Автор Тема:  Как болен от хроничен хепатит може да се пенсионира по болест от ТЕЛК  (Прочетена 162855 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен MARAQ83

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте.Да си кажа болката-отивам днес да си подам документите за ТЕЛК за продължение на болничните и съм си приготвила там етапна епикриза от джипито,протокола от лкк и копията от всички изследвания и епикризи от Варна.Такааа-служителката ги разгледа и с мил гласец ме пита :А къде са Ви оригиналите?:Обяснявам аз какво е положението и ме застрелват с репликата-;Ами отидете до НЗОК да си ги вземете,не можем да приемем копия: :angry3:

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Здравей Марая, не знам какво да те посъветвам? Както бях писала по рано и на мен ми предстои явяване на Телк за удължаване на болничните следващата седмица. До сега никой нищо не ми е обяснил - нито гастроентеролога, който ще подготви протокола, нито ЛКК. Сега като отида  ще питам.
 Няма как бланките с изследванията, епикризите и др. видове документи да са оригиналните при положение, че същите се изискват за ЗК за да бъде удължено лечението.
Това което ми идва на ум в момента като съвет е: не може ли да отидеш до ЗК, да обясниш положението и да ги помолиш да ударят техен печат с текст "Вярно с оригинала + подпис"?

Неактивен MARAQ83

• Немедицинско лице
    • Профил
Ще се опитам първо да се чуя с Иванова и да я помоля ако имат възможност да ми изкарат вярно с оригинала всички епикризи.Ако не може ще мисля вече ьа друга възможност.

Неактивен Rumi_

• Профил
Да, а за изследванията може да отидеш до съответната лаборатория и да ги помолиш да ти  подпечатат копията с мокър печат или ако имаш/ пазиш  картончета за онлайн проверка просто да ти извадят новите бланки.

Неактивен ivka81

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
Не мога да повярвам просто в какво място живеем,как така при подаване ще ти искат оригинали ...няма такова нещо тия не са с всичкия си... оригиналите се представят в деня когато се явяваш на комисията,показваш ги и пак си ги прибираш. В техния архив остават копията които си подала в началото.

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен MARAQ83

• Немедицинско лице
    • Профил
Но нали аз всички оригинали съм представила пред НЗОК за да ми бъдат продължени протоколите и след това те не се връщат.Как мога да им представя на ТЕЛК оригинали

Неактивен Rumi_

• Профил
Ама Ивче, нали оригиналите не са в нас. как да им ги представим на ТЕЛКА?

Неактивен MARAQ83

• Немедицинско лице
    • Профил
Ами на мен ми ги искаха въпреки това.Казаха да отида до София и да си ги изискам от НЗОК :shocked1:

Неактивен ivka81

• Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
Вярно то и изследванията се пращаха в оригинал...не те тия заслужават калашников и тва е! Няма иначе оправия!

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен MARAQ83

• Немедицинско лице
    • Профил
То вече и на мен ми се иска да се застрелям.След толкова ходене по разни институции.И накрая да ти сервират това,което на мен ми тръснаха :fight2:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
Марая, говори с лекуващия си лекар за проблема и в краен случай на копията да се сложи мокър подпис и печат.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен linkinpark79

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 29
  • Генотип 1а
    • Профил
    • Ето ме и тук за повече инфо!
и аз имам един въпрос,днес ми пристигна решението на телк,и за мое учудване не беше това което очаквах!Значи за Хроничен хепатит ц(генотип 1+6) =40%.....За това че с дясното око почти не виждам=35%...НО крайното решение не е 75% както си мислех а е 47%.Може ли някой да ми обясни как се получава така?
HARVONI + REBETOL

Успешно звършено лечение :):):):):)

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Да, аз мога.
Принципно процентите за две заболявания не се събират механично, а си има предписана в Наредбата методика, второто и третото заболяване се преизчисляват по формула в проценти. Дискутирали сме въпросната Наредба, тя беше променена през 2010 по начин, който да изкара болните по-здрави - моят съпруг от 2ра група се подобри стана 3та група. :fool3: Мога да ти поровя за линк към Наредбата и съответно методиката, но мисля, че съм го пускало точно в тази тема. Инак, не е зле да имаме предвид как близките ни станаха по-малко болни през 2010, за да може да се отблагодарим на управляващите следващото лято. Аз смятам да им поблагодаря за таз промяна както си му е редът.

Дани

Hang in there.

Неактивен linkinpark79

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Ученик
  • **
  • Публикации: 29
  • Генотип 1а
    • Профил
    • Ето ме и тук за повече инфо!
Благодаря за отговора :)!Да наистина ме изкараха по здрав мамка им.Обясниха ми как става смятането днес,значи за хепатита ми дават 40,и това е основният % тъй като е най големия,а за окото уж са 35% но се умножава по две и прави 7%=47% Тоест НИЩО.Аз пуснах жалба тъй като не бях запознат,та вече знам и не мисля че ще ми дадат повече имайки предвид тази наредба!!!
HARVONI + REBETOL

Успешно звършено лечение :):):):):)

Неактивен Kiro1974

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит B
Ако може и аз да се включа по темата.
1. Вирусните хепатити попадат в кръга на болестите, за които се дава процент намалена трудоспособност
2. Трябва направление от личен лекар за явяване на ТЕЛК, след като получите писмо от ТЕЛК започвате да правите изброените изследвания

И тук идва страшното. Аз съм втора година на лечение с Бараклуд, като трансаминазите ми въобще не паднаха под нормалните граници, с фиброза Ф1 и хистологична активност А1, както и с киста в мозъка, тежка астма, високо кръвно и дискови хернии на шията. На комисията в ТЕЛК ми обясниха, че не могат да ми дадат голям процент за хепатита защото забележете - това било лечимо и държавата ми плащала лекарствата и болестта не се развивала. С всичките тези заболявания ми определиха 44% намалена трудоспособност, т.е. без призната група инвалидност.
Честно да ви кажа, не таете кой знае каква надежда за пенсиониране по болест с вирусен хепатит.схжогг

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007