Автор Тема:  Привет на всички  (Прочетена 13671 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен xitrio

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 11
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит B
Привет на всички
« -: Април 12, 2008, 16:16:25 »
Та значи мойта одисея с Хепатит-Б започна в казармата, демек тогава разбрах, а това беше на 02.11.2000г. Бях приет с ензими (АЛАТ) някъде около 1300! Въпреки започнатото лечение с "глюкозо-лавалоза" на банки по 0.5Л по 2 на ден +3 пъти по две на ден "Карсил" по 35Млг + 3 пъти по 2 вит. Ц по 200Млг + "трансметил" в банките (не знам за количеството) венозното вливана на трансметила продължи 2 седмици, а после минах на 2 пъти по 1 хапче от 500Млг. Качих над 1400 ензимите (АЛАТ)! При 1то ми постъпване във ВМИ престоя ми беше 50 дена. Като след тези 50 дни на адекватно лечение ензимите (АЛАТ) ми паднаха само на 360. А м/у др. аз не пожълтях, а уорината не ми стана кат "кола" на цвят!'-)) И билирубина пък ми беше леко завишен. Единствен начин на заразяване, Зъболекар  :scyth: После имам още 1 хоспитализиране във ВМИ и две във МВР болница! Пояснявам, че аз служих във МВР войски, а по -точно спортната школа на "Левски". Затова имах късмета да се лекувам и при военните и при МВР болница които се занимаваха вече с хроничния ми хепатит. И да ви кажа двете институции не бяха много единни в идеите си за лечението. Та значи аз категорично ОТКАЗАХ биопсията, но тя си има заместител ДНК изследване, което последния път беше 70лв, а годината 2003. Доц. Николовска от МВР болница ми даде бонус от един месец с интерферон "Роферон-А и вид:алфа-2а! А замисъла на бонуса беше да бъда на интерферон докато ТЪПАЦИТЕ от здравната каса ми отпуснеха протола за 6мес. Но както повечето са го изпитали, протоло дойде след 2 месеца след заявлението  :angry2: ! А протокола беше за лекарство, което действа само на вируса на Хепатит-Б, Зеффикс (Ламивудин) 100Млг по 28 хапчета на "ГлаксоУелком"! А действието се изразява в това, че пречи на гадния вирус да се плоди (мамицата му)! И както се досещате 2ия протокол пак закъсня с малко повечко от месец (лечението ми беше за една година)! След като изкарах целия курс от 1год прием на "Зеффикс" изпаднах в патова ситуация:вируса ми беше спрял да се плоди, но си оставаше в мен и ако почнех пак да тренирам или почнех по тежка работа пак щеше да ме удари! За здравната каса ако вируса не се дели, значи си напълно, абсолютно излекуван. Няма протоколче!!!  :angry2: Тогава почнах да се интересувам за стимуланти за имунната с-ма, в която ми беше последната надежда! Вече знаех за "Котешкия нокът", но също разбрах и, че от аминокиселината Л-глутамин имунната с-ма си прави своите оръжия! Тъй, че освен Котешкия нокът, мощните мултивитамини с минерали, вит.Ц до 3 грама на ден (но не повече от 1 грам на еднократен прием) си тряя градивния материал, горивото на имунната с-ма, а именно Л-глутамин (мин. по 5гр на ден)! А освен Котешкия нокът си взех и "имуно екшън" на "Нейчър'с Плюс", който за съжаление не внасят вече!  :( Котешкия Нокът беше на лидера в Хранителните добавки "Унивърсъл" 50 хапчета от по 1200 Млг, кат 1-2 хапчета беше дозата аз пиех по едно. "Имуно екшъна" беше в опаковка от 60 хапчета, доза 1 на ден! Пих ги  някъде в края на лятото, а преди края на годината ходих на изследвания, щото по др. причини почнах да се чувствам зле. Вече си мислех за най лошото, а именно рецидив на Хепатита. Но се оказа, че съм го изчистил абсолютно напълно!!! Даже нямам Австралийския Антиген!!! Демек мога да съм кръводарител ако си замълча, че съм бил болен от Хепатит-Б. Цялата ми одисея с Хепатита продължи почти 4 години. В заключение мога да кажа, че през цялото време не съм преставал да вярвам силно, че ще се оправя, бях ОПТИМИСТ на дебело!!!
  П.С. Пазете се от кафето, по специално от еспресото защото то се равнява по вредност за увредените ни дробчета, колкото и твърдия алкохол!!! Нещо се бъгнах и почнах да пия по 3-4 кафета на ден и след половин година ензимите (Алат-а) ми скочиха на 104! Та сега пак съм на диета  :-\
« Последна редакция: Април 14, 2008, 08:46:47 от Мариана Стефанова »
Всичко,което не ме убива ме прави по силен!!!

