Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит
Черният дроб => Хранене при чернодробни заболявания => Темата е започната от: лиана в Февруари 28, 2017, 22:38:13
-
Здравейте :smile:
Какво мислите за употребата на ферментирали напитки при хроничен хепатит. Моят е С :smile:
Имам предвид кефир, комбуча, японски алги...такива неща. Ферментират с течност и захар, като в тях има някакво остатъчно алкохолно съдържание.
Чудя се дали да си взема гъби и да си ферментирам в къщи. Дават ги много полезни, а кефира поне този от магазина много ми харесва.
Ще донесат приятно разнообразие, но се притеснявам да не ми навредят.
Та, какво мислите по въпроса драги съфорумци :love5:
-
Мисля, че ще са полезни! Откъде ще си вземаш гъбите, може би и аз ще опитам!?
Поздрави!