Автор Тема:  Завърши и моето лечение на хепатит С  (Прочетена 17736 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bereta

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 9
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Завърши и моето лечение на хепатит С
« -: Февруари 13, 2018, 11:51:58 »
Здравейте, искам до обявя края и на моето лечение. На петия ден след приема на последното хапче Зепатиер постъпих пак в Токуда за изследвания и преглед с фиброскан. Резултата е много добър - вируса го няма!!! HCV - отрицателен. ASAT/ALAT 16.0/15.0 U/l, преди лечението бяха 88.0/184.0 U/l. Фиброскан показа 7.7 фиброза (Ф 1/2) и 323 стеатоза, преди лечението фиброза 11.7 (Ф 3) и стеатоза 343. По думите на лекаря при всички пациенти след приключване на лечението има сериозно намаляване на фиброзата, но после пак се покачва. Реалистично мога да очаквам нормални нива на фиброза след 4 - 5 години, при спазване на правилен режим на хранене и да огранича приема на въглехидрати и тестени изделия, пък дано стеатозата също намалее. И разбира се повече движение и сваляне на поне 15-20 кг. (язък ми за стройната фигура  :smile:). За алкохола ясно, свикнах без аперитив или чаша вино. Доктора пак ме успокои, че чаша вино или 50 мл. концентрат един-два пъти в седмицата не е проблем.
Чуството да си здрав е невероятно, пожелавам го на всички от сърце! В епикризата ми пише: проследяване ехографски през 3 месеца. Преди това ми бяха казали, че на третия, шестия месец и една година след края на лечението трябва пак да постъпвам за изследвания и преглед в Токуда. Като минат трите месеца ще звъня да питам. Ако има вече минали и по този път нека споделят.
Пожелавам на себе си и на всички останали много здраве и късмет, все по-достъпни и високоефективни лекарства и методи на лечение.
Сега вече всичко е само като лош сън, то и за това май доста малко хора споделят след края на лечението.
Успех на всички лекуващи се в момента или чакащи да започнат лечението си.

RIDE ON

Неактивен BigBang

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 42
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
Re: Завърши и моето лечение на хепатит С
« Отговор #1 -: Февруари 13, 2018, 15:28:34 »
браво  :good:  но..... е желателно да не спираш процеса на възтановяване с алкохол, една - две чаши на седмица са си направо зануляване на постигнатият резултат, не случайно трябват години, а когато на всеки 3ти ден удряш по чашка, на практика се получава че каквото възтановиш го унищожаваш.
Виж чашка - две на месец..... е малко по приемливо, а без чашка си е най добре, поне докато не постигнеш желания резултат.

Неактивен BigBang

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил

Неактивен bereta

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #3 -: Февруари 13, 2018, 16:07:29 »
Да, за сега нямам проблем с въздържанието от алкохола. По-трудно ми е с храната, особено с "благинките". Понякога дори се хващам как се самонавивам и си повтарям, че съм с много увреден черен дроб и трябва да спазвам строг режим, защото има опасност да се отпусна. Трудно намирам и време за интензивно ходене, но поне събота и неделя правя от пет до десет километра.
« Последна редакция: Февруари 13, 2018, 20:20:49 от bereta »
RIDE ON

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2018, 23:21:07 »
Честито! Много се кефя като чуя такива новини. Ще стиснеш зъби още известно време и всичко ще си дойде на мястото. Изкушението сигурно е много голямо, но няма как. Дотук си го докарал ще потърпиш - трай бабо за хубост!  :smile:
Интересно ми е това с фиброзата - доктора обясни ли ти защо се получава този йо-йо ефект?! И колко време ти трая лечението та да смъкнеш на половина почти увреждането? Знам, че дроба се възстановява сравнително бързо при подходящите условия ама чак пък толкова....

Неактивен bereta

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2018, 09:27:38 »
Здравей, не нищо не ми е обяснил, само каза, че това се наблюдава при всички лекувани със Зепатиер. Аз го разбрах, че това по-скоро е "бонус" от лечението, мисля, че и създателите на лекарството не са го очаквали. Мойто лечение продължи 84 дни (три опаковки по 28). Дано след три или шест месеца ме приемат за контролен преглед и той да включва и фиброскан, тогава вече резултата ще зависи и от мойте усилия.
RIDE ON

Неактивен snd242

• Немедицинско лице
  • Публикации: 118
  • Генотип 3
    • Профил
« Отговор #6 -: Февруари 14, 2018, 19:53:06 »
Вижте какво, аз с хепатит С, преди да знам че го имам, си порках като за световно, 50-100 мл на ден, по някога следваше вино или бира на корем. Резултат от фиброзата беше А0  F0 миналата година март. Сега ми е останало 1 месец да съм на диета и да пия хапчета и после мисля да си джаркам пак същия режим. :doubleup:
Harvoni + Rebetol за 12 седмици
- старт 197 498 IU/ml
- на 4 седмица - няма го!
- на 12 седмица - няма го!
- на 12 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR12
- на 24 седмица след края на лечиниието - абсолютно го няма! SVR24

