Автор Тема:  предстои ми лечение  (Прочетена 15891 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен stasito

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 22
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
предстои ми лечение
« -: Февруари 01, 2013, 10:58:53 »
Здравейте,с хрон.хепатит С съм,3  генотип.Имам два въпроса.Лекувам се при д-р Балабанска,тя ми каза,че до 2-3 месеца се пуска нова молекула на Новартис за лечение на хеп.С,3 генотип без интерферон.Някой знае ли нещо по въпроса?Иначе си чакам одобрението от касата за интерферона,а се чудя дали да не изчакам новата молекула.Благодаря!

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: предстои ми лечение
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2013, 11:24:49 »
Здравей  stasito, това ново експериментално лечение само за генотип 3 ли е?
Ти защо не иска по-подробни разяснения от д-р Балабанска? Например - продължителност на лечението, вида на лекарството, вероятния ефект, страничните му действия- ако има такива.
Когато се предлага ново лечение лекарят е длъжен да разясни на пациента всички подробности около него.
Най вече предимствата му.
Пациента е заинтересованата страна и трябва да е наясно с всичко, иначе няма как да вземе решение.

Неактивен stasito

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2013, 11:58:10 »
Разпитах и още как.Само за 3 генотип е.Страничните му ефекти,за сега са почти никакви спрямо интерферона.Иначе лечението продължава от 3 до 6 месеца с чести наблюдение.Но само такави ми е информацията.Започва от Юни месец.Нищо повече не каза,аз затова питам дали някой не е разбрал подробности.Настоявах за повече подробности,но за сега само това

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2013, 12:22:34 »
Болниците сигурно сега набират групи и не знам дали освен лекарите друг ще е наясно с новостите.
Ти по принцип си генотип 3, по- лесно се  лекува и по - успешно. Какъв съвет да ти дам, не знам. А, увреждане на дроба имаш ли? Доказано с биопсия?
Лично аз тук от форума не се сещам някой който да е бил с генотип 3 и на интерферон + рибавирин и да не се е излекувал.
Само шест месеца са все пак.
Лошото при експерименталните лечения е липсата на достатъчна информация. Тя се набира от такива групи, които се включват доброволно.
Имаш време да помислиш, разпитай и в други болници ако можеш.
Дано и някой друг от форума да е разбрал подробности около това лечение.

Неактивен stasito

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2013, 12:36:38 »
Благодаря ти.Увреждането на черния дроб не е голямо.Фиброзата е 0.Не мога да цитирам подробности,защото биопсията не е при мен,но искам да попита,при първия ми ПСР натоварването беше 644 000,а сега при втория е над 8 000 000.Какво би могло да означава?А според д-р Балабанска новото лечение е много обещаващо и би могло да се изчака.Доста съм обаркана от няколко дена,защото тъкмо бях свикнала с идеята за интерферона и сега това с новата молекула........ :angry3:
Имам детенце.Той е на 5 годинки и искам да го изследвам за хеп.Ц,защото съм била заразена по време на бремеността,но може ли да се вземе кръв от пръстчето?

Неактивен Rumi_

• Профил
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2013, 12:53:15 »
Да, вирусния ти товар се е покачил, а ензимите - /алат, асат, ГГТ/ как са?
Ако чернодробните ензими не са много завишени т.е. са под 100 и по-добре около горната референтна стойност, това би означавало че няма активиране на вируса./степента,силата с която се уврежда дроба/
А от биопсията не се ли знае активността на вируса към момента на изследването?
Понякога вирусното натоварване се покачва по различни причини - стрес, употреба на лекарства, алкохол, допълнителни заболявания... Но това не означава непременно влошаване на нещата. Ензимите  също са показателни за продължаващо увреждане.
По принцип при хепатит Ц вируса трудно се предава от майка на дете/минимална вероятност има, мисля около 5%/, но е хубаво детето да се изследва.

Неактивен stasito

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 01, 2013, 13:03:22 »
Ензимите ми са в нормата,само АЛАТ е съвсем леко завишен.Наистина точно тогава преживях стрес,дано е от това.А значи ли,че като се е повишил вирусния товар може пак да падне?Не е ли по-добре да се почне лечение при по-нисък вирусен товар?

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #7 -: Февруари 01, 2013, 13:51:04 »
Няма как да знаеш кога вирусният товар ще падне и кога ще се покачи. Можеш ли да даваш по 200 лева, за да го дебнеш? Съмнявам се, а няма и смисъл. Веднъж ще го засечеш понжен и докато  мине цялата процедура по започване на лечението, може пак да се е вдигнал. Руми правилно е отбелязала, че си с най-благоприятния генотип, който ти дава сигурни шансове за излекуване. Във форума всички с генотип 3 са били на интерферон и рибавирин и са минали успешно терапията с желания резултат накрая. Фиброзата ти е никаква, така че не се притеснявай. Решението ще си го вземеш ти, но при тези благоприятни обстоятелства в твоя случай, аз бих заложила на стандартното лечение.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен stasito

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2013, 14:15:27 »
Точно след раждането лекувах депресия,която беше съпроводена с много силни панически атаки.А преди години имах и абцес на белия дроб,така че интерфероновото лечение и истинско предизвикателство за мен
Първо ще изчакам разрешението от здравната каса и ще направя най-доброто.Но толкова ме е страх от интерферона и ясичко,което следва....... :sad3:

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2013, 23:31:58 »
Аз съм против интерферона.
Няма причина да се бърза при фиброза 0, покачването на вирусния товар само по себе си не значи нищо.
На твое място бих взела алтернативни мерки за понижаване на вирусния товар и бих се запознала отблизо и най-подробно с информацията за новия медикамент от д-р Балабанска и всички други възможни източници.
Например аз сутрин на гладно пия медена вода, тоест мед разтворен в топла, но не гореща вода. Медът е от магарешки трън, много полезен за хора в нашето положение. Лично аз вътре си добавям и една лъжичка масло от черен /!/ сусам. Има и още много други трикове, прочети подробно в секцията за алтернативни методи на лечение.

Неактивен stasito

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Февруари 03, 2013, 12:22:40 »
Благодаря на всички за отговорите.Ели13 искам да те попитам откъде мога да си намеря такъв мед .Прочетох цялата история на твоето лечение.Какво е това изследване,което си правила,за този генотип ТТ.Всички ли с хрон. хепатит трябва да си направим или важи само за генотип 1.А аз така или иначе трябва да чакам решението на ЗК,така че докато излезе ще проуча подробно въпроса за новата молекула.Дано е по-доброто решение.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #11 -: Февруари 04, 2013, 01:21:41 »
Стаси, пиши каквото научиш - ще бъде много полезно за другите хора.
Относно изследването интерлевкин 28 може да се каже, че то е от значение само при хората с генотип 1. Касае шанса за повлияване на вируса с интерферон - имам предвид по отношение постигането на траен вирусологичен отговор. При теб този въпрос не стои, тъй като генотип 3 се лекува без проблем с интерферон.
Този мед можеш да го откриеш в био-магазините, както и от продавачите на мед. Визуално изглежда по-различно от другите видове мед - обикновено стои почти бял на цвят и в твърда консистенция. На вкус не е така сладък като другите.
Но и с меда не бива да се прекалява - не повече от една супена лъжица дневно.
Успех!

Неактивен stasito

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Март 24, 2013, 21:03:25 »
Здравейте.Започнах да си вземам интерферона от аптеката,но поради различни причини ще го правя на по-късен етап.Вчера го погледнах и видях,че е годен до 09.2013г.Искам да помоля някой,който е на лечение в момента и неговия е с по-дълъг срок на годност да го заменим.Четири опаковки са.Благодаря на всеки,който се отзове.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #13 -: Март 24, 2013, 21:38:53 »
Е за кога по-късно, след като става въпрос за краен срок на годност септември? И през април да започнеш, щом си на 6-месечен курс, през септемврище си свършила, а вероятно следващите интерферони, които вземеш, ще са с по-нататъшен срок.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен eli13

• Профил
« Отговор #14 -: Март 25, 2013, 01:43:32 »
Стаси ще почне експериментално лечение, мило, не интерфероновото. Затова иска да си замени интерферона с такъв с по-дълъг срок на годност, за да го задържи в случай на неуспех в експеримента и да може да го ползва. За това става дума.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007