Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - koalka

Страници: [1]
1
Диагностика / положителен AntiHbc на бебе?
« -: Октомври 26, 2017, 08:31:17 »
Здравейте, аз съм с хроничен хепатит Б и имам бебе на 6 месеца и 20 дни. Тъй като беше болен и изостана с последната ваксинация реших да пусна antiHbsAg за да видя титрите за антитела и да знам дали да я пришпорвам. В лабораторията обаче са ми пуснали antiHbc по грешка и резултатът е положителен. Аз съвсем се обърках и естествено паникьосах. Не означава ли това, че има инфекция. Ако някой може да ми разтълкува. Малко по-късно ще ходя до лабораторията да видя дали има грешка и мисля да пусна в друга лаборатория, но какво? Дали само за австралийски антиген и пак antiHBc e достатъчно. На бебето по препоръка на роф. Антонов не е слаган глобулин, защото вирусния ми товар беше много нисък.
Ще съм благоарна за отговор, защото срещнах няколко неща за този резултат, че има и че няма връзка с поставянето на ваксина.

2
Здравейте Д-р Михайлов,
вече се опитах да се свържа с Вашия кабинет, но ме уведомиха, че най-ранните часове са за месец септември.
Аз съм с Хроничен хепатит Б, орицателен Е-антиген, нормални чернодробни ензими, но с висока концентрация (1 290 000 копия/мл) на вируса. Към момента не ми е правена биопсия, по преценка на лекуващия ме лекар. Все още  не съм започнала лечение. Правя опити да забременея и целта ми е да намаля вирусната репликация, за да мога когато това се случи, да не ми се налага прием на медикаменти, с цел да се намали риска от заразяване на бебето. Към момента ползвам Хранителни добавки (продукти на Аквасорс)и съм провеждала едномесечно хомеопатично лечение. Бих искала да се консултирам с Вас, но тъй като се опитвам да постигна резултати по-скоро, искам да попитам дали има начин това да стане в близките два месеца, а не през септември.
Предварително Ви благодаря,
Поздрави и всичко добро!

3
Здравейте отново и Честита Коледа на всички. Пожелавам ви много усмивки, повече щастливи мигове и много успехи в борбата с вируса !
Тъй като все още не съм започнала лечение и може би скоро няма да започна, реших да си пусна едни чернодробни изследвания, за да видя дали нямам някаква промяна. Октомври месец бях с нормални АСАТ И АЛАТ (около 29) и висок вирусен товар 1 209 000 копия. От тогава от време на време имах чувството за остра болка в черния дроб (понякого по-силно,  понякога по-слабо) и след като мина първоначалния шок от ПСР-а, прецених че едва ли става въпрос за внушение. Бях почти сигурна, че от стреса съм си разбутала ензимите и ще се наложи бързо да взема мерки. Така реших да си пусна пакет изследвания "разширен черен дроб" на втория месец след първите изследвания, въпреки че доц. Антонов каза да си ги следя на 3 месеца.
Проблемът е, че освен АСАТ и АЛАТ (които слава богу са ми в норма), не мога да разчета останалите   изследвания. Молбата ми е ако някой мине през форума и му се занимава да даде акъл.  :book_read:
Помествам ги по-долу.
Само да кажа, че съм на 28 :) вече:)
Биохимия
Общ белтък (Total protein)    82.50g/l    
Албумин (Albumin)    48.90g/l    
Билирубин - общ ( Total Bilirubin )    16.10µmol/l
Билирубин - директен ( Direct Bilirubin )  6.20µmol/l
АсАТ (GOT; ASAT ) 25.40   U/l    
АлАТ (GPT; ALAT ) 28.10   U/l    
Гама - GT (GGT) 17.90U/l    
Алкална фосфатаза ( Alkaline Phosphatase ) 66.00U/l    
LDH    288.80U/l
HBDH (LDH1+LDH2) 150.50 U/l
LDH5 13.8 % от тоталното LDH
Кръвосъсирване    
Протромбинов индекс ( PT)    104    % активност от калиб    
Фибриноген ( Fibrinogen )  3.78 g/l
Общо взето ми е ясно, че докато не си направя биопсия, няма да ми е съвсем ясно какво е положението, пък и прочетох че случаи на хроничен хепатит Б с отрицателен е-антиген, са по-застрашени от рак на черния дроб, отколкото от цироза, но за сега имам тези резултати.
Благодаря предварително !
Весело посрещане на Новата Година, много партита, танци и усмивки. Дано 2010 да е по-добра за всички  :congrats:

4
Моята история / Здравейте и благодаря :)
« -: Ноември 11, 2009, 17:34:34 »
Здравейте на всички,
аз съм "заек" във форума :girl_wink: Казвам се Ваня и съм на 28 години. Разбрах, че имам хепатит Б преди три седмици и благодарение на информацията поместена в сайта и форума успях да се ориентирам какво да правя, за което много благодаря  :flowers3:. За съжаление хепатита ми е хроничен, изследванията са ми:
HBsAg  +
AntiHbsAg -
HBeAg -
AntiHbeAg +
Anti HBc ImG -
HBV DNA 1 290 000 copies/ml
АСАТ - 28,90
АЛАТ - 28,80
Изследването за вирусно натоварване получих преди два дена и от там започва чуденката ми.
Надявах се, че хепатита ми е неактивен (такива бяха и очакванията и на доц. Антонов от маркерите и нормалните ми ензими), но според това натоварване по-скоро е HBeAg отрицателен хепатит Б. Изчетох доста неща, главно от форума и сайта, но тъй като информацията ми е много нова, а и не мога да кажа че съм особенно спокойна докато я чета, предполагам, че не всичко съм разбрала правилно. Така че, моля поправяйте  :smile:
Тъй като все още нямам деца, а вече ми е време, доц. Антонов ми предложи за сега да не провеждаме лечение, а когато живот и здраве има бременност на 6тия месец да се провери вирусното натоварване и ако е високо да започна със Зефикс. За сега той смята, че няма нужда от чернодробна биопсия и че е по-добре да се направи след раждане. Аз предпочитам да съм  наясно какво е положението, но от друга страна каквото и да е искам деца, така че..
До колкото разбрах Зефикса е един от препаратите, към които в най-висок процент  вируса става резистентен и именно за това много ми се иска да го избегна. Въпроса ми е защо не е удачно интерфероново лечение, защото са ми нормални ензимите, защото няма да вляза в програма? Прочетох  в една от статиите, че пациенти с е-негативен хепатит също се подлагат на интерфероново лечение.
Другият проблем е, че потенциалният татко, все още е на етап - втора ваксина, т.е. до третата има още 4-5 месеца и после още 6 месеца до следващ PCR. Притеснява ме тази една година или повече без лечение и без реална представа за увреждане на черния дроб. Възможно ли е да имам такава концентрация и да нямам увреждане?
За сега съм решила  през този период да пробвам алтернативно лечение. Наясно съм, че няма да ме излекува, но ще се опитам да си подсиля имунитета и и да подобрявам състоянието на черния дроб (което не знам какво е  :laugh: ) По принцип ползвам продукти на Аква сорс (мисля че имаше хора, които питаха някъде из форума за тях) и мисля да пробвам и с хомеопатия. Така и така не съм на лечение, няма да си навредя. Доц. Антонов каза, че хранителните добвки не са проблем.
Имам цял раздел с алтернативни методи да чета, така че запрятам ръкави и действам..
Та това е.
Малко длъжко стана, но ще съм благодарна, ако някой сподели опит в подобна ситуация или пък някаква информация.
Много благодаря за всичко, което научих и за това което тепърва ще научавам. :flowers:
И на края да споделя, че съм страшно впечатлена от доц. Антонов, чувството да се чувстваш в сигурни ръце е страхотно.
Поздрави на всички и прекрасна вечер:)

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007