Не-вирусен хепатит > Друг не-вирусен хепатит

 Токсичен хепатит?

(1/3) > >>

bi76:
Здравейте от една много объркана майка! Когато синът ми беше на 48 дена получи кръвоизлив в мозъка. От направените изследвания се установи увеличен черен дроб и стойности на АСАТ-263 и АЛАТ-174. Вкараха ни в болница за изследвания и всички видове хепатити бяха отрицателни. само към ЦМВ положителни, но направихме в ГЕРМАНИЯ изследване и резултатите бяха отрицателни.Заключението беше токсичен хепатит. След тримесечно лечение с карсил и урсофалк чернодробните показатели влязоха в граници. Всеки месец му правех контролни и всичко беше ОК. Преди 3 седмици започна упорита хрема с кашлица. Водих го на лекар и ми предписаха АМОКСИКЛАВ за зачервено гърло.След една седмица гърлото беше добре, но кашлицата и хремата продължаваха. Пак го водих на лекар и ми казаха, че е от зъбите( в момента е на 9 месеца), а той направо въздух не можеше да си поеме от кашлица и сополи. Поисках да му се направят изсл. и левкоцитите бяха 22. Отидохме на рентген и се установи пневмония. Вкараха ни в болница с 39.2 температура, която между впрочем беше от преди три дена и неможех да я смъкна с нищо. За темп. давах хексалгин. В болницата ни направиха биохимия и резултатите АСАТ-174, АЛАТ-303,ГГТП и АФ в норма. Не ми назначиха никакво лечение за черния дроб. лекуваха ни само за пневмония. сега сме в къщи и аз незнам от какво се покачиха чернодробните ензими, добре ли е с дроба? въобще незнам какво да правя. кога мога да му направя нови изследвания? дори сега като пиша сърцето ми е свито и незнам какво да правя. а той още няма сложени и ваксини, тъй като беше на лекарства за кръвоизлива.

Maryana:
Скъпа би76, по време на бремеността взимала ли си наркотици или други медикаменти? Пиши малко повече за това как е протекла бременността и въобще пила ли си някакви лекарства за нещо? А относно пневмонията напълно е възможно, моето дете например при пневмония получава бронхиален спазъм - започва да кашля до задушаване и не може да си поеме дъх. Само не разбрах, като е само на 9 месеца защо си му давала хексалгин за температура? Той не е ли само за деца над 12 и възрастни, или има и детски хексалгин? Пожелавам на детенцето ти да се оправи от коварната пневмония. УСПЕХ от мен и чакам да споделиш повече неща!

bi76:
абсолютно нищо не съм пила през бременноста си. Беше си съвсем нормална с малко повече повръщане, но за него бях подготвена, защото ми е второ дете и с първото беше така. За хексалгина ме питаш? По лекарско предписание е. мен особено много ме е страх вече да давам каквото и да е след целия този ужас, които преживяхме. Пневмонията вече е излекувана, но за повишението на чернодробните ензими нищо не знам. Между другото до 6 месеца беше изцяло на кърма и след това започнах да го захранвам. Той все още не яде всичко

bi76:
забравих да спомена, че е на постоянни лекарства: ноотропил и неуробекс

Maryana:
Не знам какво да ти кажа, не мога да си го обясня, чувала съм, че токсичен хепатит се получава при наркомани примерно, които дълго време натрупват отрова в дроба си или са се предозирали било с лекарства, било с венозни наркотици, а също и при хора, които са консумирали отровни гъби или някакви отровни вещества или храни. Докторите предполагат ли от какво може да е? А тези лекарства , които ми пишеи за какво са предписани? Четох някъде в нашия форум , че от силни лекарства също могат да се покачат стойностите на чернодробните изследвания. Това, обаче не обяснява , защо детето е родено с високи стойности. Дано се изяснят нещата. А за хексалгина пак не разбрах има ли детски, защото този който си копувам от аптеката - пише за деца над 12 г. и възрастни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия