Автор Тема:  финал и на нашето приключение  (Прочетена 20590 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 64
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
финал и на нашето приключение
« -: Септември 10, 2013, 20:05:37 »
Здравейте от нас вече в раздела "Завършено лечение" :clap2: :happy: В краят на месец август мъжът ми приключи 6 месечният ад в който живеехме и бяхме подложени в резултат на неговото лечение от Хепатит Ц с пегасис и копегус. Това наистина бяха най-тежките и най-мъчителни месеци, както за него така и за мен, но преминахме по този рискован път, с цената на милиони сълзи, нерви, страх, притеснение, упреци, скандали, безсънни нощи, изпадане в емоционални дупки и едва не се разпадна семейството ми, но удържахме геройски. Вече се нормализират кръвните му показатели хемоглобина се покачи, но левкоцитите са все още нисички. Спря да му капе косата и нервите малко се кротнаха, че комбинацията между тежък характер и химия беше страшен пожар.
Днес получихме резултата от Св. Иван Рилски от ПСР на 6 мес. - "HCV RNA- НЕ СЕ ОТКРИВА" такъв беше резултата му и на  1 мес. и на 3 мес.  Днес е много специален ден за нас и искам да благодаря на всички лекари и медицински сестри, за грижите който положиха за мъжът ми, най-вече на доктор Николова и доктор Томов, за успешното завършване на лечението му. Едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички от форума, които ме подкрепяха и ми даваха сили и съвети, без вас приятели нямаше да се справим, защото "Сговорна дружина, планина повдига", заедно с вас и вашите истории, съвети и опит ние преодоляхме най-тежкия момент от живота ни. На всеки сблъскал се с Хепатита пожелавам успешно лечение и отрицателни ПСР, а на нас - дано никога не преживеем този ад отново и дано вируса никога не се събуди и не се открие.

Благодарности към всички - Ками  :flowers4:

животът - това не е да чакаме да отмине бурята, а животът е да се научим да танцуваме в дъжда

Неактивен Силвия Станиславова

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 317
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: финал и на нашето приключение
« Отговор #1 -: Септември 10, 2013, 20:34:35 »
Радвам се че е проключило лечението ви- И успехи с последните изследвания на ПСР- Имали сте тежки месеци и дано да са приключили неприятните моменти за вас с лечението   :flowers:
Силвето

It's ordinary to love the beautiful,but it's beautiful to love the ordinary.

Неактивен silvia

• Немедицинско лице
  • Публикации: 73
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #2 -: Септември 10, 2013, 21:19:37 »
 :congrats:Много се радвам за вас и,че е приключил този ад и най вече,че сте утрепали тази гадинка :clap:Дано завинаги да си остане такъв резултата. :flowers:

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 577
    • Профил
« Отговор #3 -: Септември 10, 2013, 21:25:33 »
 :clap: :clap: :clap: браво,все така да не се открива вируса,много късмет ви пожелавам  :flowers:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
« Отговор #4 -: Септември 11, 2013, 07:22:53 »
Браво Ками  :clap: :clap:
пожелавам все така да не се открива гадината  :flowers:

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #5 -: Септември 11, 2013, 09:04:45 »
Честито, Ками  :flowers:

Само отрицателни ПСР-и вече  :congrats:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #6 -: Септември 11, 2013, 09:26:42 »
 :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: :flowers: УРАААААААААААААААААА  :flowers2: :flowers2: :flowers2: :flowers2: :kiss: Страшно се радвам за вас, Ками! И най-вече, че сте още заедно! Браво! Отсега нататък само ще става по-добре всичко! Успех  :girl_angel:!

Неактивен june12

• Немедицинско лице
  • Публикации: 89
    • Профил
« Отговор #7 -: Септември 11, 2013, 13:14:42 »
Поздравления и от мен,Ками!Тежките времена са зад гърба ви.Нека това ви сплоти повече,защото знам какво беше на душичката ти!      :fight: :carate:     Нека никога не познаеш повече безпокойството,недоверието и мъката!
                Бъдете щастливи и сговорни!       :flowers:

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #8 -: Септември 21, 2013, 13:21:41 »
 :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: Благодаря на всички Ви  :flowers3: :flowers3: :flowers3: :flowers3: Това наистина е най-хубавото нещо, което ни се е случвало от доста време. Мъжът ми започна работа, видимо изглежда добре, казва че не се изморява вече, косата му се сгъсти отново, а апетит има като на вълк и това само 1 мес. след като спря лекарствата. Не настоявам да си направи изследвания за сега, защото той кипи от енергия и не искам да го връщам към досадното висене по болниците, но до месец ще му подхвърля за едни рутинни за да сме спокойни. Ходихме до Иван Рилски за оригиналните резултати от ПСР и лекарите бяха много доволни от резултата му, като се има предвид, че при него страничния ефект от лекарствата  беше в психиката, а не толкова физически. По този повод искам да кажа на всички хора които са до близките си в такива лечения - не подминавайте с лекота ограденото преди страничните ефекти и написано с по тъмен шрифт, това може да коства вашият живот и този на човека който се лекува. Лекарите ни казаха че на всеки 6 мес. до 3 год. след лечението ще трябва да му правят ПСР, и до 7 год. ако са отрицателни ще се счита за напълно излекуван от Хепатит Ц. Пожелавам му го от сърце и отново благодаря на професор Антонов, доктор Николова и доктор Томов от Св. Иван Рилски които се грижеха за него в този труден момент и продължават с мен и моето заболяване. Подадохме документи за ТЕЛК и тъй като е с коинфекция Б+Ц се надяваме да го одобрят не за някакви пари, а за да може да си запази работата за напред.

Поздрави Ками  :flowers2: :dance:

животът - това не е да чакаме да отмине бурята, а животът е да се научим да танцуваме в дъжда

Неактивен silvia

• Немедицинско лице
  • Публикации: 73
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #9 -: Септември 22, 2013, 11:26:26 »
 :flowers:Пожелавам ви от все сърце никога вече да не се срещате с тази гадинка и весели и щастливи мигове от сега нататък. :clap: :clap: :clap:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #10 -: Септември 22, 2013, 20:13:31 »
Честито най-вече на теб, скъпа! Ти си съпруга-герой  :flowers:
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #11 -: Октомври 29, 2013, 13:54:23 »
Здравейте на всички, за сега нещата са добре, чакаме ПСР на 6 мес. след лечението на мъжа ми. Пиша ви по повод ТЕЛК за който подадохме документи - отказаха му с оправданието, че трябва да има цероза и тогава ще получи. Представяте ли си колко са долни лекарите, дават телкове на тези които могат да си платят, а на тези който се нуждаят отказват. С коинфекция Б+Ц и поне още 10 години ходене по болниците на контролни изследвания и той бил добре, ние не искахме пенсии искахме само да е защитен от съкращение в работата, така че приятели не си губете времето с ТЕЛК никои няма да ви даде следете си състоянието и господ да ви пази.
Поздрави Ками  :flowers:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Октомври 29, 2013, 22:12:01 »
Обсъждаха да добавят хепатит С към "защитения" списък за изгонване от работа, но не знам дали го приеха. Както и да е, аз ти пожелавам да сте изчистили С-то.

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #13 -: Октомври 31, 2013, 14:15:42 »
Благодаря ти Лорей, то това е най-важното  :girl_wink:

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #14 -: Април 24, 2014, 18:50:46 »
Здравейте приятели не съм ви писала отдавна не защото съм ви забравила, а защото нямахме проблем и предпочитах само да чета публикации. Ще започна с неприятната новина - както знаете ПЦР на мъжа ми на 1,3 и 6 мес. бяха без вирусен товар. След като минаха 6 мес. от края на лечението решихме в началото на април да направим контролен ПЦР и за наш ужас се оказва че има отново вирусен товар :sad2:. Сринахме се отново  :crying3: мъжът ми е категоричен, че повторно лечение не желае. Лекарката от Св. Иван Рилски иска да направи повторен ПЦР да не би да има някакво объркване но не можем да се надяваме на празни приказки като удавник за сламка. Господи как е възможно ???? Адът отново ни върхлита, живота ни тъкмо се беше нормализирал, бяхме се успокоили, бяхме изпълнени с желание за живот, мислехме за бебе, а сега на къде???? :no:

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #15 -: Април 24, 2014, 19:06:04 »
Ками, сигурно има грешка, задължително го повторете. Твоят съпруг нали беше с генотип 3, т.е. се лекува шест месеца сама. Дано не греша. Ако е така много рядко/ почти невъзможно е вирусът да се върне при този генотип. :bravo2:

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #16 -: Април 24, 2014, 19:12:40 »
Много се надявам и аз да е грешка резултата ви Ками,пуснете пак ПСР задължително  :love:
Силвето

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #17 -: Април 24, 2014, 21:53:24 »
Да генотип 3 и лекарите казаха че е почти невъзможно, но за сега това е резултата :nah: Дано, дано, дано, моля се на господ дано да има грешка в изследването. Задължително ще повторим ПЦР даже днес се обадих за нова дата през юни. Направо не можех да повярвам, мъжът ми за сега запазва спокойствие уповавайки се на надеждата за някаква грешка, но аз се разревах от яд и страх  :crying2: Само това ме успокоява че е напълнял с 12 кг за 7месеца, няма промяна на ензимите и се чувства добре. Дано да е грешка всеки ден ще се моля на тоя Господ който напоследък ни забрави

Неактивен d_t

• Немедицинско лице
  • Публикации: 71
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
« Отговор #18 -: Април 25, 2014, 12:01:19 »
Останал съм с впечатлението от четенето в форума, че имунитет срещу С няма.
След като вероятността за излекуване на генотип 3 е много голяма, дали няма малка вероятност да се е заразил отново :(.

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #19 -: Април 25, 2014, 19:05:05 »
d_t има вероятност от релапс на хепатита след лечение но няма как да се зарази отново с него защото той ще си го има цял живот въпроса е активен ли е с вирусен товар или не е активен

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #20 -: Юли 17, 2014, 15:25:51 »
Здравейте, не съм писала отдавна защото нямахме никакви потвърдени резултати. Повторихме ПСР на мъжа ми, но за съжаление не е имало объркване - моментния вирусен товар е 355 000 :( 8 месеца след завършеното лечение с интерферон и копегус без вирусен товар в края в момента има релапс на хепатита. Той е категоричен,че не желае да повтори лечението и на този етап докторите му предложиха на всеки 6 месеца да си прави ПСР за да следят как се размножава вируса :wacko: Проф. Антонов ни успокой че е още млад и може да изчака някакво ново лекарство което е с по малко странични ефекти. На този етап ни разрешиха да пробваме да имаме деца и след 2-3 години да се предприема отново някакво лечение с това лекарство което да се надяваме че ще е излязло на българския пазар и ще е безплатно. Някои от вас чувал ли е за него и има ли представа как се казва и какви са страничните му ефекти?

Неактивен olga61

• Немедицинско лице
  • Публикации: 81
    • Профил
« Отговор #21 -: Юли 18, 2014, 19:42:23 »
Ками! нямам думи, това лечение като руска рулетка.... Аз имам още 14 инжекции до края, и утре би трябвало да отида на поредния ПСР във Варна. За 3ти месяц не беше отрицателен. Обаче отказах се да ходя. За какво? Ако е отрицателен-няма никаква гаранция ,че няма да се върне...Ако е положителен-едва ли ще доведа лечение до край.... Не знам -какъв ще имам резултат накрая. Сега, правя някои изводи, че може би трабваше да почивам повече, да не се ядосвам толкова, знае ли човек от какво зависи успех... Естественно, че всеки ще каже-че трябва да се борите до край. Решение е Ваше. Дано да стигнете до нови лекарства....Знам само, че хора живеят с много тежки заболявания. Трябва да живеем и с хепатит. Имам много близък и скъп човек, който болен от хронична надбъбречна хиперплазия. Кора на надбъбречна жлеза не работи, не произвежда хормони.Трябва да се пият до края тези хормони, трябва да се яде сол, что.то се губи от организма и кости страдат. Няма лесни и удобни болести.Важно, да не се отчайваме, да подкрепяме близки и скъпи хора, да вярваме. Ками! Успех на Вас! Да сте силни и търпеливи! Само с надежда и вяра трябва да се живее!

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Юли 18, 2014, 22:27:22 »
Ками, много, много съжалявам! Ужасно обезсърчително е след толкова дълги и предълги месеци на мъчителна борба, резултатът да е като че въобще не е имало лечение. Всъщност и това не е точно така, защото трудно се забравят и преодоляват всички екстри, които съпътстват войната с хепатита. В случай, че ти е нужен съвет, категорично не бих повторила това лечение, ако нямах друг избор. Сега идва ново лекарство, изчакайте го. Най-важното е, че може да започвате да бебеправите  :girl_in_love: От децата по-хубаво няма, затова ви пожелавам да се похвалите с нови членове на семейството  :baby3: Горе главата и се радвай на хубавите неща. Знам, че е много трудно, но не е невъзможно. Правете редовно изследвания и надавайте ухо за новото лечение.

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #23 -: Юли 18, 2014, 23:31:04 »
Кураж,хубава почивка както са ви препоръчали,бебе да има скоро И с новите лечения до победа!!!

Много светли и позитивни вибрации ви изпращам! Хубава вечер!

:flowers:
Силвето

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3183
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #24 -: Юли 19, 2014, 09:53:58 »
Здравей Ками,

новите терапии, за които ви е говорил проф.Антонов са с над 95% до 100% успеваемост, без интерферон, само 3 м, с леки странични ефекти. За съжаление са безумно скъпи и не знам кога ще имаме възможност да ги ''опитаме''. Ще се борим заедно с лекарите да ги вкарат в Позитивния лекарствен списък. За целта имаме нужда и на пациентите обаче, които да дадат гласност на проблема, защото без тях няма как да станат нещата.

Така че за момента нека си почива, да възстанови сили, да следи вируса, и да се надяваме тези терапии все пак да стигнат до България в обозримо бъдеще.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007