С-р Томова ми е написала следните хормони
TSH, FT-3, FT-4, anti TPO (MAT)
Аз ходих в лабораторията, която ползвам и те ми казаха същото - че ЗК поема евентуално само TSH. Той е и най-скъп 39,50 лв. Другите не са чак толкова скъпи. Ще питам личната като ходя при нея какво може да се направи.
Днес ходих да ми вземат кръв за определяне на генотипа. Жената, която ми взе кръв, направо ми разказа играта. Имам съмнения, че не беше медицинска сестра! Ужасно некадърна работа. Първо ми нацели най-тънката вена, не махна турникета като теглеше вече кръв и през цялото време умрях от болка, а повярвайте ми не съм от мрънкалата, които ги боли най-малкото нещо. Доста нося на болка. Постоянно питаше другите "...а това как се прави", "..а незнамсикоеси на колко минути го пускаш в центрофугата" и т. н. и т. н. А си беше жена на възраст т. е. трябва да има някакъв опит. Зарекла съм се повече да не си мълча за нищо. Днес много ми беше на устата да я питам дали има нужната квалификация да извършва тази дейност, но пусто все гледам да не обидя някой! Вече обръщам страницата! Не ме интересува ако трябва да се скарам с някой, писна ми да ме правят на балама. Не стига, че заради техен пропуск ми се налага отново да се мъкна по лекари, болници и кабинети, да си плащам като пич (не, че ми се свидят парите, които съм дала, но финансовото ми положение е критично и все пак не ми е излишно и левче) ами и ставам опитен заек!
Уффф извинявайте, ама днес малко ми дойде в повече!
Не искам да се превръщам в мрънкало, но има и такива дни. Нищо, утре ще ми мине