Автор Тема:  Ето я и моята история  (Прочетена 11046 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Unknown93

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Остър хепатит C
Ето я и моята история
« -: Март 01, 2014, 16:35:04 »
Такааа.... Аз съм... аз съм.. болен от остър вирусен хепатит Ц. Всичко започна миналата година октомври месец. Студент съм в медицински университет и към университета има нещо като болница, в която ако желаеш можеш да дариш кръв за нуждаещите се. Аз отидох и дарих 500 млл. Хората след това ми казаха, че щом съм кръводарител и студент ще ми се направят безплатни изследвания и аз ако искам мога да отида и да проверя резултатите. Една седмица след кръводаряването аз отидох да си проверя резултатите и те никак не ми харесаха. Всичко беше отрицателно с изключение на HCV. Една сестра ми каза, че това, което те са ми открили може да е грешка и че често ставали такива грешки. Аз от своя страна още на същия ден след като разбрах, че не съм добре  отидох в частна клиника и си пуснах изследвания за всички хепатити. Притесненията ми бяха основателни. Оказа се, че наистина имам хепатит. Ден след като ми потвърдиха резултата отидох веднага на лечение. В продължение на 7 дни всяка сутрин ми вливаха по 4 банки глюкоза + витамини и пиех хепатопротектори. От тогава насетне постоянно ходя по болници, давам кръв за изследвания и живея под постоянен страх. Държа да спомена, че аз преди това не пиех, не пушех, спазвах хранителен режим, който изключва мазни храни, пържени храни, газирано, кафе и всичко вредно. Бях се вманиачил на тема здраве тъй като смятах, че има защо да го пазя. Сега обаче на ден пия по 4-5 кафета, всяка седмица като се прибера в къщи пия по 1-2 чаши червено вино. Знам, че не трябва, знам, че не е редно, но съм отчаян. Сега март и април ще пускам отново изследвания да проверя чернодробните ензими дали са в норма. Но като цяло при мен винаги са в норма. Ще видим какво ще стане по натам. Лекарите казват, че може да съм го прекарал хепатита и просто да имам антитела, което ще рече, че съм здрав. Но казват, че може да е хроничен и тогава ще се наложи лечение с интерферон. Мисля, че е това. Имам и един въпрос към хората лекували се с интерферон. Колко ефективно е лечението? И струва ли си? Лично аз до колкото съм се интересувал и съм чел имам отрицателно мнение по въпроса..
Всеки човек е остров на собственото си аз. Корабокруширал след зачеването и разложил се във времето, накрая завършва сладкия си сън при акулите в морето!

Неактивен ivan86

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 210
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Ето я и моята история
« Отговор #1 -: Март 02, 2014, 08:29:16 »
Здравей Пламене, аз ще те посъветвам да се ориентираш, към някой от центровете за лечение на хепатити. Токуда, Иван Рилски, докато  не си пуснеш ПСР изледването, тогава ще разбереш дали си го изчистил или е станал хроничен хепатита. Това за кафето не пречи а за алкохола ако е станал хроничен трябва да забравиш, не се бави  пусни си ПСР. В момента постъпваш  безодговорно към нещата, и аз така като ми откриха хепатита бях в шок, и до последно си мислех че съм изчистил вирусът спонтанно ама уви. Започнах лечение с 3 млн копия на вирусът, аз се лекувам в Токуда болница. Ти защо не публикуваш, кръвните изледвания които си направил. Пожелавам ти да си го изчистил вирусът спонтанно, но само ПСР ще покаже. Това е от мен, Успех.

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 64
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #2 -: Март 02, 2014, 11:45:50 »
Здравей Пламене, мъжът ми има хроничен хепатит Ц и се лекуваше с Интерферон в комбинация с Копегус 6 месеца. На въпросите ти
Цитат
Колко ефективно е лечението? И струва ли си?
Ще ти отговоря - ДА СТРУВА СИ! Ако ти желаеш да си спокоен и да спреш увеличаването на копията от вируси Интерферона е единствения ти шанс. Наистина всички като теб сме били много притеснени и уплашени, несигурни и колебаещи се, но ако лечението е проведено от професионални лекари и ако си подкрепен от близките си ще е ефективно и ти ще успееш. Тук в форума ще получиш подкрепа и отговор на всичките си въпроси и не се притеснявай да питаш, всички сме тук за да помагаме и най - подробно можеш да прочетеш всичко което те интересува за лечението. Лечението не е леко, но не е и болка за умиране, ако вече си прочел нещо естествено че си стреснат и толкова много информация ти е претоварила мозъка, но човек е издържлив и повярвай ми има много по страшни и болезнени неща в живота от колкото Интерферона и това са думи на мъжът ми който също ти пожелава кураж и успех. Бих ти препоръчала болница Св. Иван Рилски и проф. Антонов, ние ходихме там и условията са перфектни, персонала е на ниво. Там ще ти направят ПСР и така ще си спокоен какъв вирусен товар имаш. Може изобщо да нямаш нужда от лечение, но дори и това да се наложи не се стряскай, всички в сайта са го минали или имат близък които се е борел, поносимо е и всеки има различни ефекти от лекарството. Искам да ти пожелая кураж и бъди силен, вярвам че ще се справиш с каквото и да е защото ние всички сме се справили и сега се радваме че всичко е минало. Успех!!! :fingerscrossed:

Неактивен Unknown93

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Март 02, 2014, 14:36:01 »
Какъв късмет, че ви намерих, хора. Благодаря ви за подкрепата! Гастроентеролога ми иска март и април месец да пуснем някакви изследвания, след което ако всичко се окаже отново позитивно щял да ми направи ПСР. А и все още не са минали 6-те месеца от старта на лечението. За съжаление съм с вързани ръце и няма какво да направя освен да чакам. Със сигурност ще предприема действия след като видя резултатите независимо какви са те.
Ето резултатите от изследванията:

22.10.2013 (това е от епикризата след като излязох от болницата)

ASAT - 22
ALAT - 17

05.12.2013

S Test  Flag      Result
    ALT               18.1U/L
    AST               16.7U/L
    GGT               31.3U/L
    ALP               72.05/L

04.02.2014

ASAT (GOT)  -  21,2 U/I  -  M до 40 Ж до 32
ALAT (GPT)  -  18 U/I    -  M до 41 Ж до 33

Всеки човек е остров на собственото си аз. Корабокруширал след зачеването и разложил се във времето, накрая завършва сладкия си сън при акулите в морето!

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #4 -: Март 02, 2014, 14:59:55 »
Човек, как така се лекуваш, без да си пуснал ПСР?
Нали точно това са ти обяснили, че може да си изкарал хепатита и организмът спонтанно да го е изчистил. В този случай остават анти-тела, но вирус няма и не ми е ясно за какво точно би се лекувал.
Лабораторните тестове установяват само наличието на анти-тела, но не и на вирус.
Първо това направи, пък после да видим. Да, чака се 6 месеца, ако случайно си с остър хепатит - дали ще го изчистиш, но като ти гледам АСАТ и АЛАТ - такова нещо няма.
Послушай съвета, който са ти дали и се насочи веднага към центровете за лечение на хепатити - в Рилски или Токуда. Там ще ти назначат ПСР и ще ти обяснят всичко подробно. После вече можем да обсъдим лечението с интерферон, но ти пожелавам да не стане нужда  :smile:

Неактивен Lina25

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 18
    • Профил
« Отговор #5 -: Март 02, 2014, 17:41:18 »
В кой град се случва това? Струва ми се, че не са ти обърнали достатъчно внимание щом имаш потвърден Хепатит С започва се с ПСР, трябва да се установи колко е вирусното натоварване и кой генотип е. В България най-често се среща генотип 1 - продължителността на лечението е 12 месеца, по-рядко срещани са 2 и 3, което лечение продължава 6 месеца. Не е страшно свиква се с лечението и си струва, когато чуеш че вируса не се открива след 3-я месец от лечението :) Остави го тоя алкохол и си пий спокойно по едно кафе на ден, няма да навреди. Аз като разбрах за Хепатита започнах да пуша по кутия цигари на ден и вечер по 1-2 литра бира...но после ми мина - месец преди чернодробната биопсия се стреснах, че мога да повлияя на резултата от изследването и спрях. Обърни се към добър специалист това е най-важното, някои лекари не са изобщо запознати с проблема и не са достатъчно компетентни. Токуда е добър вариант!
"Когато обстоятелствата в живота ни се стичат напук на нашите желания, светът около нас заприличва на лечебни игли и пособия: той незабелязано ни лекува" - Хуан Цзъчен (китайски учен)

Неактивен Unknown93

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Март 02, 2014, 17:55:25 »
Благодаря ви на всички за съветите! Ще ги имам в предвид от тук нататък!

Неактивен ivka81

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #7 -: Март 10, 2014, 20:08:39 »
Ти наистина ли си студент по медицина?
Не не се заяждам ни най малко....Просто имаш доста по -голям достъп до медицината,смятам че или прекалено се доверяваш на тези които уж те лекуват и ли не искаш да приемеш,че това може да се случват точно на теб....
 Предида си пуснал ПСР не може да сее гадае кво е що е около вируса ти....

Искрено ти желая много здраве,но трябва спешно да се ориентираш към центровете за лечение на Хрпатити.

Поздрави,
Ивето

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен Unknown93

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Март 14, 2014, 19:15:52 »
Ти наистина ли си студент по медицина?
Не не се заяждам ни най малко....Просто имаш доста по -голям достъп до медицината,смятам че или прекалено се доверяваш на тези които уж те лекуват и ли не искаш да приемеш,че това може да се случват точно на теб....
 Предида си пуснал ПСР не може да сее гадае кво е що е около вируса ти....

Искрено ти желая много здраве,но трябва спешно да се ориентираш към центровете за лечение на Хрпатити.

Поздрави,
Ивето

Здравей! Ами аз споменах само, че уча в медицински университет, но не съм уточнил каква специалност. Не, не съм медик. Този месец правих отново изследвания и резултатите някак не ми харесаха. Следващия месец повтарям изследванията и отивам при д-ра и ако отново се опита да ми хвърли прах в очите и ме накара да чакам, ще си взема довиждане с него и всичките му колеги от болницата. И ще послушам вас, отивам в София и пускам ПСР в болница Токуда. Пък от там нататък ще видим какво ще става...

А иначе резултатите ми са (10.03.2014):

АСАТ - 37,2
АЛАТ - 25,1
ГГТ - 14,5

Поздрави, Пламен!

Неактивен Аника

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #9 -: Март 14, 2014, 20:49:06 »
Пламене,

в цитираните резултати няма нищо притеснително!
Какво точно не ти харесва?
Напиши някаква хронология ако искаш, за да може да се види някаква обща картинка на ситуацията.

Поздрави
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен ivka81

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #10 -: Март 19, 2014, 21:30:33 »
Трансаминазите са ти супер , пускай ПСР ,не мога да разбера какво очакваш да се случи др месец с резултати те ти?

На този етап само ПСР може да покаже имаш ли или не хеп.Ц.....

Ако отидеш свободно в лаборатория да си го пуснеш е от 160-190 лв ...

Ивето

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 84
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #11 -: Март 19, 2014, 21:53:16 »
Пич,абсолщтно се присъединявам към всеобщото мнение,че трябва да се насочиш към Токуда или Иван Рилски,и най-вече към това на Ивето - няма какво да чакаш,отивай и си пускай ПСР. Повечето гастроентеролози са гола вода относно хепатитите.Много е вероятно да не ти хвърля прах в очите,а просто толкова да си знае.Така че пусни си ПСР- а и от там нататък прави план за действие.
Решението ти е само едно,а именно да не се матаеш,а да пуснеш ПСР.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007