Автор Тема:  И моята битка започна  (Прочетена 141954 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: И моята битка започна
« Отговор #240 -: Октомври 19, 2012, 13:48:21 »
Я ми кажете възможно ли е последните месеци да вдигам по-висока Т от обичайното. Върти се около 38 и не мога да разбера защо. Спада до 37.2 като взема хапче.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #241 -: Октомври 19, 2012, 16:00:37 »
Явно е възможно щом я вдигаш, обаче дали е обичайно не бих казала, но така или иначе не остана много  :bravo2:
Или я търпиш или се посъветвай с лекуващия.
Аз към края почти не вдигах, не повече от 37,5
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #242 -: Октомври 28, 2012, 17:14:56 »
Някой ще ми споделили ли как се е справял с тежките моменти на депресия по време на лечението? Говоря за наистина сериозно състояние.

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #243 -: Октомври 28, 2012, 17:37:24 »
 :hug:само СЕКС и Чай - ако не помогне - спираш чая /а в свободното време понабийваш тъщата/свекървата/  :pardon:
ШЕГУВАМ сееееееееееееее естествено,щотУ не разбирам каква е тая дипресия преди самият финал  :angry3:
Дръж се бе Лорей-ка,не се предавай и то на края!!! Всичко вече свърши/почти/ а ти сега ДЕПРЕСИЯ  :shocked1:
Хайде холън - немой така - наближава времето за купони  :party:
« Последна редакция: Октомври 28, 2012, 23:31:18 от пепи »

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #244 -: Октомври 28, 2012, 19:22:35 »
Лорейче, стегни се момиче!!!!!
Ти си пред финала, не си позволявай да се отпускаш, я 8 инж. ли ти останаха.
Дори и в най-трудните за самата теб моменти водещата ти мисъл трябва да е детенцето ти :mamma: (ако не се лъжа синче ), казвай си, че трябва да си силна най-много заради него.Не знам за другите(може и да е прекалено от моя страна),но за мен моите деца са били винаги на първо място.
А ако наистина усещаш, че не можеш да овладееш ситуацията може да потърсиш помощ от психолог. Който и от нас да ти пише  (разбираемо е,че ще искаме с добра дума и нещо весело :wink2: като Пепи да ти повдигнем духа)  едва ли ще е така компетентно мнението ни, отколкото на лекар занимаващ се точно с такива състояния.
Хайде,  кураж  и ще се присъединя към Пепи - идва време за купони.  Наближават такива хубави , семейни, весели празници-почни да ги планираш, по този начин също можеш да се разсееш.
 :flying_kiss:
ЛАНА

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #245 -: Октомври 29, 2012, 10:45:14 »
Аууу, милата! Аз по едно време бях страшно зле, само лежах и гледах тавана. Нито можех да чета, нито да свърша нещо из къщата, едвам ходех до работата ми и нямах никакви нерви след това да отида до психолога (по-рано бях била и той ми каза, че ако се влоша и не ми мине пак да отида). Не исках да почвам антидепресанти освен това, защото те бавно се спират. Беше много тъжна работа. С приятеля ми се карах, че уж не ме разбира колко ми е зле и че е безсилен да ме утеши. Какво да ти кажа - минава! Като спреш лечението ще мине всичко. Помоли хората около теб и себе си за търпение. И в крайна сметка, ако чувстваш че е много зле - отиди при психолог. Дори само разговор с добър специалист помага. Той ще ти помогне да си структирираш целите, поведението и дните. Аз през лечението ходих няколко пъти. Просто накрая вече нямах сили. И се оказа, че ТСХто е скочило до над 100 и лечението беше спряно цял месец по-рано. Нормално е да ти трудно и лошо. Въпросът е как да се мъчиш по-малко. Можеш ли да споделиш причините за твоята депресия? Т.е. така ги предполагаме защото сме минали от там, но ако кажеш  конкретно можем да дадем и по-конкретни отговори. При мене беше, че ми беше лошо, нетрудоспособна бях, изпокарала се бях с хора на работата и вкъщи и се чувствах в безисходица.
« Последна редакция: Октомври 29, 2012, 10:53:46 от Орфей »

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #246 -: Октомври 29, 2012, 16:47:44 »
Мерси за отговорите, хора. Какво да кажа за депресията - просто много неща на куп, това е причината за нея. Тежко лечение, загуба на родител от страшна болест, седене вкъщи заради майчинството. Чувствам се непълноценна, нямам самочувствие. Не че не се справям с всичко, с което се захвана, но от това не ми става по-добре. За пристъпите на страх и тревожност вече бях писала по-рано. Толкова са неприятни, че блокират ума и решителността ми. На всичкото отгоре често си мисля за смърт, включително за собствената си такава.

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #247 -: Октомври 29, 2012, 17:22:30 »
Лорче, много неща са ти се насъбрали. Всеки сам си ги знае и си ги преживява по свой начин. Много е тежко, особено когато има и загуба на близък човек.
Лечението още повече предизвиква и засилва депресиите.
Трябва да се справиш, но трябва много и често да говориш с най- близките  за чувствата и преживяванията си. Мъката и страховете трябва да излязат от теб.  Тези страхове и панически атаки са характерни за лечението. До тях се стига когато няколко/много стресови ситуации преживее човек дори и да не е на лечение. Психиката ни в момента е много изострена и чувствителна. И сезона сега е подтискащ - по малко възможности за излизания, затваряне вкъщи, еднообразие... Ако има как събирай се с приятни за теб хора през деня, ангажирай с нещо вниманието си за да не се измъчваш. Ох, лесно се говори, но трудно човек може да се справи с подобни с това.
Млада си, имаш здраво бебче/мъж вече, лечението е към своя край, ще е успешно! Горе главата! :love5:
Лекарства може да изписват само психотерапевти и психолози. Щом трябва направи и тази крачка.

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #248 -: Октомври 29, 2012, 17:26:36 »
 :doubleup: права е Руми,но според мен чаят в рецептата която ти бях посочил може да го прескочиш  :wink3:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #249 -: Октомври 30, 2012, 17:09:46 »
Пепи, само й е до чай сигурно сега  :girl_wink:

Лорей, и аз преживявам такава загуба сега и трябва да ти кажа, че съм адски объркана и ми е много тъжно. Просто всичко се промени. Нали като мислиш за смъртта не стигаш до мисли за самоубийство? Защото ако стигаш е добре да не рискуваш и да поговориш със специалист. Аз не стигам до такава дълбочина. Просто имам пристъпи на силна тегавост и пристъпи на тъга. Които се редуват със съвсем нормални моменти, в които дори си се смея и си функционирам нормално. Но ако бях на интерферон със сигурност в този момент щах да отида на психолог, за превенция. Сега мисля, че е нормално това, което преживявам и не ходя.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #250 -: Октомври 30, 2012, 18:37:47 »
Орфейче, още не съм си помислила за самоубийство, не мисля и че ще стане доколкото се познавам, макар че знае ли човек. Каквото има да му се случва, все него чака. Пепи, много сериозно пия чай вече, защото кафето определено не е за мен сега  :girl_wink: Предполагам, че наистина ми се е събрало и затова ми е толкова гадно. За капак и чета за изпити, което е добре и не е добре. От една страна ще се натоваря повече, но от друга изпитите означават разходка до Велико Търново, което си е разнообразие за един човек в майчинство  :mamma:

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #251 -: Октомври 30, 2012, 22:47:26 »
 :bravo2: еми виждаш ли за колко прекрасни неща имаш да мислиш,особено  :baby3: Радвай му се ,радвай се дори и на изпитите защото ще мине доста време,сина ще порасне,изпитите ще са отминали - а ти с носталгия ще си спомняш за тези времена и ще ти е мъчно че не можеш да ги върнеш!
Затова - РАДАВАЙ ИМ СЕ СЕГА !!!!
 :flowers:

Неактивен irka

• усмихната
  • Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #252 -: Ноември 19, 2012, 06:35:55 »
Лорей как си мила? Още малко остана момиче, на финала си. Знам че е тежко, особено тази тревожност и страх с които се живее построянно на края!Ужасни са! Говори постоянно с близките си. Не се натоварвай прекалено както физически, така и емоционално. Почивай доколкото можеш повече. Не можеш ли да отложиш този изпит за следващия семестър? Избягвай всяко натоварване. Още съвсем малко. После всичко ще се проясни и сили ще имаш да вземеш всички изпити, ще си свободна и отпочинала.

Събрали са ти се много негативни емоции на куп. Това е повлияло за по-силната депресия и тревожност. Опитай да се отдадеш на спокойствие. Гледай си детенцето и почивай. Като свърши лечението, за 1 месец ще си отново същата Лорей като преди една година.

Много прегръдки от мен и пиши как си!

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #253 -: Декември 09, 2012, 19:08:28 »
Здравейте, колеги и приятели. След тази история с Ели на човек да му се отще да пише каквото и да е. Обаче все пак да ви кажа - остават ми 4 инжекции до края. САМО 4, а ми се струват като ЦЯЛА ВЕЧНОСТ. Умората в момента е в повече и за беда отложих единия си изпит за януари. Няма значение, важното е да свърши.

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #254 -: Декември 09, 2012, 19:49:28 »
 :dance: само така - края му се види!!!
 :pardon: Какво да кажем ние дето сме 3 обиколки назад  :angry3:
 :flowers: Успех и няма да му се даваш на гадината  :bravo2:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007