Не-вирусен хепатит > Автоимунен хепатит

 Дали тук има някой с подобен проблем

<< < (3/8) > >>

veli:
Здравей Радо,
вариантите за лечение са два както го пише и в статията с кортизон и имуносупресори може по отделно и в комбинация от двата препарата.При мен пробваха и двата варианта.Първо бях на преднизолон след това включиха и имуран това е /азатиоприн/ така е написан в сайта след това  спряха имуносупресора сега продължавам да съм само на преднизолон но доцента каза ,че в контролите които ще пусна на 15,07,09 няма ли движение надолу може да спре кортизона .Ако питаш мен мисли какви ли не варинти но нещо при мен не ще да се получи.А лечение друго за съжаление няма както в сайта е написано само тва са възможните лекарства и аз ги пия от 6м.

Радослав Русинов:
Ясно, тогава ако се окаже, че лекарствата не действат, последен вариант Чернев. След това ти остава да пробваш преглед при специалист навън. Аз бих ти препоръчал да направиш проучване за конкретен лекар или клиника във Франция. От това, което съм чел и от моята представа, там имат сериозни традиции в хепатологията и имат много сериозни специалисти в тази област.
Във всеки случай не трябва да се предаваш и да оставяш нещата така, трябва да разбереш каква е диагнозата ти, и ако тя се потвърди, да търсиш всякакви варианти за лечение.
Стискам палци!

Поздрави,
Радо

veli:
Благодаря за подкрепата това е много важно за мен а предполагам и за хора като мен ,които се чувстват в задънена улица без изход това ти дава сили и кураж да не спираш да се бориш до край та какъвто и да е той.

tetibulka:
Вели,
това, че трансаминазите ти са височки не е много хубаво. Но пък аз лично познавам човек с по-ниски (почти нормални трансаминази), който има много по-сериозно увреждане на черния дроб. И обратно  -хора с високи трансаминази и черен дроб в прилично състояние.
Тоест аз не съм убедена, че има строга и дефинитивна зависимост между трансаминазите и степента на увреждане.
Не разбрах освен урсофалка дали си пила хепатопротектори, защото доколкото имам впечатления, те свалят трансаминазите.
Дани

Радослав Русинов:
Само да уточня, тук става въпрос за друг вид хепатит, автоимунен и той не се подчинява на правилата, на които ние сме свикнали при хроничните вирусни хепатити. Свалянето на ензимите няма да се бори с причината (не че това е така и при вирусните хепатити), автоимунното заболяване, както и най-вероятно няма да забави увреждането (поне според мен, без да съм много навътре с това заболяване). Освен това, автоимунния хепатит е по-агресивно заболяване, затова е важно да не се чака.
Така, че при Вели най-важното е да намери лекар, който да постави сигурна диагноза, за да може да се опита и целенасочено лечение.

Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия