Такааа.... Аз съм... аз съм.. болен от остър вирусен хепатит Ц. Всичко започна миналата година октомври месец. Студент съм в медицински университет и към университета има нещо като болница, в която ако желаеш можеш да дариш кръв за нуждаещите се. Аз отидох и дарих 500 млл. Хората след това ми казаха, че щом съм кръводарител и студент ще ми се направят безплатни изследвания и аз ако искам мога да отида и да проверя резултатите. Една седмица след кръводаряването аз отидох да си проверя резултатите и те никак не ми харесаха. Всичко беше отрицателно с изключение на HCV. Една сестра ми каза, че това, което те са ми открили може да е грешка и че често ставали такива грешки. Аз от своя страна още на същия ден след като разбрах, че не съм добре отидох в частна клиника и си пуснах изследвания за всички хепатити. Притесненията ми бяха основателни. Оказа се, че наистина имам хепатит. Ден след като ми потвърдиха резултата отидох веднага на лечение. В продължение на 7 дни всяка сутрин ми вливаха по 4 банки глюкоза + витамини и пиех хепатопротектори. От тогава насетне постоянно ходя по болници, давам кръв за изследвания и живея под постоянен страх. Държа да спомена, че аз преди това не пиех, не пушех, спазвах хранителен режим, който изключва мазни храни, пържени храни, газирано, кафе и всичко вредно. Бях се вманиачил на тема здраве тъй като смятах, че има защо да го пазя. Сега обаче на ден пия по 4-5 кафета, всяка седмица като се прибера в къщи пия по 1-2 чаши червено вино. Знам, че не трябва, знам, че не е редно, но съм отчаян. Сега март и април ще пускам отново изследвания да проверя чернодробните ензими дали са в норма. Но като цяло при мен винаги са в норма. Ще видим какво ще стане по натам. Лекарите казват, че може да съм го прекарал хепатита и просто да имам антитела, което ще рече, че съм здрав. Но казват, че може да е хроничен и тогава ще се наложи лечение с интерферон. Мисля, че е това. Имам и един въпрос към хората лекували се с интерферон. Колко ефективно е лечението? И струва ли си? Лично аз до колкото съм се интересувал и съм чел имам отрицателно мнение по въпроса..