Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - LANA

Страници: [1] 2 3 ... 8
1
Здравейте, случайно или не и на мен днес ми се обадиха от нашата РЗОК за да ми кажат, че съм одобрена за лечение с Харвони.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ на СИЛВАНКА за неуморните усилия, за силния й дух! Бъди жива и здрава, и ти и всичките ти близки!
Успех на всички които се лекуват!
Светлана

2
Силванка, респект и уважение за всичко, което правиш за нас! Уви не мога да дойда и да се включа. Ако бъде организира акция във Варна ще бъда там. Дано ВИ, НИ,  чуят тези от които зависим!  (В частност за мен- два месеца след подаване на пълният комплект документи получих писмо с искане на допълнителни такива.След като ги изпратих и тях повече от месец чакам за да разбера взели ли са решение.Общо до сега 4 м. в очакване.Зная, че сме много чакащите, със сигурност в комисията имат много случаи за разглеждане, но  някои болни наистина разчитат лечението им да започне час по-скоро.)
Сърдечни поздрави и успех на всички!
Светлана

3
И моите специални благодарности на Силвана! А и на всички които допринесоха за това дългоочаквано лечение и дано по-скоро всички заразени с този вирус бъдат лекувани и излекувани.                                                                                     http://medicalnews.bg/2016/02/28/От 26 до 28 февруари 2016г., в хотел Риу Правец се проведе конференция на тема „Категоричен успех при хроничен хепатит C GT1”, организиран с подкрепата на фармацевтичната компания AbbVie.

По време на събитието бе поставен акцент върху новата безинтерферонова терапия за вирусен хепатит С, включваща медикаменти за перорално приложение ВИЕКИРАКС (омбитасвир/паритапревир/ритонавир) и ЕКСВИЕРА (дазабувир).

Специалният пратеник на Medical News на събитието разговаря по темата с проф. Искрен Коцев от УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна и доц. Йордан Генов от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

4
На лечение съм / Re: Второ лечение
« -: Октомври 19, 2015, 17:21:44 »
  Здравейте, при мен нещата стоят така-     HCV - PHK количествено   437064/5.6 log 10   IU/ml.
И без да съм лекар, се вижда, че вирусът се е върнал и второто лечение е неуспешно. Ще чакам мнението на лекуващата лекарка.
Това е.
Успешни лечения на всички и да нямате резултат като моя!
Лана

5
На лечение съм / Re: Приключило второ лечение
« -: Октомври 05, 2015, 14:24:11 »
Здравейте на всички,
Моето второ три компонентно лечение приключи преди два месеца. Не можах да му се зарадвам, въпреки отрицателните ПСР-и,           по много лична причина, с която не искам да натоварвам никого. По време на цялото лечение чернодробните показатели бяха в норма. Следила съм ги всеки месец, тъй като се опасявах трагедията, която ни сполетя да не провокира с нещо самото лечение. Преди няколко дни при поредните изследвания се оказа, че АсАТ е 46, а  АлАТ е 52. Преди два два месеца бяха точно на половината от сегашните.  Алкалната фосфатоза и ГГТ са си в норма.                                                                                                                                         Свързах се с лекуващата лекарка, която каза, че е малко вероятно вирусът да се е върнал. ПСР ще правим в края на ноември. Започнах да пия Легалон и след месец пак контролни изследвания.
Старая се да не се притеснявам излишно, но все пак не зная на какво се дължи това повишаване.
Моля за мнение, ако и при някой друг се е случило подобно нещо.
Поздрави
Лана

6
На лечение съм / Re: Второ лечение
« -: Октомври 17, 2014, 18:47:20 »
Здравейте приятели по заболяване,
ИМАМ огромна нужда от съвет и мнение. По всяка вероятност протоколите за продължаване на лечението ще се забавят и за телапревира това ще ми е фатално, защото интерферон и рибавирин имам, докато излязат вторите протоколи. Доколкото ми бе обяснено при сегашните наредби на НЗОК първо изписвали за 8 седмици(телапревир) и след това, ако има ефект за още 4. Имаше ефект досегашното ми лечение- мъчение- изчистила съм вируса . И друго ми беше казано- ще ми дадат на заем докато си взема моите лекарства. Дадоха ми - само че са с 6 месеца изтекъл срок на годност и мен определено ми е много притеснено да пия от тях. Аз и без друго от 46 дни живея с възпалени, силно болящи и кървящи хемороиди, от 4 дни не мога да сваля температурата си под 37,5. Лекувана и прелекувана без ефект. Кажете какво да правя в така създалата се ситуация. Вече ми идва в повече, дори не успях да се порадвам на чудесния резултат от ПСР-а.

7
На лечение съм / Re: Второ лечение
« -: Септември 12, 2014, 16:43:31 »
Здравейте, Днес след разговор с лекуващата добавихме витамини и  силно се надявам да се оправя по-скоро.                                И наистина Алис, дано най-вече да има смисъл от изтърпяването на тези мъки(те остават като лош спомен, който избледнява с времето). :kiss:

8
На лечение съм / Re: Второ лечение
« -: Септември 11, 2014, 21:58:51 »
Миро , Силве , Благодаря за подкрепата и окуражителните думи!                                                                                             Уви  при мен не всичко е ок. Ето защо моля ако някой е изпадал в подобна ситуация да сподели как се е справил с проблема( то не сме под общ знаменател и при всеки организъм е различно, но все пак). Ще започна малко от далече. Имам хемороиди от 28 г. и с времето не са ми създавали кой знае какви проблеми, а ако е имало такива моменти са отшумявали бързо и без медикаменти. С избягване на определен вид храни се постига едно приемливо положение. От една седмица обаче кървят и всяко ходене в тоалетна е съпроводено с големи болки. От понеделник след консулт с лекарката ми пия Детралекс и мажа с долопрокт, лидокаин и проктис , без значителен ефект. От силните болки се чувствам отпаднала и нямам никакви сили. Иначе имам апетит и все съм гладна, защото ям  по-малко (кашеста)храна за да не се налага да ходя често в тоалета. А всички лекарства трябва да се приемат с храна. Обривът, който започна на третия ден от лечението само ще го спомена, защото вече е поносимо сърбящ и не ми създава такъв дискомфорт като хемороидите. Споделих си болежката, колкото и да ми беше неудобно.
С поздрав най-сърдечен  Лана

9
На лечение съм / Re: Втори дубъл :)
« -: Септември 02, 2014, 13:52:04 »
Успех и от мен Алис, независимо от страничните ефекти.
При мен ситуацията е идентична с твоята(макар третият компонент да е различен), но и аз си мисля,че щом така реагира организмът сигурно трепе повече гадини. :fight:да ги изтребим до край!

10
На лечение съм / Re: Второ лечение
« -: Септември 01, 2014, 16:49:06 »
Благодаря за пожеланията момичета, дано наистина е успешно за всички, които сме на лечение! Ще се подкрепяме и ще си даваме кураж! :kiss:

11
На лечение съм / Второ лечение
« -: Август 31, 2014, 19:10:45 »
Здравейте, от мноого време не съм писала във форума, само четях и се радвах за тези от Вас, които са се преборили с вируса,а на неуспешните можех само да съчувствам.                                                                                                                                    Преди да предприема това второ лечение много мислих, най-вече ще се справя ли със страничните ефекти и сега продължавам да се чудя правилно ли постъпих като го започнах. Може би високият вирусен товар 4 200 000 и увреждането надделяха и дано не съм сгрешила, като съм го започнала, а не съм изчакала последните лекарства, които са за по-кратък срок, с по-малко странични ефекти, но са толкова скъпи, че не се знае кога нашата здр, каса ще може да финансира.
Преди два дни ми сложиха първата инж.Пегасис, пия инсиво(телапревир) и копегус. За разлика от първото лечение (когато не усетих нищо) този път ме втресе, с главоболие съм и доста отпаднала от самото начало. Навремето това ми се случи чак към третия месец. Та така. Ще се радвам, ако някой със същото лечение сподели как е било при него, знам че на всеки е по различен начин, но все пак.                                                                                                                                               Успех на всички в трепането на вируса и отрицателни ПСР-и завинаги!
 

12
На лечение съм / Re: Започнах лечение...
« -: Август 06, 2014, 18:48:28 »
Здравей Ния, след като са ти поправили кода по МКБ на В18.2 , няма какво друго да се добавя.  Това е "нашия"- на хепатит С кода. Брои се и буквата пред цифрите и така се получава тъй наречения четиризначен код. Успех в лечението  и аз също мисля, че най- добре зъболекар да ти види проблемното място и прецени какво е правилното за ситуацията. Приятна вечер! Лана

13
Завършено лечение / Re: Хайде край!
« -: Юни 30, 2014, 19:09:03 »
Двойно честито-и за детенце  :baby3: и за отрицателния ПСР!  Много здраве на теб и цялото ти семейство!  :congrats: :kiss:Много щастливи моменти с всички които обичаш!

14
Здравей Мая,  само да те информирам, че във Варна има фиброскан, в терапията-"Св. Марина" , в клиниката по хепатогастроентерология на 11 ет. Предполагам, че е от няколко месеца, защото на мен ми бе правено изследване на този апарат в края на април.  И аз също предполагам, че с направление от специалист би трябвало да ти направят изследвания по здр.каса. И да, най- добрите специалисти са в София. Дано съм ти била полезна с инфото.
С пожелание за здраве
Лана

15
Здравей Руми, като се изключи вчерашният ми ''шок и ужас'' от стойностите на ПСР-а, наистина бих казала, че съм сравнително добре. Дори ходя на работа ( е на 5 часов раб. ден) без физическо натоварване и съм сред хора. Не ми е казвала лекарката, но си мисля за боцепревир. Хемоглобина го засилих с инжекции, силна храна, ''кръвния'' коктейл- цвекло, морков и ябълка, и не на последно място-прахчетата Виюзид( за които научих познай от кого - от теб, или по-точно - беше ги споменала тук във форума).Виюзида има високо съдържание на фолиева к-на, която ми е предписвана за хемоглобина.  Лекарката знае за всичко това. И аз от темите на съфорумците разбрах за действието на боцепревира. Но след като ми предлага да започна лечение- ??? Нали те - лекарите трябва да преценят какво е най-добре  за нас болните.    И за последното най-ново лечение разбрах пак от форума- статията във в-к Труд от 17.04. То сигурно е най- добрият вариант, но за него моята лекарка е категорична, че няма да бъде одобрено от НЗОК  до следващата пролет, както пише в статията.  Така, стига за мен, ще се радвам да пишеш ти как си. Поздрав най- сърдечен  :flying_kiss:

Страници: [1] 2 3 ... 8

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007