Автор Тема:  И моята история ..........  (Прочетена 7089 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bereta

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 9
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
И моята история ..........
« -: Октомври 18, 2017, 13:58:37 »
Здравейте. Вече съм регистриран във форума и мога да споделя моя случай с Хепатит С.
Накратко, миналата година септември месец отидох да даря кръв за близък. Месец май отидох да дам отново кръв и не можаха да ме регистрират в компютъра. След кратко суетене и проверка ми съобщиха новината: вирусоносител съм на хепатит С и не мога да дам кръв. Опитаха се да ме успокоят, че няма нищо страшно, едва ли не е нормално и прехвърлиха отговорността за неуведомяването ми към личния лекар. От там директно при личния лекар и мънкането му, че ми нямали тел. номер за да ме уведомят (не съм сменял телефони и адрес)!!! Не знам кое надделя - възпитанието ми или шока от новината, но така и не се стигна до по-сериозен скандал. Виждам, че и при други историята е почти същата - пълно безхаберие или непознаване на проблема и тежките му последствия. Добре, че отидох за втори път да дарявам, защото и до сега нямаше да знам че съм с хепатит С. Получих си направлението за ГЕ и се започна с очакването за неизвестното.
Само да спомена, че най-вероятно съм се заразил края на 80-те години пак при кръводаряване  или при някое от многобройните ми посещения при зъболекар през годините, не съм от т.нар. "рискови групи", нямам татуси и т.н. През последните 1-2 години съм чувствал отпадналост, болки в ставите и отслабване на паметта, но си мислех, че е от възрастта - този месец ставам на 50. Имам и една кашлица от около три години, мислех, че е от алергия, но сега си мисля, че се дължи на васкулит (тук във форума прочетох за него и симптомите му, никога не го бях чувал) причинен от хепатит С.
ГЕ който си избрах направи прегледа, предписа ми Лагоза за подпомагане и укрепване на черния дроб, даде необходимите направления за кръвни изследвания, обясни ми доста неща и след като излязоха и резултатите за типа и подгенотип на вируса (1в) от лабораторията в "Св. Иван Рилски", ме насочи към болница Токуда за биопсия. След 10 дни постъпих, направиха пак кръвни изследвания, ехограф и ФИБРОСКАН. На другия ден веднага биопсия и зачаках резултатите. За съжаление биопсията потвърди резултата от фиброскана - фиброза 3 степен на черния дроб. И така с готовите документи и предписано лечение със ЗЕПАТИЕР към края на юли поех към РЗОК-Благоевград, внесох документите и зачаках. Преди 10 дни решението излезе, поръчах лекарството и вече седем дни го приемам. За сега нямам никакви странични оплаквания, пия го сутрин. Продължавам и с приема на Лагоза, не спазвам диета, освен нещата които са описани и в този форум и естествено от няколко месеца спрях АЛКОХОЛА. Все пак спирането на алкохола е едно от малкото неща с които човек може да помогне на черния си дроб. Сега ми предстоят изследвания на 28 ден и прием 12 седмици на лекарството, дано е успешно. Не съм много на ти с "мединциските термини" и за това и се опитах да не навлизам в подробности, но съм готов да отговоря на всеки ваш въпрос. Имам и много други наблюдения и емоции, които искам да напиша, но за сега се опитах да споделя с вас само най-важното и съществено от моя "опит" с Хепатит С.
« Последна редакция: Октомври 18, 2017, 18:08:17 от bereta »
RIDE ON

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3205
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: И моята история ..........
« Отговор #1 -: Октомври 19, 2017, 09:23:51 »
Здравей, Берета.

Продължава да ме изненадва и отвращава поведението на личните лекари, които ги мързи един телефон да завъртят  и да спестят сума ти проблеми на техния пациент. Вместо това просто си карат ден за ден и една брошура или новина за новите медикаменти да прочетат. Колко ли лични лекари продължават да казват на пациентите си, че хепатита не се лекува, че така ще си живеят 100 години,....колко ли пък въобще не казват.....

Пожелавам ти леко лечение и най-вече успешно.  Увреждането ти е започнало да става сериозно, но е обратимо, така че всичко ще бъде наред, сигурна съм  :girl_wink:
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен BigBang

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 42
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #2 -: Октомври 19, 2017, 13:20:31 »
Ужас, все едно им е бащиния това лекарсво....

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #3 -: Октомври 19, 2017, 19:03:03 »
Аз все още си чакам решението, и жабла подадох - нищо!
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

Неактивен bereta

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 9
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #4 -: Ноември 29, 2017, 13:52:51 »
Здравейте, искам до споделя как протича лечението. На 30-я ден от прием на Зепатиер постъпих пак в Токуда за изследвания и преглед с ехограф. Резултата е много добър - вируса го няма!!! HCV - отрицателен. ASAT/ALAT 19.0 U/l, преди пет месеца бяха 88.0/184.0 U/l. Продължавам с приема на лекарството, няма да отварям темата защо и на кого са нужни тези приеми по здравна каса и т.н. Сега се опитвам да спазвам някакъв правилен режим на хранене и да огранича приема на въглехидрати и тестени изделия, пък дано фиброзата също намалее. Алкохола вече не ми е проблем, свикнах без аперитив или чаша вино. Доктора ме успокои, че чаша вино или 50 мл. концентрат един-два пъти в седмицата не е проблем, но вече се настроих и дано успея да "задържа фронта". Другото което искам да споделя, е че в главата ми сякаш започна да се избистря. Последните няколко години постепенно съм свиквал с "мъглата" и съм го приел за нормално състояние, но сега разбирам, че съм имал проблем. Чувствам се и една идея по-спокоен и по-малко дразнещ се от всичко. Досадната кашлица съпроведена със задушаване на моменти, която аз си самоопределих като Васкулит, също изчезна. Мисля, че и болките в ставите ми отшумяват.
Чуството да си здрав или да оздравяваш е невероятно, пожелавам го на всички от сърце!
П.С. Наистина вируса и причинения от него Хепатит С е доста коварен и може да протича без човек дори да забележи или да подозира за съществуването му. Профилактичните прегледи и редовните изследвания биха ни спестили много проблеми. Има още много да се учим на здравна култура, или поне това важи за мен.
RIDE ON

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007