Автор Тема:  И моята битка започна  (Прочетена 169598 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен pamche

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 980
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И моята битка започна
« Отговор #15 -: Февруари 13, 2012, 21:51:54 »
Здравей, искам да ти пожелая успех с лечението , леки странични ефекти и пълно изчистване от вируса .

:good:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #16 -: Февруари 14, 2012, 12:52:29 »
Хей, хей, честит Свети Валентин на всички  :flowers: Обичайте си половинките и им се радвайте, а на тези които още си нямат пожелавам да си намерят възможно най-скоро  :dance: Аз съм безкрайно благодарна на моя мъж за подкрепата и любовта.
На всички в този прекрасен слънчев ден /поне в Стара Загора е слънчево/ пожелавам повече усмивки, леко лечение и успех, успех, успех!  :congrats:
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен marinka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 104
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #17 -: Февруари 15, 2012, 09:52:19 »
Привет Лорей!! :flowers:Как се чувстваш!?Как върви лечението?Малко е рано все още,но предполагам си усетила действието на лекарствата вече! :sad3:Утре ,вдруги ден ще пусна резултатите от изследванията ми в 2-ра седмица в моя пост да видим как вървят нещата???Горе главата!!!! :flowers:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #18 -: Февруари 15, 2012, 10:48:07 »
Здравей Маринка, здравейте всички,

Днес ми е много отпаднало и гадно. Температурата ми се върти около 37 през деня и всяка божа вечер вдигам 37.5, че и нагоре. В тези случаи ако не си взема течен аналгин, не ставам за нищо.  :scream: Изобщо не ми е ясно как ще се справя, и една седмица не е минала от началото, а съм на едногодишен курс. Опитвам се да пия много вода, но за момента като че ли това не помага много. Пия по кафенце-две на ден, обичам го и ме ободрява временно. Ами това е. Сигурно втората инжекция ще е още по-зле  :crying3:

Неактивен marinka

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #19 -: Февруари 15, 2012, 12:11:55 »
Аз не съм с голям опит,но ако щете успокои това,на мен в болницата ми казаха ,че страничните ефекти поотшумяват след месеца!?От наблюденията ми тук всички пият аналгин :medicine:,така че смело напред,трябва да се преборим с вируса :fight: :fight: :fight:Аз също съм с лечение 1год,тъй че ще видим кой кое?Ние или вируса :fight2:трябва да победим в тая битка!!!!! :flowers:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #20 -: Февруари 16, 2012, 11:30:11 »
Е няма такъв месец! Не ми стига лечението, а и мама днес е за операция заради счупен крак. Като черешка на тортата 7-месечния ми син снощи вдигна висока температура, която днес е допълнена от разстройство  :crying2: Утре ми е втората инжекция интерферон и като се тръшна пак, не знам къде и как ще огрея по-напред :angry3:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #21 -: Февруари 16, 2012, 11:40:03 »
Дръж се, щади се, само най-необходимото, освен на съпруга си разчитай и включи всички наистина близки хора. Поне да помогнат ако не на теб, то на другите нуждаещи се. Силно те прегръщам!

Неактивен marinka

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Февруари 16, 2012, 11:53:20 »
Оххх,колко ми познато това безсилие :scream:Ще се справиш,пази си нервите!Аз имам 2 деца,които са болни от понеделник,2кучета и един много натоварен мъж,в къщи е лудница ,тъй че от лошото има и по лошо!!!!! :fight2:Ако това може да те разведри,на среща съм! :bye2:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #23 -: Февруари 16, 2012, 12:19:55 »
Това мен ме удари в края, в началото аз нямах никакви почти изблици! Но лошите неща се редуват и ни дават почивки! Сега съм на вашето. Ще има дни, в които просто няма да се справяме. И просто всичко ще изглежда черно и безнадеждно. Аз вече от над две седмици сънувам кошмари, че не успявам, че няма на кой да разчитам, че няма къде да живея през зимата, че се случват някакви идиотски изненади навсякъде, повечето лоши естествено... Будя се, не мога пак да заспя - плача, още по-изморена съм. Вкъщи ми викат - намали лечението, спри го, аз побеснявам, че не ме подкрепят по нужния ми начин. На мен ми остават 2 месеца още, не може заради два месеца да рискувам цялата изтърпяна болка досега да я търпя пак. Изпокарваме се. Единственото, което мен ме държи е, че това ще трае временно и ще го издържа в името на оздравяването. Другите в името на какво ме издържат - не знам. Вероятно е, защото ме обичат. Освен това ми беше наистина добре така отдавна, че съм реално забравила кое е реалността и кое е лечението и реагирам все едно лечението е истината, а не наопаки. Ама, засега сме всички живи, здрави, заедно и ето скоро ще ви пиша от другия раздел и да се надяваме ще ми просветне.
« Последна редакция: Февруари 16, 2012, 12:27:22 от Орфей »

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #24 -: Февруари 16, 2012, 12:41:35 »
Специално днес получавам някакви пристъпи. За секунди ми отмалява, става ми много напрегнато, разтрепервам се и ми се струва, че рязко вдигам температура и (а е 36.9) и ще се строполя на пода. Аз си мисля, че е от лечението, а една приятелка ми обяснява, че било паническо разстройство.
« Последна редакция: Февруари 16, 2012, 13:28:05 от Лорей »

Неактивен proddy

• Немедицинско лице
  • Публикации: 188
  • ЖИВИЯ човек може да се справи със всичко!
    • Профил
« Отговор #25 -: Февруари 16, 2012, 12:58:40 »
Добре си! Всичко тече нормално с лечението. По некое време ще им свикнеш и нема даже да ги забелязваш. Апвай си, почивай си, наливай се с вода. Всички сме минали оттам. Температурата ще отмине след 3-4тата инжекция. До тогава си пийвай парасетамол или аналгин. Ама не прекалявай. Даже ще пиеш илячи само, ако е неизбежно.
Старт на лечението: 25 Ноември 2011 Хепатит Ц, генотип 3

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #26 -: Февруари 16, 2012, 13:17:21 »
ДА! Единствения най-ценен съвет, който получих от близка приятелка, минала по този път в началото на лечението беше кратък: "По-добре се храни, тогава ще ти е по-леко". Нищо друго не ми каза тогава. Но това правило го правя насила и съм отслабнала съвсем малко. Ходя в обедната почивка в един мол и си избирам нещо. Поне разнообразие има, ако нищо не ми се апва - насила. Ако ми се апва пък само едно нещо се почва едно готвене до нощите вкъщи...

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #27 -: Февруари 16, 2012, 15:07:10 »
Като те чета и се сещам за себе си и моето лечение. Започнах го месец след като родих, бе трудно, на моменти бе адски трудно, идвало ми е да избия 'сички и да избягам някъде, но мина. Няма как трябва да минеш и ти. Като съвет мога да ти кажа, не се вторачвай прекалено в симптомите и страничните реакции от лечението, опитвай се до някаква степен да ги игнорираш и да не мислиш много-много за тях. Другото е - почивай си, при всеки удобен момент си почивай и разтоварвай, дали ше дремнеш, дали ше зазяпаш филм, дали ше почетеш интересна книга или просто ше гледаш в една точка няма значение, прави го.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #28 -: Февруари 17, 2012, 11:05:31 »
Днес ми е втората интерферонова инжекция. Почти нямам търпение за нея, че да се кротна малко. Вчера мина операцията на майка ми, и после хиляда скандали със сестри и санитарки, изпокарах се с охраната на входа, защото не ме пускаха при нея, чак полиция решиха да викат.
Сега слава богу всичко е наред, надявам се положението да се задържи така още известно време. Не си спомням някога да съм избухвала толкова, но вече е факт  :witch:

Неактивен proddy

• Немедицинско лице
  • Публикации: 188
  • ЖИВИЯ човек може да се справи със всичко!
    • Профил
« Отговор #29 -: Февруари 17, 2012, 11:34:35 »
ой ой, дръж нервите изкъсо и гледай да не изпадаш в такива ситуации. Аз два пъти се сбих за глупости оти не мога си обуздая нервите, а иначе съм кротък по характер, ама лекарствата ...
Радвам се, че е минало добре със майка ти. Споделяй как тече лечението, ще помагаме със съвети. Пиши винаги, когато имаш възможност и с причина и без такава.
Айде, успех!
Старт на лечението: 25 Ноември 2011 Хепатит Ц, генотип 3

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007