Автор Тема:  Хепатит B  (Прочетена 13230 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kiko

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 17
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Хепатит B
« -: Септември 02, 2012, 00:39:53 »
Някой може ли да ми помогне - започвам лечение с интерферон (Пегасис), 180 мкг.
Просто да сподели за какво става въпрос.
Благодаря!

Копие на оригиналния пост:
Цитат
Няакои може ли да ми помогне почвам лечение с Интерферон пегасис 180млг просто да сподели за какво става въпрос благодаря

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!
« Последна редакция: Септември 09, 2012, 19:41:14 от Радослав Русинов »
:)

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Re: Хепатит B
« Отговор #1 -: Септември 02, 2012, 15:45:52 »
Здравей,
толкова много е споделяно по темата в този форум, че можеш да се обогатиш и като попрочетеш. После с радост ще ти отговоря на конкретни въпроси, за които имаш съмнения.

Дани
Hang in there.

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #2 -: Септември 02, 2012, 16:55:24 »
 :chat: Дани е абсолютно права - в раздел "На лечение съм" всеки е описал своя опит за съжителството с Интерферона!
Прочети ги - ще ти е от полза щом ти предстои и на теб да опиташ  и "меда" и " жилото му", и после ако имаш конкретен въпрос - всеки който знае ще ти даде съвет!
Всеки споделя своя опит в този раздел  точно за това - следвщите да имат предварителна информация!
Аз лично бях изчел почти всички постове и това много ми помогна  :bravo2:
Успех!
« Последна редакция: Септември 02, 2012, 19:20:32 от пепи »

Неактивен kiko

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Септември 02, 2012, 19:17:20 »
Здравейте,
Просто чета за страничните ефекти и избухвам в смях, и после ми се плаче. Чел съм доста за хората, които са на лечение, или са били.
Май просто искам едно "ще се справиш" :)
Добре, а можете ли да ми кажете как стои въпроса с болничните по време на това лечение? Може ли да се отпусне, когато си на лечение, или не? Питам доктора, който ме лекува, но много често при въпрос, чувам "ще видим".

Благодаря!

Цитат
Здравейте м правилно просто чета за страничните ефекти и избухвам в смях и после ми се плаче чел съм доста за хората които са на лечение или са били маи просто съм искал едно ще се справиш :) добре а можете ли да ми кажете как стоят болничните по време на това лечение може ли да се отпусне когато си на лечение или не питам доктора които ме лекува но мно често при въпрос чувам ще видим       благодаря

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!
« Последна редакция: Септември 09, 2012, 19:44:36 от Радослав Русинов »

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Септември 02, 2012, 19:27:01 »
     Здравейте м правилно просто чета за страничните ефекти и избухвам в смях и после ми се плаче чел съм доста за хората които са на лечение или са били маи просто съм искал едно ще се справиш :) добре а можете ли да ми кажете как стоят болничните по време на това лечение може ли да се отпусне когато си на лечение или не питам доктора които ме лекува но мно често при въпрос чувам ще видим       благодаря

:smile: извинявайрама сигурно мозакът ми съвсем се е спекъл от този Интерферон,защото нещо не мога да ти схвана смисалът на въпроса за лечението!
А за болничните - есрествено че имаш право на болнични! :good:

Неактивен kiko

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Септември 03, 2012, 00:44:43 »
Уплашен съм, т.е притеснен какво ти прави интерферона, и мисля, че ще е най-добре да съм в болнични, докато съм на това лечение.
А до колко месеца можеш да бъдеш в болничен - цялото лечение, или няколко месеца?

Цитат
Оплашен съм м тоест притеснен от това какво ти прави Интерферона и мисла че наи добре ще е да съм в болничен докато съм с това лечение а до колко месеца може да бъдеш в болничен цялото лечение или няколко месеца.......

« Последна редакция: Септември 09, 2012, 19:46:14 от Радослав Русинов »

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #6 -: Септември 03, 2012, 09:26:08 »
Недей предварително да се плашиш! Някой хора карат лечението леко. Ти какво работиш? Освен това болничните се искат от специална комисия, която предварително няма да даде, защото може да не се наложи. Иначе, ако се наложи те ще ти дадат болнични за цялото време. На мен тежки ми бяха последните месеци на лечението, а не първите, има хора при които е обратното, има всякакви случаи и комбинации.
Пепи, аз например не бях чела въобще форума преди лечението, точно защото при всеки протича различно. Бях поговорила с хепатолога ми и го бях започнала. Това даде своето отражение на моменти естествено. Но пък иначе щях да съм доста по-стресната. Но при мен трябва да се сподели, че имам професор лекар вкъщи, така че имах надзор.
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 14:07:30 от Орфей »

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #7 -: Септември 03, 2012, 11:35:37 »
       Оплашен съм м тоест притеснен от това какво ти прави Интерферона и мисла че наи добре ще е да съм в болничен докато съм с това лечение а до колко месеца може да бъдеш в болничен цялото лечение или няколко месеца.......

:wink3: Най-важното което ти прави Интерферона е че мори вируса!!! :fight:
За страничните ефекти е безсмислено да се притесняваш предварително - всеки организъм различно понася Интерферона,а и има значение какъв начин на живот водиш и какво консумираш!
Аз съм 5-ти месец на Интерферон и Рибавирин и досега освен известната отпадналост - нищо друго не ми се е случило! Ходя непрекъснато на работа и не съм ползвал един ден болнични! А най-важното е че и на 1-вия и 3-тия ПСР - "Вирусът не се открива"
Пожелавам ти и на тебе леко и успешно лечение и без никаква паника и шашкане :bravo2:

Неактивен kiko

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Септември 03, 2012, 16:18:32 »
Oф, благодаря ви много! Не съм някой лигав мамец, даже обратното, но все пак това е като отрова!
Егати, цял живот съм спортувал плуване, триатлон, и това нещо заедно с преумората и недоспиването ме събори за 8 месеца.
Отслабнах с 11 кг, а, и между другото, аз прекарах остър хепатит B. Преди две години бях с АСАТ и АЛАТ - 1400, приеха ме в инфекциозно отделение в Пловдив. Отделението беше под всякаква критика, вляха ми точно около 8 банки (не ме питаите какво - не знам), но само едно помня - нито една банка с Трансметил.
И друго - спряха ми вливаниата, а бях с АЛАТ и АСАТ - 460. Седях 2 седмици без никакви лекарства в болницата и чакаха да ми паднат от само себе си.
На 3-я и 6-я месец дадох положителен на контролните прегледи и сега почвам борба с хроничния ми вече хепатит.
И всичко това дойде 8 месеца след като ми направиха операция от херния. Не пия, пуша по точно 7 цигари на ден, и това даже ме вбесява, че не ги спирам.
Приятелите ми в кръга на шегата ми викат "теб ще те запомня като един от супер малкото хора, който имат бирата за единствения алкохол, а имаш проблеми с черния дроб".
И още нещо - доктор ми каза, че редовната практика на докторите в инфекциозните отделения е да дават лекарства от не толкова болни (не знам по каква схема го правят) на други по-болни. Явно и най-често на такива, които не са осигурени здравно, но не могат да ги върнат.
Съжалявам за тая писаница, буквално просто като започна да пиша по тая тема и издивявам :)

Цитат
Oф благодаря ви много не съм някои лигав мамец даже обратното но все пак това е като отрова егати цял живот съм спортувал плуване триатлон и това нещо заедно с преомората и недоспиването ме сабори за 8 месеца с 11 кг доло а и междо другото аз прекарах остър преди две години бях с 1400 асат алат приет в инфекциозно отделение в Пловдив кадето беше под сяква критика това отделение вляха ми точно около 8 банки м не ме питаите какво не знам но само едно помня нито една банка с трансметил и друго спряха ми вливаниата а бях с 460 асат и алат седях буквално седях 2 седмици без никакви лекарства в болницата и чакаха да ми паднат от самосебе си на 3-я и 6-я месец дадох положителен на контролните прегледи и сега почвам борба с хроничния ми вече хепатит и всичко това доиде 8 месеца след като ми направиха операция от херния не пия пуша по точно 7 цигари на ден и това даже ме вбесява че не ги спирам приятелите ми в кръга не шегата ми викат теб ще те запомня като един от супер малкото хора който имат бирата за единствения алкохол а имаш проблеми с черния дроб не а и още нещо доктор ми каза че редовната практика на докторите в инфекциозните отделеня е да дават лекарства от не толкова болни(не знам по каква схема го правят)на други по болни яавно и наи често на такива които не са осигорени здравно но не могат да ги върнат ммм съйалявам за тая писаница буквално просто като започна да пича по тая тема и издивявам :)

« Последна редакция: Септември 09, 2012, 19:53:45 от Радослав Русинов »

Неактивен tita70

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 397
    • Профил
« Отговор #9 -: Септември 03, 2012, 22:39:12 »

:laugh:Ей човек,разсмя ме много здраво!
        Ма що така си се шашнал,няма страшно,я се стегни!
        Точно това,че си спортувал трябва да те държи в кондиция,а за отровата мисли като за елексир за
        черното ти дробче  :smile:Аз влязох в инфекциозно отделение месец след като ми правиха операция
        за премахване на далака......
        Успокой се и мисли позитивно,ходи си на работа ако се чувстваш добре и не издивявай :girl_wink:

Закъснява истината,но винаги идва при нас!!!

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #10 -: Септември 04, 2012, 07:35:52 »
кико, ще се справиш с лечението, не се притеснявай.
      Oф благодаря ви много не съм някои лигав мамец даже обратното но все пак това е като отрова егати цял живот съм спортувал плуване триатлон и това нещо заедно с преомората и недоспиването ме сабори за 8 месеца с 11 кг доло а и междо другото аз прекарах остър преди две години бях с 1400 асат алат приет в инфекциозно отделение в Пловдив кадето беше под сяква критика това отделение вляха ми точно около 8 банки м не ме питаите какво не знам но само едно помня нито една банка с трансметил и друго спряха ми вливаниата а бях с 460 асат и алат седях буквално седях 2 седмици без никакви лекарства в болницата и чакаха да ми паднат от самосебе си на 3-я и 6-я месец дадох положителен на контролните прегледи и сега почвам борба с хроничния ми вече хепатит и всичко това доиде 8 месеца след като ми направиха операция от херния не пия пуша по точно 7 цигари на ден и това даже ме вбесява че не ги спирам приятелите ми в кръга не шегата ми викат теб ще те запомня като един от супер малкото хора който имат бирата за единствения алкохол а имаш проблеми с черния дроб не а и още нещо доктор ми каза че редовната практика на докторите в инфекциозните отделеня е да дават лекарства от не толкова болни(не знам по каква схема го правят)на други по болни яавно и наи често на такива които не са осигорени здравно но не могат да ги върнат ммм съйалявам за тая писаница буквално просто като започна да пича по тая тема и издивявам :)

Ама аз не се справих да изчета последния ти пост, Дъха ми спря някъде на втория ред без точка и запетая. 

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #11 -: Септември 09, 2012, 20:05:34 »
А до колко месеца можеш да бъдеш в болничен - цялото лечение, или няколко месеца?
Здравей,
По принцип можеш да изкараш едва ли не цялото лечение на болнични. Но всичко зависи от това как се чувстваш и от работодателя ти, разбира се.
Ако искаш, прочети темата на Анита, тя изкара 6-месечно лечение с интерферон почти изцяло на болнични: Обратното броене започна!. Можеш да и пишеш лично съобщение с въпроси, а предполагам и тя като види темата ти, ще се включи и направо тук с компетентни съвети.

А относно страничните ефекти, не се притеснявай излишно. Имай предвид, че ще си на монотерапия с интерферон, което значи, че не малка част от стандартните странични ефекти могат да те прескочат. По принцип хората, които се лекуват от хепатит C, се лекуват с интерферон и рибавирин, където страничните ефекти са повече, и може би точно за такъв тип лечение за "страшните" неща, които си чел за това лечение. Така, че изчакай спокойно лечението и не се притеснявай излишно за страничните ефекти.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Хепи Би

• Немедицинско лице
  • Публикации: 203
    • Профил
« Отговор #12 -: Септември 09, 2012, 21:03:49 »
Спокойно! Ще видиш, че всичко ще е наред. Звучи ужасно страшно, а на практика нещата минават по-леко. Поне с първата инжекция.

Не се вкарвай в тревоги за постоянен болничен. В моята работа така и никой не разбра, че една година бях на интерферон. Не исках да знаят. А имам 48 инжекции на пълни дози от 180. Тежа 52 кг. Поувяхнах, поуморих се, но се издържа. Трябва ти силна воля, а щом си спортист, значи я имаш. Сега е моментът да я прилагаш.

Стискам палци утре всичко да мине по възможно най-безпроблемен начин. :good:

Хепи
 :cupid:

Неактивен Miglena

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 95
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Остър хепатит В
« Отговор #13 -: Септември 09, 2012, 21:35:25 »
Кико, ще се справиш!  :smile: Всичко ще бъде наред!   :smile:

Неактивен kiko

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #14 -: Септември 11, 2012, 17:19:23 »
   Много благодаря на всички биха ми първата инжекция  малко се стреснах вдигнах температура с треска и сега още се мъча да я сваля.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007