Здравей,
Не не съм изследвал феритин, защото го нямаше в пакета, а преди 3 месеца и желязото ми беше в норма и ензимите бяха идеални. Ще го изследвам след 1-2 месеца, няма смисъл да пускам по-често сякаш. Почнах пак брашното от бял трън да видя дали ще повлияе.
Хемангиома доколкото разбрах е другото име на киста, но когато го установиха беше преди операцията за паращитовидната жлеза, а тогава чернодробните също бяха идеални и затова не се разтревожих особено. А и беше доста набързо прегледа в Токуда, по-скоро се притеснявах за предстоящата операция и дали няма да си навредя с упойката нещо. Видимо от изследванията преди три месеца (1 месец след операцията) уж не бях навредил...
Но тази киста ако е порастнала може да стане и проблем... според мен е станала от биопсията, която се наложи да правя преди време за да мога да получа скъпите хапчета за хепатит Ц....
Само че никак не ми се ходи пак по лекари в момента особено с тези нови ковид истории отново... А и от Токуда сякаш съм разочарован... Мен поне никакво внимание почти не ми обръщат - набързо ме претупват и никакви отговори на такива въпроси...
Склонен съм да мисля, че има връзка с желязото защото тая пролет АЛАТа ми спадна от около 40 на под 30 точно когато ми падна и желязото (тогава така и не разбрах как спадна). Може би и взимането на кръв за изследвания да е помогнало знам ли....
Чудя се дали някой гастроентеролог няма частен кабинет, от тези добрите в София, но поне да не се тъпча в болниците...