Сдружение ХепАктив - Българският Форум за болестта Хепатит

Други чернодробни заболявания => Чернодробни проблеми без поставена диагноза => Темата е започната от: proddy в Ноември 28, 2015, 15:41:37

Титла: Пиивам, хапвам, спортувам, но имам тежест от ляво.
Публикувано от: proddy в Ноември 28, 2015, 15:41:37
Здравейте! Някои ме помнят други - не. Преди време успешно преборих хепатит Ц и т.н. Всичко е супер покрай мен. Но напоследък започнах да изпитвам тежест от дясно и сега се чудя какво да предприемал Пиивам хапвам и много спортувам (фитнес)л Взимам добавки и чат пат по-силни вещества. Чудя се какъв цикъл на подхранване на черния дроб да си направя и прочистване (детоксикация) и с какви медикаменти, добавки, билки, а у. Моля дайте предложения (Асат, Алат са ми на горната граница).
Поздрави,
Александър Породанов
Титла: Re: Пиивам, хапвам, спортувам, но имам тежест от ляво.
Публикувано от: Таня Митева-Димитрова в Ноември 28, 2015, 17:53:47
Без да имам претенции, че съм веща по точно този въпрос, бих препоръчала фиброскан първо. Пиша го, защото (вече за кой ли път го споменавам) досега АСАТ и АЛАТ са ми били винаги в норма-19 до 27 максимум, а фиброзата ми беше А2Ф2. Доколкото знам фитнеса и добавките, които се приемат от хората, които се занимават с това, много натоварват черния дроб, а ти може да не си му дал време да се възстанови добре след лечението. Прочистването на черния дроб е добре да се прави февруари, март, защото тогава е най-активен. Но първо е добре да знаеш какво е състоянието му и дали би му се отразило добре такова прочистване. Иначе в интернет има подробно описана цялата процедура по пречистването.
Късмет!