Автор Тема:  Здравейте от Австрия  (Прочетена 4228 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен emil1976

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Остър хепатит В
Здравейте от Австрия
« -: Януари 14, 2013, 18:18:23 »
Здравейте от мен прятели, казвам се Емил и от май миналата година живея във Виена.
Досега не знаех какво е да си болен, камо ли тази болест хепатит. Преди 3 месеца ми пожълтяха очите, лицето, чувствах се отпаднал, само ми се спеше и отидох на лекар.
Все още нямам осигуровки тук, но слава на Бога и на тази държава, че има болници за такива като мен - без документи. Искам да кажа, че такава чиста и модерна болница не бях виждал, а отношението спрямо мен, независимо че не знам немски и нямам документи, беше на страхотно ниво. Персонала е много внимателен и говорят и на англииски.
Най-лошото е че чакаш малко повече, но, нормално. Та, приеха ме, прегледаха ме, натиснаха ме по дроба и усетих болка и нещо като...сякаш имам нещо на дроба ми...сложиха ме веднага на системи и стоях така 3 часа. След 3-те часа дойде лекар при мен и ми каза, че има хепатит Б, но да не се притеснявам, няма страшно, и утре да дойда пак.
На следващия ден дойдох пак и този път бях на системи 5 часа. Така беше и на 3-ия ден, след което ми казаха да се прибирам, да започвам диета и да почивам, и след седмица пак на контролен.
Казаха ми само да пия няколко дни добавка Калии и това беше....така първият месец ходих на контролен преглед всяка седмица, като ми взимаха кръв и ми казваха резултатите почти веднага..учудващо стойностите ми падаха много бързо, а доста ми бяха завишени (по късно ще ги напиша, за да ми помогнете да ги разчета и да знам повече).
Така се стигна до днешна дата, когато за пореден път бях на преглед, а искам да поясня, че минаха 3 месеца от появата на жълтеницата и днес доктора ми каза да не се притеснявам, че още не съм изчистил напълно вируса и че е хроничен..
Питам се, възможно ли е след 3 месеца вече да ми казват че е хроничен, като след като чета ваши публикации, знам че след 6 месеца, ако не изчистя вируса, то тогава е хроничен!?
Моля ви за вашето мнение и ви благодаря предварително и се извинявам ако имам правописни грешки :smile:..просто съм объркан и да си призная, ме е страх..
Ето и последните ми резултати:
HAV-Antikorper IgG           pozitiv          negativ R
HAV-Antikorper IgM           negativ        negativ R
HBV-s Antigen                    negativ        negativ R
HBV-s Antikorper quant.    0.52 mlU/ML <10.00(negativ
HBV-c Antikorper               pozitiv           negativ R
HBV-c Antikorper lgM         negativ         negativ R
HBV-e Antigen                   negativ         negativ R
HBV-e Antikorper               pozitiv          negativ R
HCV Antikorper                  negativ         negativ

По късно ще напиша и по-стари изследвания
« Последна редакция: Януари 15, 2013, 22:44:48 от Радослав Русинов »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Здравейте от Австрия
« Отговор #1 -: Януари 18, 2013, 00:45:27 »
Здравей, Емил и добре дошъл във форума!
От изследванията, които си показал, на пръв поглед изглежда, че като ли се касае за хроничен хепатит Б. Индикатор за това е изследването:
Цитат
HBV-c Antikorper lgM         negativ         negativ R
тъй като този показател става негативен при хронична инфекция.
Същевременно обаче най-важното изследване:
Цитат
HBV-s Antigen                    negativ        negativ R
пък показва отрицателен HBs антиген. Което пък, в комбинация с по-горното изследване, може да означава, че си в период на възстановяване след прекаран остър хепатит B.
Ако съм разчел правилно изследванията ти, то по-скоро се касае за успешно изчистване след остър хепатит Б.
За момента не виждам индикации за хронифициране.
Можеш ли да пуснеш и други, по-стари твои изследвания? А правили ли са ти HBV-DNA изследване и какъв е резултата от него?

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен emil1976

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Остър хепатит В
Re: Здравейте от Австрия
« Отговор #2 -: Януари 18, 2013, 16:25:23 »
Благодаря ти Радо,,благодаря че има хора като теб и такъв саит с които да си помагаме и подкрепяме в трудни моменти от живота ни.
Ето изледваниа от преди повецхе от 2 мес.

HAV-Antikorper lgG                positiv
HAV-Antikorper lgM                negativ
HBV-s-Antigen                       positiv
HBV s-Antikorper quant.        0.00       mlU/ml
HBV c-Antikorper                    positiv
HBV c-Antikorper lgM              positiv
HBV e-Antigen                        positiv
HBV e-Antikorper                   negativ
HCV-Antikorper                      negativ

HBV-PCR                                pozitiv

30.10.2012             22.10.2012            20.10.2012        19.10.2012

ASAT                              92                    517                          924                      1402

ALAT                        394                           1599                       2205                    2602

Ето това ми бяха в началото изледванията,не открих  никъде DNA.....
БЛАГОДАРЯ ТИ  още веднъж,ако тряба още нещо от изледванията щте го напиша.
Поздрави Емо!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007