дни да назубря цялата информация за всичко, имам две деца, от които едното е на година и половина и сядането пред компютъра е трудна работа.
Истината е, че пишейки в тази тема осъзнавам колко много неща все още не знам и е твърде вероятно да продължа едно известно време да задавам глупави за вас въпроси. Надявам се ще ме извините, а още по-силно се надявам да не оставам/е с лоши чувства един от друг.
Благодаря отново за отговорите и информацията!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007