Не-вирусен хепатит > Автоимунен хепатит

 Дали тук има някой с подобен проблем

(1/8) > >>

veli:
Здравейте,
Казвам се Велина и от две години ходя по  лекари без никакво решение на проблема.Ето и накратко моята история.
Преди две години по повод на предстояща операция а именно ТУР на мехурна шийка ми пуснаха стандартни предоперативни изследвания в това число и чернодробни ензими.И за моя изненада се оказаха доста високи.
Постъпих в Ст.Загора за поставяне на диагноза и при хепатитни маркери отрицателни и АМА 1:160 и АСМА 1;40 ми поставиха диагноза автоимунен хепатит. Реших да потърся още едно мнение и постъпих в ИВ.Рилски-София от там ме изписаха дефакто без диагноза (хроничен хепатит) като ми казаха че най-вероятно не е автоимунен.
От там в ВВМИ при доц.Кацаров пак изследвания и пак неточна диагноза. Последно януари бях в болницата и започнах кортизоново лечение но ензимите ми не падат преди два месеца ми включи и Имуран но отново без резултат Варират в порядъка АСАТ-65-90;АЛАТ 130-190;ГГТП 140-210;АФ 190-415 и сега на къде незнам какво да правя

Силвана Лесидренска:
Здравей и добре дошла сред нас,

Би ли пояснила АМА и АСМА абревиатури на какво са?Потърсих в интернет, но не успях да намеря информация.Може би имаш предвид антинуклеарни антитела (ANA) и/или анти-гладкомускулни антитела(SMA)?  Чернодробните ти ензими са високи, същото се отнася и за ГГТ- то( границата е до 35) и АФ( до 280).
Може да прочетеш тази статия:
http://hepactive.org/content/articles/general_information/hepatitis_types/autoimmune_hepatitis

Биопсия правена ли ти е?

veli:
извинявам се много за неточноста от моя страна точно тези автоимуни изследвания имах предвид.Да имам биопсия даже 3 1чернодробна и 2
на стомаха но мога по-късно да напиша резултатите от тях понеже не са пред мен сега.По всичко върви за автоимунен понеже не написах че от дете имам много тежък алергичен ринит, брон.асма в ремисия и през 2000 г. се разболях от базедова болест в момента също в ремисия само ринита ме мъчи сега все автоимунни заболявания но въпроса ми е такъв вазможно ли е след 6м.лечение да не се повлиявам изобщо забравих да напиша че от 1г.и 6м. пия и Урзофалк 2х2

danihaleva:
Какви медикаменти пиеш по принцип?Знаеш,че черният дроб е чистилище и понякога лекарствата,които ни се налага да пием продължително могат да го натоварят доста и ензимите да се покачат.Хепатитите не са само вирусни,могат да бъдат и медикаментозни.

veli:
преди и непосредствено когато разбрах за това че имам някакъв проблем с дроба не сам вземала нищо друго освен ериус за ал.ринит даже аналгин не пия след това само стандартните неща в болниците глюкоза, трансметил такива неща а сега съм на ланзул за стомаха заради кортизона (20мг) в момента и урзофалка даже ми спряха имурана пих го месец паралелно с кортизона но чер. изследвания скочиха още на горе много мътна история изчела сам всичко възможно в сайтове на бг език и се надявах тук да намеря някой с подобен проблем неможе да съм единствен случай :sad3:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия