Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: [1] 2 3 ... 218
1
Веси, супер че ще удариш едно рамо да разкажем още вендъж за безумията на нзок. Звънни ми на 0988 722 988 да се разберем, моля те.

Никога в изискванията за лечение на НЗОК не е имало отпадане на 6 м. проследяване, ние се борихме в съда относно биопсията, но не беше юридически възможно да включим и това за проследяването.

Като се подават втори път документи реално от предходните изследвания се засича прословутото проследяване.

2
Аз не знам колко писма сме изписали с Професора през годините, това нашето е глас в пустиня, Касата в общи линии си прави, каквото си иска и никой не й търси отговорност. Това е, и защото самите пациенти не пишат те жалби, не излизат пред обществеността да разкажат какви проблеми имат, и всичко се замита.
Веси, съгласна ли си да разкажеш пред някоя медия как те мотае ЗК?


Ако на 18.02 нямаш отговор, веднага жалба в НЗОК и ги информираш, че ще се обърнеш към адвокат за погазване на правата ти.

3
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« -: Януари 23, 2023, 14:04:57 »
На сайта ни има брошура за хепатит В (раздел инфо материали) където има графика с всички изслесвания за разделяне на остра /хронична фаза.

4
За мен и теб е черно - бяло, за системата е въпрос на спестяване на пари от лечение, но за сметка на това пилеенето им за скъпи клинични пътеки, борба за надмощие между експерти, в комисия и тн. Няма да навлизам в подробности, просто нещата не са толкова прости, колкото би трябвало да бъдат.
От мен успех и до скоро :)

5
НЗОК няма интерес да въвежда електронна система за проследяване реда на протоколите, нито пък електронно подаване на документи, за което се говори от години. Колкото по - забатачено, толкова по - добре за тях.
Да, така се процедира за лекарствата и взимането им.
Относно стъпките, имаме брошура от 2016 г насам, която актуализираме, когато се наложи, така че който иска да чете, може да го направи от сайта ни, секция инфо материали.
Форумците бяха особено активни при предишното лечение с интерферон, което беше 1 г. с тежки странични ефекти. При това лечение, което е като пиене на витамини 2 м, няма вече такава нужда от споделяне, но все още поддържаме форума.
Не искам да те разочаровам, но ако нямаш Ф3, вероятно ще ти отложат лечението, защото диабетът не дава предимство. Дано все пак НЗОК те пусне между капките.
Съжалявам, ако не звуча много оптимистично, но след 15 г. разправии с Касата вече не мога да я търпя.

6
1. Първата опаковка се започва една седмица след като се вземе от аптека. Така имате 7 дни аванс до взимането на втората, защото ако прекъснете лечението, то се обезсмисля.
2. Проблем с наличности няма. Заявява се с оригиналния протокол в голяма аптека и би трябвало до 24 часа да се достави
3. Масово се връщат протоколи заради липса на 6 м. проследяване, изключения се правят за цирози, макар че и там какво сме виждали... В общи линии НЗОК го играе бащиния и си прави каквото си ще.
4. В случай на отлагане, се подава всичко наново. Отказ не съществува.
5. Имаме адвокат  с богат опит с дела срещу НЗОК по отношение на хепатита :)

7
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« -: Януари 17, 2023, 18:41:41 »
Не, имунната система не бива да се активира, така че не приемайте нищо на своя глава.
Успех1ю

8
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« -: Януари 17, 2023, 16:02:23 »
Вирусния товар е висок, 4 млрд.. в комбинация с високите ензими това е белег, че лечение трябва да се започне. Действайте за това.

9
Следвайте препоръките на лекаря.

10
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« -: Януари 09, 2023, 11:05:49 »
Карзил може да подобри функцията на черния дроб, но всеки пациент с хепатит В трябва да премине задълбочен преглед, за да се прецени дали има нужда от лечение или не.
Това може да стане във всяка една от 14 клиники в страната, обаждате се в тази, която ви е най - близка и запазете час за преглед при гастроентеролог или направо час за хоспитализация - зависи какво ви кажат от клиниката.
Контакти на клиниките има на сайта ни HepActive.Org

11
В линка, който съм посочила, но не си отворила, има телефон за връзка.
Както казах, фирмите са уведомили аптеките. Ако една аптека иска доплащане, помолете аптеката да се свърже с фирмата дистрибутор; ако не стане, се пробва във втора аптека или просто ми се обаждате на мен в работни дни и часове.

12
Цената е валидна навсякъде. Положението е временно, докато се изравнят всички на 122.04 лв.

Фирмите поемат разликата (уведомили са аптеките с писмо), но не всички са наясно и искат доплащането от пациента. За това съм написала да се свързвате с нас в случай на нужда. Не ги плащате тези 36 лв!!! .

13
Поради включването на нов генеричен тенофовир (Tenofovir disoproxil Accordpharma) цената, на която се реимбурсират всички видове тенофовир спада до 122.04 лв.

При Tenofovir disoproxil Mylan, Tenofovir Polpharma и Tenofovir disoproxil Zentiva може да се яви временно доплащане от 36 лв, докато техните цени бъдат регулирани до максимално разрешеното ниво от 122.04 лв.

https://www.hepactive.org/news/vzmozhno-e-vremenno-doplaschane-pri-poluchavaneto-na-tenofovir-maylanzentivapolfarma

14
Моята история / Re: Здравейте на всички!
« -: Декември 08, 2022, 08:20:34 »
Здравей,

За да се прецени дали даден пациент има нужда от лечение или наблюдение, се взимат и под внимание :
1. Данни за фиброза - ехографът не дава такива. Трябва Фиброскан.
2. Вирусен товар (ПСР изследване)

Съветът ми е да си насрочиш ден за хоспитализация в Токуда при доц. Цонев или др. Балабанска, защото там ще ти пуснат двете изслесвания, плюс още други, които не си направил, освен това ще бъдеш прегледан от топ хепатолози. Нужно ти е направление по ЗК, както и има доплащане от 130 лв, но срещу това ще получиш много повече.

15
Можеш да си извадиш и в Токуда направление срещу 10 лв. Първо ти трябва запазен ден.

Страници: [1] 2 3 ... 218

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007