Неактивен bereta

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #7 -: Февруари 15, 2018, 15:22:56 »
То и аз така си пийвах, само като видех салатка или вкусно хапване и веднага ги асоциирах с ракийка или винце. Но при тези скъпи хапчета си наложих строга забрана, не ми се мисли как щях да се чувствам, ако си пийвах и хапчетата не бяха подействали. Сега вече не се изкушавам от алкохола, но и не мисля да бъда пълен въздържател. За съжаление обаче с хапването си имам проблем. Не съм човек на крайностите и мисля, че сега когато го няма вируса и въпреки високата Ф3, черният ми дроб и сам ще се справи с "греховните" ми слабости.
RIDE ON

Неактивен BigBang

• Немедицинско лице
  • **
    • Профил
« Отговор #8 -: Февруари 15, 2018, 16:51:34 »
....сега когато го няма вируса и въпреки високата Ф3, черният ми дроб и сам ще се справи с "греховните" ми слабости.

....да се надяваме и че дроба така мисли, иначе то всичко може - демокрация е  :pardon: забрани няма, въпроса е в цената   :smile:

Неактивен Velimira

• Немедицинско лице
  • Публикации: 128
    • Профил
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #9 -: Февруари 15, 2018, 18:30:11 »
Хванал си го рано хепатита! Аз сигурно го имам от 10 години, а колко алкохол се изпи през това време, не мога да го сметна. Поне съм пила само вино. Но и фиброзата ми е като по учебник за това време - F2, но с А1. Та сигурно алкохола има значение, но по-скоро при вече увреден дроб. 

Неактивен bereta

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #10 -: Февруари 16, 2018, 13:37:33 »
При мен вируса сигурно го е имало повече от 25-26 години. Фиброзата ми е Ф 3, и по биопсия и по фиброскан (вземайки под внимание +/- грешката може и към цироза да клони). И вирусът и аз сам с употребата на алкохол, а и не само, сме помогнали за увреждането на черния ми дроб. Осъзнавам много добре всичко и не казвам хората да пият алкохол. Просто не съм човек на крайностите и на абсолютното въздържание. За това мисля, че нещо в минимални (дори не умерени) количества няма да е проблем за черния дроб. И забравих да споделя за хепапротекторите, приемах Лагоза от първото ми посещение при ГЕ до първия месец на приема на Зепатиер. Не съм спазвал никаква диета, просто малко ограничих количеството храна и почти без тестени изделия и въглехидрати. Дори свикнах да пия кафето и чая без захар.
RIDE ON

Неактивен gele77

• Немедицинско лице
  • **
  • Публикации: 27
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #11 -: Февруари 19, 2018, 12:05:17 »
Браво,аз съм 6 месеца след зепатиер за сега не се открива и професор Антонов каза,че щом до сега върви така,няма да се появи повече зепатиера е страхотно лекарство,аз също бях с Ф3 и никога не съм се ограничавал в храната вярно,че алкохол никакъв не пия

Неактивен bereta

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #12 -: Май 24, 2018, 09:57:15 »
Здравейте, само да споделя резултатите четри месеца след края на моето лечение. В началото на месец май постъпих пак в Токуда за изследвания и преглед с фиброскан и ехограф. Резултата е много добър - вируса го няма!!! HCV - отрицателен. ASAT/ALAT 13.0/14.0 U/l, преди лечението бяха 88.0/184.0 U/l. Фиброскан показа вече 6.5 фиброза (Ф 1/2) и 285 стеатоза, преди лечението фиброза 11.7 (Ф 3) и стеатоза 343. Придържам се към по-лек хранителен режим, без да се тъпча излишно с храна и по-възможност без въглехидрати и тестено. Естествено и повече движение, когато имам възможност и време, но последния месец прекарах две седмици на легло заради дископатия.
Мисля да отида отново на преглед на осмия месец, май според лекарите няма смисъл вече от междинни изследвания, сигурни са, че вируса е изчистен. Пожелавам успех на всички лекуващи се в момента или чакащи да започнат лечението си с тези толкова скъпи лекарства, и оказва се много ефективни.
RIDE ON

Неактивен донка

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил

Неактивен донка

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
« Отговор #14 -: Септември 05, 2018, 11:04:01 »
след 4 седмици лечение днес 05.09 резултат от изследване  "негативен - вируса не се открива. Много съм щастллива :love5:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007