Вирусен хепатит - Обща дискусия > Как да живеем с хепатита

 Да кажа или не на работодателите си че имам хепатит б

<< < (3/3)

mihaela:
Имайки предвид изказването на твоя началник, май е по-добре да премълчиш за заболяването си поне за момента. Скоро и аз бях пред тази дилема да кажа или не на работодателя си за хепатита. Престраших се и споделих с шефката си за болестта и предстоящето лечение. Нямаше проблеми. Сега съм на лечение и се чувствам много по-спокойна след като няма какво да крия. Но всеки случай е различен и мисля, че ти самата трябва да прецениш как е най-добре да постъпиш.
Поздрави
Михаела

морещица:
Здравейте и благодаря на всички за изчерпателността и съветите.
Аз се опитах да поразпитам(съвсем тактично разбирасе,оправдавайки се че се страхувам от зараза)колегите си как мога да се заразя с хепатит б или ц.Останах като гръмната от отговорите им.То не е смешно,но вижте едни от "най-добрите"им отговори:
"Не се притеснявай миличка хепатитите са само болести на наркоманите".МОЛЯ-идеше ми да им кажа че съм болна и да се изпишкам в чашка да ме изследват за наркотици.
-"Хепатит б и ц се предават по жъздушно капков път"-???? Ако беше така досега да си болен :fool2:
И любимото ми:
-"Ако се заразиш с хепатит б и не го лекуваш прераства в хепатит ц" :angry3: :angry3: :angry3: :fool3:

Луди ли сте бе хора.
Абсолютно невежи.Да обаче знаят кой с кого спи или колко заем е изтеглил,но не си правят труда поне да прочетат как могат да се заразят.А може да са болни и да не знаят.Само един от 10 колеги изчака всички да излязат и ми каза:
"Ако толкова се боиш ваксинирай се.Иначе не ги слушай" и ми обясни как се заразяваш и какво трябва да се прави.
Когато го попитах от къде знае толкова много каза че жена му има хроничен хепатит б.
Явно само хората,които са болни са информирани.Моят личен лекар(въпреки че е боледувал от хепатит б),никога досега не е лекувал някого с хроничен хепатит б и дори не знае процедурата и схемата,по която се работи :punish:.А е лекар над 20 години.
И така реших да не казвам на никого.Не искам да ме мислят за наркоманка или шапава.А ако тръгна да ги информирам вече ще са сигурни че има нещо,макар че сами по себе си твърденията им се самоизключват.Направо се ядосвам ако мога да те заразя чрез допир,идиоте,нямаше ли поне да съм в инфекциозна болница и по  твоите глупости нямаше ли да ми е жълт езика :angry3: :angry3: :angry3: :angry3:(дааааааааааа при хепатит пожълтявал езика)
Отчаях се.Нищо няма да им казвам и дадо не им идва до главите.
Още веднъж благодаря ви.

 :flowers2:АЛОРА

аз:
Интересна тема! Аз съм работодател в заведение за хранене, лично приготвям част от храната. Много пъти съм си мислила как ще реагират служителите ако знаят, че имам хепатит Б. Мисля че ще напуснат! Дори вероятно ще загубя клиентите си. Не бих споделила! Това се случва от другата страна... като работодател... Отново страх, че ще загубиш работата си. И отново проблема е в невежеството и тясногръдното ни общество, но в интерес на истината, аз също не знаех нищо за болестта преди да се сблъскам с нея.

alex gavrilov:
Здравейте,

хората са различни за моя хеп.С знаеха всичките ми приятели началници и близки Хеп.В се предава и по половпът и по кръвен, но за него има ваксина. Добре всеки разумен човек да се ваксинира. Знам два случая на смърт от остро протичащ хепатит В. Хепатит С се предава почти 100%само по кръвен път. аз като разбрах за себе си веднага тествах жена си и децата си и те бяха абсолютно здрави. Интересното е че когато предупреждавах някои зъболекари и очни лекари те отказваха да се занимават с мен. Аз ги предупреждавах, но около 80% от заразените не Знаят за заразата си, а тези лекари не разбираха че са постоянно в риск и всеки пациент трябва да се третира като болен.
По въпроса :- Ако има толкоз ограничени и неграмотни хора около теб по- добре е да си траеш. От допир и въздух се хваща само хепатит А, да се говори същото за В и С е просто смешно.

richard:
А какво ще стане като си занесе болничния лист във фирмата???

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия