Вирусен хепатит - Обща дискусия > Общи теми

 Как може да бъде спрян Виреад?

(1/1)

Persona:
  Здравейте!
  Този форум винаги ми е бил изключително полезен - намирала съм комперетно мнение и подкрепа, затова отново искам да потърся информация тук.  Много се надявам да открия сред вас някой, който е успял да спре Виреад успешно с HBeAg-отрицателен хепатит В. Знам, че има такъв човек от Пловдив. Ще бъда изключително благодарна за всяка информация относно спирането на Виреад в случай на HBeAg-отрицателен хепатит В?
Бъдете здрави!

Силвана Лесидренска:
Терапия се спира по преценка на лекаря, при наличие на антитела, трайно негативиране на Hbsag и виремия. Чернодробните ензими трябва да се следят редовно, за да се хване възможна реактивация на вируса. Не е толкова лесно, просто или безопасно да се направи, задължително лекар трябва да го контролира.

Persona:
Благодаря много за отговора! Дали сте чували за хора по света и у нас, които са го постигнали?
Знам, че е изключително опасно, ето защо непрекъснато се притеснявам и бих искала да открия доказателства, че въпреки всичко може да бъде спрян успешно.

hristo_gb:
Може, стига да отговаряте на изискванията за спиране, но и след спиране трябва стриктно следене на състоянието на черния дроб, за да се хване възможно най-бързо евентуална реактивация.
https://www.hepb.org/blog/can-hepatitis-b-patients-stop-taking-antivirals-experts-finally-answers/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK305560/

Трябва да има поне 3 години лечение преди това, без цироза и без никакви поражения по черния дроб, отделно с негативен HBsAg и то за продължително време, както и продължително време ниски ензими - ако тези изисквания са изпълнени може.

Persona:
Много ви благодаря за тази информация!
Изключително полезно ще ми е да се запозная с нея!

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия