Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - д-р Атанас Михайлов

Страници: [1]
1
Уважаеми доктор Михайлов,
Благодаря Ви за това,че отделяте време да отговорите на нашите въпроси и да ни дадете надежда!
Бих искала да Ви попитам има ли комбинация от хомеопатични средства,които биха облегчили състоянието на болния с декомпенсирана цироза!
Желая Ви успех !Предварително Ви благодаря!
С уважение,Силвия Искрева

Здравейте Силвия,
Опитвам се да помагам както умея и доколкото мога,  пък каквото излезе...
Има какво да се прави, но нека бъдем малко по-точни.
1. Има ли отоци и/или асцит?
2. Колко увеличен е черният дроб?
3. Колко високи са трансаминазите?
4. Колко е СУЕ?

Това са важни параметри за оценка на развитието на случая.
На първо място поставям Phosphorus 15 CH - за начало нека приема по 5 зрънца всяка вечер. Според Материя медика до него се нарежда Arsenicum album 9 (15) CH, но нека го отложим малко. При рязко подбрени с фосфора, можем да спестим втория препарат.
При задръжка на течности, асцит, добри резултати дава Blatta 5 CH, но не оставям пацциентите само на нея. Много държа на плодово-оризовите дни. Тук ще имаме двойна полза: 1. Отводняване - оризът изтегля натрий и свързаната с него вода; и 2. Намаляне на азотните тела в кръвта след като този ден не се консумира белтъчната храна. Принципът - 1 кг плодове се разпределят на 5 порции. Храната се ограничава до варен ориз. Примерно 80-100 г ориз се сваряват добре, може да се добавят копър и магданоз, но да бъде без сол.
Ще прибавя и чай от полски хвощ. Това е една много добре отводняваща билка. Популярна е и може да се намери по доста аптеки, не само билкови.
Следете количеството урина за 24 часа.
И споделяйте как се развива случаят. Можем да променяме програмата в ход.

2
1. Фиброзата
2. Вирусната репликация
3. Стеатозата
4. Вероятността от рак
5. Общия тонус
6. Продължителността на живот
5. Друго

Хранителните добавки Коензим 10, Пикногенол. Силимарин и др. имат ли хомеопатичен ефект?

Здравейте уважаеми дами и господа,
Ежедневието ми е доста натоварено и ми е доста трудно да отделям време, но имахме среща с г-ца Лесидренска, с г-н Русинов и стигнахме до идеята, че би било добре да изкажа и своите съображения защото има доста места на които природните средства могат да бъдат средство на избор. А имам претенции, че знам доста в тази област, защото от 30 години се занимавам отблизо с билки, хомеопатия и други природни средства.
Започвам отзад напред с отговорите.
Хранителните добавки Коензим 10, Пикногенол. Силимарин и др. имат ли хомеопатичен ефект?


Изброените хранителни добавки не са хомеопатични средства. Може би в отделен пост ще представя по-точно хомеопатията, но сега ще спестя такова представяне. Биха били добри допълнения към основния лечебен курс, но не бих определил като средства от първи ред. Специално за силимарина, явно името е съставено от латинското название на билката бял трън Silibum marianum. Има добро хепатопротективно действие, но няма противовирусна активност. Има и други аналози - Легалон, Карсил и други. Личното ми мнение е, че може да се използва с добър ефект и самата билка - семе от бял трън.1. Фиброзата - в интервюто споменавам Phosphorus, Vipera и други средства, които могат да противодестват на цитотоксичните увреди на вирусите и заедно с това на развитеието на фиброза.
2. Вирусната репликация - Има хомеопатични препарати с добро антивирусно действие и бих маркирал да не съм голословен един немски комбиниран препарат Енгистол. Но не разчитам само на хомеопатия тук. При успешните случаи сме прилагали настойки от растения (в частност змийско мляко), но забележете в прясно състояние. И други средства като витамин С, но в добри дози - по 2-3 г дневно.
3. Стеатозата - Тук надявам се на всички е ясно, че е от съществено значение какво пъхаме в устата. Важни са ненаситените мастни киселини. В частност от моята практика мога да кажа сме постигали отлични резултати със смляно  ленено семе (средно по една супена лъжица дневно) и Lycopodium 9 CH (приготвя се от растението плавун). Тази комбинация е много резултатна при дислипидемия, но сме постигали и добри резултати (при ехографско проследяване при стеатозен черен дроб.
4. Вероятността от рак - Определено хомеопатията може да помогне много. Хомеопатите разгъват и доказват тезата за сикотизация на болестите (изобщо). Простичко казано модерните болести добиват характера на злокачествените заболявания - бавно, подмолно развитие, без фази на подобрение. И болестта става явна когато се е стигнало до декомпенсации. Хроничните хепатити се вписват в тази клинична картина. Разработен е хомеопатичен подход като стратегия и в тази връзка.
5. Общия тонус - определено да.
6. Продължителността на живот - определено може да помогне, но тук е важен интегралният подход. Може би в други постове ще разгъна тезата за храните с антраков (и общ имуномодулиращ ефект). Не разчитайте на вълшебното хапче. Тук от значение са много фактори - движение, правилно хранене, детоксикации и др.
5. Друго - да и други неща. Например с хомеопатични средства би могло да се повлияват неблагоприятните субективни явления, свързани например с интерфероновото лечение, нвропсихическите симптоми и др.

Но нека се разберем още в началото на нашите контакти. Ясно съм декларирал в книгата си, че главните лечебни фактори са: слънце, въздух, вода, храна движение. Фитотерапия, хомеопатия, акупунктура и др. са само допълващи, помощни средства.

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007