Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Feya

Страници: 1 [2] 3 4
16
Здравейте,

И аз се интересувам за това как става в момента записването за хоспитализация в "Иван Рилски" София и дали важат правилата по-горе.

По никакъв начин не можах да се свържа по телефона, пък и само за едно записване да ходиш на място си е луда работа, особено когато си от провинцията.

Бих искала да помоля някой, който е минал по този път, да сподели.

Преслав, виждам, че и ти си имал проблеми със заплануването на хоспитализация, ако може да споделиш как се оправи, ще ти бъда благодарна.

Другият въпрос, който ме вълнува, е дали има такава вероятност да ти насрочат чак след 2 месеца дата за хоспитализация, поради това, че всичко е запълнено.

Бъдете здрави,
Фея!

17
Здравейте,
днес и ние най-накрая се добрахме до толкова дълго чакания протокол за лечение с Харвони.
Дано нещата се наредят от тук нататък и дано успеем да изтрепем вируса в най-скоро време.

Пожелавам го на всички, които все още чакат одобрение от НЗОК, а тези, които вече са на лечение - да се зарадват на отрицателен ПСР, който до край да си остане такъв!

Хиляди благодарности отново на Силвана и всички от ХепАктив, които публично защитаваха правата на пациентите и се бореха срещу безумните правила на Касата за лечение на хепатит С. Вие имахте не малко пръст в това НЗОК "ударно" да разгледат протоколите на голяма част от пациентите през последните няколко дни.
Бъдете живи и здрави!

18
Дано да сме одобрени за лечението, предписано от лекуващия лекар, а не да ни връщат за презаверяване на протокола, че търпението ни се изчерпи вече.
Стоим и чакаме със затаен дъх отговора на Касата - ще ни бъде ли отпуснато така дългоочакваното лечение или ще трябва да извървим целия този път отново. Молим се да не е втория вариант.

Благодарим от сърце на сдружение ХепАктив за активната подкрепа и по-специално на Силвана!

19
Чудех се, чисто юридически, дали Новите критерии на НЗОК за лечение на хепатит С, които влизаха в сила от 16.01.2017, се прилагат в момента до произнасянето на ВАС или пък действието им се спира, докато Съдът не се произнесе по жалбата.

За мен лично, след като има оспорван акт, е логично да се прилага втората опция, но нека кажат по-запознатите по въпроса.

Другият юридически въпрос, който ме вълнува, е следният: При условие, че сме си подали документите за отпускане на лечение в РЗОК към дата, когато са действали Изискванията, влезли в сила от 01.03.2016 (т.е. първите за безинтерфероново лечение на хепатит С в България), защо трябва сега да ни одобряват/връщат за преразглеждане съгласно последните Изисквания от 16.01.2017 г.? Не е ли редно да се гледа кои Изисквания на НЗОК са в сила към датата на подаване на документите и те да се прилагат за съответния пациент?

Или накратко, ако от момента на подаване на документите до отговора от НЗОК, се приемат във времето три различни Изисквания за лечение на хепатит C, по кои от тях ще се ръководи НЗОК при разглеждането на документите ми?

20
Хипотетино, ако си ги поръчаме тези лекарства генерици от Индия сега, то вероятно ще можем да се излекуваме, дори преди НЗОК да са ни одобрили протоколите (след всичките готвени от нея безумщини)...

Освен да изтеглим по едно кредитче и да действаме, вместо да се осланяме на милостта на Касата да ни отпусне лечение...  :smile:

21
След толкова много репортажи, интервюта, жалби (до ВАС и различни други институции), свързани с безумните правила за лечение на хепатит C, имам чувството, че НЗОК изобщо не се трогва от всичко това, тя си знае своето...След толкова много шум и гласност на проблема по медиите, все още нищо градивно не се случва в полза на пациентите...

Както се казва в поговорката - "Кучетата си лаят, керванът си върви."

Всички представители на НЗОК повтарят едни и същи лъжи и заучени фрази - за таблички с позиционирани медикаменти, за препоръчване на по-евтино лечение по икономически причини и куп други безумия.

22
http://www.bitelevision.com/ima-li-protivorechiya-v-novite-kriterii-za-lechenie-na-hepatit-c/#comments

Според г-жа Кръстева, подуправител на НЗОК, всички протоколи, подадени до м. ноември са обработени и пациентите вече са включени в лечение. Това не само, че не отговаря на истината, но си и пролича и колко е неподготвена по отношение на хепатита - до сега пациентите с хепатит C са били на поддържаща терапия...

По думите й протоколи за преразглеждане все пак ще бъдат върнати, но само тези, подадени след м. ноември 2016 (ако правилно съм разбрала). А какво се случва с тези, подадени преди това, които са отдавна просрочени вече?

А Силвана я оборваше блестящо с аргументите си. Личи си кой е подготвен и кой е бос в този дебат.

Ще стискаме палци съдът да се произнесе в полза на пациентите.

23
Точно това е, че никой от тях не го е изпитал на свой гръб и не знаят какво е, а информацията, която я имат, са я прочели някъде - в учебник, статия, а защо не и в някой форум в интернет?
Самият д-р Москов не твърдеше ли и той в едно скорошно интервю, че "става въпрос за едно и също лекарство, само дето едното е два пъти по-евтино от другото..." Той като какъв специалист е установил, че лекарствата са еднакви, само дето на различни фирми? Или неговата съветничка, спомената по-горе, го е консултирала за тези неща...

24
Добре ще е тази г-жа Кръстева освен за "позиционирането" на медикаментите, да отговори конкретно и на въпроса - защо се бавят протоколите на хората с по 4-5 месеца и ще бъдат ли върнати за преизбор на медикамента или за обосновано становище от лекаря защо точно примерно харвони е избрал за лечение, а не зепатиер. Такъв отговор така и не даде проф. Гигов в интервюто, дори самият той "не знаеше" да има забавени протоколи, ако е имало, то те са били няколко само. И другото възмутително нещо в това интервю беше това, че не било фатално пациентите да чакат още половин година за лечение, то болестта се развивала бавно. В нашия случай - за 5 години - преход към цироза... Всеки сам да си направи сметка колко "бавно" прогресира хепатита.
А иначе за Силвана огромни благодарности за това, че толкова самоотвержено се бори да защити правата на пациентите с хепатит. Дължим ти много! Бъди жива и здрава!

25
Не знам как да тълкувам и факта, че на 10.01.2017 г. НЗОК е уверила медиите, че до 7 дни около 150 пациента ще получат писма с окончателно решение. До колкото знам аз, уведомяването за получаване на протокола става от РЗОК по телефона, какви са тези писма и какво точно е написано в тях? Защо не казват нещата точно, ясно и недвусмислено, а ни карат да гадаем, да се притесняваме и да треперим, все едно чакаме присъдата си?

26
http://www.nhif.bg/web/guest/news_home?p_p_id=newsdisplay_WAR_newsportlet_INSTANCE_F8aH&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-2&p_p_col_count=1&_newsdisplay_WAR_newsportlet_INSTANCE_F8aH_action=view_single_announcement&_newsdisplay_WAR_newsportlet_INSTANCE_F8aH_entryId=388523&_newsdisplay_WAR_newsportlet_INSTANCE_F8aH_redirect=http%3A%2F%2Fwww.nhif.bg%2Fweb%2Fguest

Това е материал от срещата, състояла се на 11.01.2017 г. между представители на НЗОК и националните консултанти по гастроентерология.

А тук още един материал по темата:

http://www.zdrave.net/news/novini-210/novite-kriterii-lechenie-hepatit-razdeliha-60003

Не ми стана достатъчно ясно само, ще продължават ли да налагат своя така наречен Първи избор за лечение на хепатит С или ще се съобразят с избора на медикамент, предписан от лекарите? И другия важен въпрос - ще продължава ли НЗОК да изпраща писма на пациентите (чакащи вече одобрение от доста време) за презаверка на протоколите и съответно вписването на наложения от тях икономически съобразен медикамент?

Какво е вашето мнение за взетите решения на това заседание?

27
Здравейте,
Някой може ли да сподели с какви средства се бори грипа при напреднала фиброза - F3/4, като се има впредвид, че парацетамола и сиропите за кашлица (поради съдържанието на алкохол в тях) не са препоръчителни?

С пожелание за много здраве през Новата година!
Поздрави,
Фея!

28
Здравейте,

Бих искала да изразя възмущението си от неспазването на решенията на НС на НЗОК от самата НЗОК относно отпускането на безинтерфероново лечение за хепатит С.
Съгласно Решение № РД-НС-04-116/27.09.16 г. изрично е посочено: "1. Възлага на управителя в срок най-късно до 31.12.2016 г. да разгледа постъпилите към 27.09.2016 г. в РЗОК заявления за  лечение  на  Хепатит  С.  Постъпилите  след  27.09.2016  г. документи за лечение на Хепатит С се разглеждат в срок от два месеца."
Да, ама не. Ако попадаш в групата, подали документи след 27.09.2016, срокът от два месеца отново не се спазва.

Поздрави,
Фея29
Здравейте,
Може ли някой от вече одобрените за лечение да каже какви други документи(изследвания, епикризи, копия/оригинали на съотв. документи) освен протокола, се подават в РЗОК? Понеже ни се обадиха от болницата да отидем да си вземем протокола и ние искаме да го съчетаем и с ходене до РЗОК в същия ден и да сме подготвени предварително.
Благодаря ви предварително.

Лек ден!
Бъдете здрави!

30
Здравейте,
Някой може ли да ми каже колко време отнема подготвянето на протоколите за лечение на хепатит C от страна на болницата, в случая Иван Рилски София? Ние сме "одобрени" от болничната комисия и ни казаха, че ще ни се обадят "скоро" да ни кажат какви изследвания да си пуснем за подготовката на протоколите, но доста време чакаме вече. Много бавно става всичко...

Поздрави,
Фея

Страници: 1 [2] 3 4

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007