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Привет на всички
« Отговор #1 -: Април 12, 2008, 16:45:18 »
Здравей!

Радвам се, че си успял да се излекуваш от тоя гаден вирус.
Много полезна информация поднесе по повод твоето лечение. Аз за друго подобно не съм чувала. Вероятно моите съфорумци с хепатит В ще имат много въпроси въпреки доста изчерпателната ти история на излекуване.
Явно доста си чел и си добре информиран в тази област и ще ни бъдеш много полезен.
Сподели лечението си в раздела Алтернативно лечение. Така повече хора, които посещават форума ще го открият и прочетат.
Аз също имам един въпрос. Аз съм  с хепатити С, но за нищо на света не мога да се откажа от сутрешното си кафе. Повече от 15 години съм го намалила  на едно единствено за деня. Мислиш ли, че би ми навредило много?

Бъди здрав
Поздрави

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 174
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
« Отговор #2 -: Април 12, 2008, 17:28:50 »
Това е хубава новина!
Исках да те попитам откъде си сигурен,че си се заразил при зъболекар?
Хепатит Б е силно инфекциозен, предава се лесно и по полов път...
Може да си бил заразен много по-отдавна отколкото ти предполагаш... При мен е поне така, нямам си и понятие кога и как съм била заразена(откриха ми случайно хепатита).
« Последна редакция: Април 13, 2008, 21:19:59 от Мариана Стефанова »

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #3 -: Април 12, 2008, 18:34:01 »
Поздравявам те за успеха ти с изтребването на вируса ! :applause:

Би ли разказал по-обстойно ,какви изследвания са ти правили и в двете болници,какъв ти е резултата от ПСР-ДНК ,а дори и друго което са ти изследвали и не е военна тайна ? ;)

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #4 -: Април 12, 2008, 21:03:14 »
Здравей и от мен!
Поздравявам те за успешното излекуване и за упоритостта и оптимизма!
Опитът ти със подсилването на имунната система е много ценен, и съм сигурен, че съфорумците ще те разпитат доста подробно ;)
Благодаря за това, че реши да споделиш опита си с всички!  :applause:

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен pumuckl

• Публикации: 150
  • Acute
    • Профил
  • Вид лечение: Спонтанно излекуване
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
« Отговор #5 -: Април 12, 2008, 22:45:43 »
Meне ме интересува за тренировките. какво тренираш?

Неактивен Мери_

• Публикации: 2373
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #6 -: Април 13, 2008, 21:29:55 »
Здравей!

Добре дошъл във форума!
Мисля, че ти си първия, регистриран във форума, който е успял да изчисти австралийския антиген! Ще се радваме, ако има още като теб!!!
Много е ценна информацията, която си дал за стимулантите на имунната система.
Би ли споделил колко са ти били копията на вируса от HBV-DNK теста преди и след края на едногодишното лечение с Ламивудин?

Поздравления за упоритостта ти, за вярата и за щастливия край!

Мери
« Последна редакция: Април 14, 2008, 16:18:17 от Мариана Стефанова »

Неактивен bibitka

• Немедицинско лице
  • Публикации: 174
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
« Отговор #7 -: Април 14, 2008, 15:25:41 »
Идеята за подсилване на имунната система е много добра.Ще се информирам повече и може да я изпробвам.  ;)
« Последна редакция: Април 14, 2008, 15:54:05 от Силвана Лесидренска »

Неактивен niki85

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 310
  • Хепатит B
    • Профил
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #8 -: Април 14, 2008, 19:22:48 »
Е нали споделяхме във форума, че кафето не е вредно.
В краина сметка каква е истината, че се обърках.
« Последна редакция: Април 14, 2008, 19:41:43 от Мариана Стефанова »
Ако видиш някого без усмивка, дай му своята!

Неактивен Мери_

• Публикации: 2373
    • Профил
« Отговор #9 -: Април 14, 2008, 19:55:57 »
Кафето неутрализира вредното влияние на алкохола върху организма и може да предпази от цироза, показват резултатите от ново американско изследване.

Изследвани са 125 000 мъже и жени от различни раси. При тези, които пият по една чаша кафе на ден, рискът от цироза намалява с 20%, а тези, които пият по четири чаши на ден- с 80%.

Все още не е ясно дали кофеинът или друга съставка на кафето влияят така благотворно на органите, обяснява д-р Артур Клатски, ръководител на изследването.

“Разбира се, най-доброто средство срещу цироза е изобщо да не прекалявате с алкохола”, пояснява той.

“Спасението от цироза не е да пиете много кафе, а да не пиете много алкохол”, казва още той пред АП.

Участниците в изследването са пиели различно количество алкохол- от чашка на седмица до сериозни “пиячи” и резултатите са обобщени за цялата група, а не само за тези, които злоупотребяват с пиенето.

Лекарите уточняват също, че кафето предпазва само от цироза, причинена от алкохол, но не и от други фактори като хепатит С.

http://www.tialoto.bg/article.php?cat=32&id=3171

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
« Отговор #10 -: Април 14, 2008, 23:25:25 »
Специално за кафето, аз мога да добавя и резултатите от едно изследване, което превеждах преди време: Ново изследване открива намален риск от рак на черния дроб при хората пиещи кафе.

И още нещо за хората, четящи темата. Стартирах нова тема в раздела "Алтернативно лечение", отнасяща се за "Котешкия нокът" и действието му като имуностимулатор: Използване на котешки нокът /Cat's claw/ за стимулиране на имунната система.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен nevron

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 700
  • хепатит "С"
    • Профил
    • metalni-vrati.net
« Отговор #11 -: Април 15, 2008, 17:37:03 »
Видяхте ли!
Аз ви казвах, че стават и чудеса. Нали уж хроничен хепатит "Б" не се лекувал!
Ето на, чист пример за изключение. Както казах всичко е възможно, така че вярвайте и бъдете упорити като господина преборил се с хепатита си, благодарение на логическото си мислене и добрата си информираност.
...Пък и не само...

Поздрави!
"...Не се надявам на нищо.
Не се страхувам от нищо.
Свободен съм!..."

Nikos Kazandzakis
www.metalni-vrati.net

Неактивен ivelin

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 48
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
« Отговор #12 -: Април 11, 2009, 16:22:47 »
здравеи,запознах се с твоята история и реших да опитам обаче котешкия нокът на унивърсал го няма никаде затова взех САМЕНТО 600мг което е два пати по малка доза от тази която си вземал ти а на шишето пише препорачителна доза 1капсула на ден тоест 600мг ти как мислиш дали ще има ефект ако се взема по 600мг на ден
кога ще доживея свободата,доживях я

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #13 -: Април 11, 2009, 17:47:28 »
Кафето неутрализира вредното влияние на алкохола върху организма и може да предпази от цироза, показват резултатите от ново американско изследване.

След като посегнаха на цигарите ни, виждам, че преди време са ни върнали кафето и малкото алкохол.
Бива, и това е нещо.  :laugh:

Дани
Hang in there.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007