Вирусен хепатит - Лечение > Завършено лечение

 Приключило лечение HCV

(1/1)

Georgi1234:
Здравейте,

приключи и моята драма с хепатита. Днес сутринта бях уж за последно в лабораторията на Иван Рилски, но се оказа, че договора с Хепактив е изтекъл и предстои подновяване. Взеха ми кръв за ПСР и после се оказа, че не могат да ме регистрират и да ми дадат картонче за резултатите. Кръвта ми ще бъде замразена и като се поднови договора ще направят изследването и ще изпратят резултата на лекуващия ми лекар в Сити клиник (досега докторката ми никога не беше получавала оригиналните изследвания и все ме караше аз да й ги изпращам).

Докато чаках пред лабораторията забелязах, че всъщност съществува още един вид ПСР изследване
HCV RNA (Versant kPCR), доказване на елиминирането на вируса след лечение, който е различен от досегашния HCV RNA (Real time PCR) количествен тест !!!

Направленията на Хепактив дали покриват това изследване или само количествения тест ? Тъй като аз съм за изследване 3 месеца след края на лечението, не следва ли да поискам ми бъде пуснат именно този HCV RNA (Versant kPCR) ? Дали има смисъл да плащам 190 лв. за да ми го пуснат ?

Поздрави

Силвана Лесидренска:
Договорът ни покрива HCV RNA количествения тест, което е напълно достатъчно, за да се установи дали терапията е била успешна.
До две седмици би следвало да уредим административните въпроси и програмата да тръгне отново.

Georgi1234:
Точно това исках да чуя.
Благодаря ти, Силвана  :flowers:

Силвана Лесидренска:
Днес се свързах с доц. Иванова, която завежда Лабораторията, защото ми стана интересен този нов тест. Оказа се, че е тясно специализиран и се използва само при клинични проучвания, а не при всекидневната медицинска практика.
Така че споко :)

Georgi1234:
Много благодаря за информацията.
Друго си е човек да е с връзки  :clap3:

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия