Автор Тема:  Хайде край!  (Прочетена 52143 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Хайде край!
« Отговор #15 -: Февруари 11, 2013, 19:08:06 »
Лорей и от мен честито! И след 6 месеца ще очаквам да се похвалиш със същия резултат. :flowers:

Периода след лечението е наистина труден. Физическата реакция на тялото отминава по-лесно - до към месец, месец и малко, но психически понякога човек се срива. Особено ако му се навържат неприятна поредица от случки.  Вместо да се радваш, че си свършил, се чувстваш още по-смачкан. Има го и този момент. Проявява се повече при тези които изкарват 48 седмичното лечение. Очакваш 11 месеца да свърши този тормоз над теб, а като свърши, изведнъж виждаш, че тормоза си продължава, макар и под друга форма. Ей това те срива.  Но не се отчайвай, ще ти светне пред очите скоро. Още малко потърпи.

Аз например, заради честите ми отсъствия първите 5 месеца от лечението, си загубих работата, която харесвах. Просто тук няма болнични и ако отсъстваш прекалено много си намират причина да те махнат. Все си повтарях - като свърша лечението и ще си намеря нова работа, ще си стъпим малко на краката, всичко ще си тръгне наред. Да ама - не. Вече месец търся работа и няма нищо. Това малко започва да ме депресира, Очакваш, че края ще дойде за теб в щастие и рози, а виждаш, че не е точно така - налегват те други проблеми, ежедневие, което си позабравил покрай 11 месечното ти вегетативно състояние.   Нямаш някак си време да се поотпуснеш и порадваш на спокойствие.

Но и това минава. Поне при мен първия път мина, надявам се и сега да мине по-бързо. Просто си трябва време.

Не знам дали го написах свързано и дали можеш да ме разбереш. То и аз не мога да се разбера на моменти, ама ..... :ashamed2:

Много положителни мисли и прегръдки ти пращам. :flowers:

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #16 -: Февруари 11, 2013, 21:14:58 »
Виж какво, мацо. Орфей много хубаво ти е писала. Ти бая мъжката се справи с лечението, някак ми се струва причудливо сега да почваш да се сополявиш.
Стига вече с тоя ечемик. Човек ще каже, че постъпваш на сърдечна операция. Това е амбулаторна манипулация. Ще ти цепнат ечемика, ще дезинфекцират и вероятно ще ти сложат превръзка.
Имай предвид, че човек се чувства така, както си навие на пръста.
При тебе тече много трудно и бавно възстановяването, което медицински не ми се връзва - ти изкара доста добре лечението. До последно беше с направо феноменални показатели, няма никаква причина да не дойдеш на себе си вече повече от месец. Но сега ако ще се хващаш за ечемик, за отпадналост, за не знам какво - тая работа може да продължи и още една година.
Не ми се вярва, че нямаш никакви сили и никакво подобрение на фона на периода с лекарствата, а като ти гледам постовете, не намерих един, в който да се похвалиш, че си изкарала хубав ден.
Замисли се малко и ще видиш, че по някаква причина сама си удължаваш мъките, което никак не ме радва.
Както е писала Орфей, имаш мъж, детенце, а премина геройски и едногодишното лечение. Бих казала твърде много поводи да се гордееш със себе си и да се радваш. Не е сега моментът да се депресираш, изостави вече амплоато на болна, което така и не придоби през периода на медикаментозата, та сега ли си се сетила.
Сега е време за купон  :party:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #17 -: Февруари 12, 2013, 11:53:21 »
Ще мине, само да кажа, че на мен нали ми се прецака жестоко ТСХ-то накрая на лечението, ти ТСХ пускала ли си? При мен смазването идваше от там, но то накрая нали човек кара на последни издихания. Ще се възстановиш, обещавам ти, дай си време. Мен ми трябваха 6 месеца! Цели 6 месеца за да усетя, че не съм на лечение.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #18 -: Февруари 12, 2013, 17:13:32 »
Да, Орфейче, пуснах, в ред е.  :flowers: Между другото за протокола, направиха ми операцията. Ултра гадно нещо. Сега съм с превръзка на окото като Едноокия Джак.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен eli13

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #19 -: Февруари 13, 2013, 14:38:49 »
Разгеле. Да ти мине бързо. И това да е последният помен от лечението. Че идва пролет, а после  и лято, хубаво време и още по-хубави емоции.
 :flowers:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #20 -: Февруари 13, 2013, 15:59:29 »
Ох , откога чакам.  :love5:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #21 -: Февруари 13, 2013, 19:16:19 »
 :clap: Браво!!! Значи от сега нататък повечко лежерно да си подремваш и вкусно да си похапваш и така поне 6 месеца и нищо да не те лови!!! И всичко ще си дойде на мястото.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #22 -: Февруари 20, 2013, 15:20:12 »
Аааааа ама какви са тези съмнения трябвало ли, не трябвало ли?!
Може ли така?
Ей ама как забравяте първоначалната паника като чуете за хепатита пък се сега се вайкате дали е трябвало.  Друго щяхте да приказвате ако бяхте пред цироза.
Лорей, подравявам те за успешното лечение и не съжалявай  за него. Много е трудно,  но си заслужава.  До преди една- две години нямаше други алтернативи освен интерферона.  Медицината обаче шеметно се развива в наша полза.
Пожелавам ти да запазиш резултата и напълно да се възстановиш. :flowers:

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tita70

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 397
    • Профил
« Отговор #23 -: Февруари 22, 2013, 12:44:18 »
   Ехооо Лорейче,поздравления :clap:
   Пожелавам ти вируса никога да не се засича!
   Дааа трудното мина,но време трябва и за тялото и за душата  :girl_wink:
   И аз доста често съм си задавала въпроса дали не сбърках с това лечение...........
   Започнах го на шега и си казвах до когато издържа, но го избутах, и не съжалявам.
   Мога да кажа,че при мен то мина леко, но възтановяването беше много бавно.
   И сега понякога съм все едно на лечение, а са изминали повече от две години.
   Не го мисли толкова всичко ще е наред :doubleup:
Закъснява истината,но винаги идва при нас!!!

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Февруари 22, 2013, 13:10:53 »
 Благодаря! :flowers: :love5:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #25 -: Март 05, 2013, 12:14:09 »
Привет приятели! Да се похваля, че вече се чувствам значително по-добре и имам повече тонус. Само дето ако пропусна да се нахраня и да пия вода, ми излиза през носа, не минава незабелязано, както преди лечението. А и пак се задават изпитииии.... Всъщност въпросът ми е колко време след края на лечението мога да си поставя ваксина срещу хепатит В и вие коя бихте ми препоръчали?

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #26 -: Март 05, 2013, 12:37:54 »
 :clap: Браво Лорей - радвам се че така бързо си се възстановила! Направо ми вдъхна голямо настроение,защото след 4 седмици и аз свършвам лечението!
Все по-добре да се чувстваш и успех на изпитите!
 :flowers:

Неактивен astoianova

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 64
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #27 -: Март 05, 2013, 12:43:42 »
Лорей  :flowers:честито  и от мен!!! Не се познаваме, но много се радвам за теб! Вдъхващо надежда е да чета за край на лечение и най-важното, че вируса е преборен и не се открива. Още веднъж много се радвам за теб и ти пожелавам от все сърце оттук нататък да ти се случват само хубави неща и страничните да отшумяват постепенно, но пълно изчезване. целувки и успех :flowers:

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #28 -: Март 05, 2013, 15:08:16 »
Лорей честито и от мен. Пожелавам ти на 6м. отрицателен ПСР. Никога не съжалявай за лечението. Всички го почваме с надеждата да оздравеем от тази коварна болест. Надали знанието че сме болни с хепатит, но си траем щото ни е страх от страничните ефекти би ни дало повече поводи за радост. Ние сме млади хора- живота е пред нас и със сигурност лечението на това заболяване е правилния подход.

Относно депресията която те е налегнала. Нали знаеш това как се лекува? Прави това което ти доставя удоволствие, занимавай се с някакво твое хоби, мисли позитивно, срещай се с приятели, излизай често, ангажирай вниманието си с нещо. Така мислите за глупости сами ще изчезнат от главата ти. Купи си билет на националната лотария, отиди на 3Д кино на някой филм, запиши се на йога или нещо си там каквото и да е. Ангажираността на съзнанието с приятни неща би ти помогнало.

За финал само позитивизъм. Хората са казали когато губиш незнаеш какво печелиш.  А в случая мисля, че всички печелим защото се чувстваме пълноценни, че правим нещо по въпроса а не си пасуваме и не сме се предали.

Отново браво за успешното лечение и късмет. Остана и ние да те последваме с отрицателни ПСР-и.

Поздрави. Иво.  :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #29 -: Март 26, 2013, 12:56:53 »
Хелоу. Държа да попитам отново за вашето мнение относно поставянето на ваксина срещу Б вирусен хепатит. Колко време след лечението е добре да се постави първата?. Апропо - нямам вече температура. Ще е полезно това инфо за тези, на които предстои да свършат с едногодишната терапия да са наясно, че е възможно част от страничните ефекти да продължат и повече от месец. Дотук - добре. Единствено чувствам отпадналост, която не мога да си обясня. И, естествено, косата ми далеч не е същатата...

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007