Вирусен хепатит - Лечение > Завършено лечение

 Завърши и моето лечение на хепатит С

(1/4) > >>

bereta:
Здравейте, искам до обявя края и на моето лечение. На петия ден след приема на последното хапче Зепатиер постъпих пак в Токуда за изследвания и преглед с фиброскан. Резултата е много добър - вируса го няма!!! HCV - отрицателен. ASAT/ALAT 16.0/15.0 U/l, преди лечението бяха 88.0/184.0 U/l. Фиброскан показа 7.7 фиброза (Ф 1/2) и 323 стеатоза, преди лечението фиброза 11.7 (Ф 3) и стеатоза 343. По думите на лекаря при всички пациенти след приключване на лечението има сериозно намаляване на фиброзата, но после пак се покачва. Реалистично мога да очаквам нормални нива на фиброза след 4 - 5 години, при спазване на правилен режим на хранене и да огранича приема на въглехидрати и тестени изделия, пък дано стеатозата също намалее. И разбира се повече движение и сваляне на поне 15-20 кг. (язък ми за стройната фигура  :smile:). За алкохола ясно, свикнах без аперитив или чаша вино. Доктора пак ме успокои, че чаша вино или 50 мл. концентрат един-два пъти в седмицата не е проблем.
Чуството да си здрав е невероятно, пожелавам го на всички от сърце! В епикризата ми пише: проследяване ехографски през 3 месеца. Преди това ми бяха казали, че на третия, шестия месец и една година след края на лечението трябва пак да постъпвам за изследвания и преглед в Токуда. Като минат трите месеца ще звъня да питам. Ако има вече минали и по този път нека споделят.
Пожелавам на себе си и на всички останали много здраве и късмет, все по-достъпни и високоефективни лекарства и методи на лечение.
Сега вече всичко е само като лош сън, то и за това май доста малко хора споделят след края на лечението.
Успех на всички лекуващи се в момента или чакащи да започнат лечението си.

BigBang:
браво  :good:  но..... е желателно да не спираш процеса на възтановяване с алкохол, една - две чаши на седмица са си направо зануляване на постигнатият резултат, не случайно трябват години, а когато на всеки 3ти ден удряш по чашка, на практика се получава че каквото възтановиш го унищожаваш.
Виж чашка - две на месец..... е малко по приемливо, а без чашка си е най добре, поне докато не постигнеш желания резултат.

BigBang:

--- Цитат на: BigBang в Февруари 13, 2018, 15:28:34 ---
--- Край на цитат ---

bereta:
Да, за сега нямам проблем с въздържанието от алкохола. По-трудно ми е с храната, особено с "благинките". Понякога дори се хващам как се самонавивам и си повтарям, че съм с много увреден черен дроб и трябва да спазвам строг режим, защото има опасност да се отпусна. Трудно намирам и време за интензивно ходене, но поне събота и неделя правя от пет до десет километра.

Velimira:
Честито! Много се кефя като чуя такива новини. Ще стиснеш зъби още известно време и всичко ще си дойде на мястото. Изкушението сигурно е много голямо, но няма как. Дотук си го докарал ще потърпиш - трай бабо за хубост!  :smile:
Интересно ми е това с фиброзата - доктора обясни ли ти защо се получава този йо-йо ефект?! И колко време ти трая лечението та да смъкнеш на половина почти увреждането? Знам, че дроба се възстановява сравнително бързо при подходящите условия ама чак пък толкова....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия