Не-вирусен хепатит > Автоимунен хепатит

 Дали тук има някой с подобен проблем

<< < (2/8) > >>

veli:
Здравей Силвана ,
ето и резултатите от чер. биопсия ще ти я напиша дословно и ще съм ти много благодарна ако можеш да ми я разясниш
правена е на 14,02,2008г
ФИБРОЗА-нормални портални пространства,леко изразено фиброзиране перивенуларно центролобуларно.
ПОРТАЛНО И/ИЛИ СЕПТАЛНО ВЪЗПАЛЕНИЕ:
1.Обща оценка-минимално/1/
2.Лимфен фоликул-липсва/0/
НЕКРОЗА:
1.Пийсмийл некрози перипортално и/или перисептално-минимални/1/
2.Ацедофилна интралобуларна некроза-умерена/1/,като инфилтратите са представени предимно от лимфоцити,само еденични нарядко съдържат плазматични клетки,а на места се наблюдават групи от сегментоядрени гранулоцити
СТЕАТОЗА-минимална/дребнокапчеста-/1/
ЦИРОЗА-липсва
Умерено изразена вакуолна дегенерация-дисеминарно-предимно огнищно.
ЗАКЛЮЧЕНИЕ:Хроничен хепатит с минимална /А1/КЪМ УМЕРЕНА /А2/активност,без фиброза с наличност на морфологични белези,които биха могли да се свържат с автоимунна генеза.
А от биопсията на стомаха  откриха начална парциална атрофия на вилите и други неща но за това специално казаха че също има автоимунен характер

Силвана Лесидренска:
Здравей Вели,

Това е цитат от статията която ти изпратих вчера като линк:

Interface-хепатита (с piecemeal некрози) е най-ясния хистологичен знак за наличие на автоимунен хепатит.

При теб пийсмийл некрозите са налице, но са минимални. Всичките ти показатели са възможно най-добрите- увреждането ти е минимално,стеатоза-оценка 1( 1 от 4,като 4 е най-тежката), нямаш цироза. За такива резултати тук черпим :)
Доколкото разбирам си била в две болници и нищо съществено? Защо не опиташ в Александровска, при Проф.Чернев? Човек трудно се добира до него и трябва да е по-нахален да изкопчиш някакво обяснение, но пък завъртяните случаи са му специалност. Обикновено при него се запазва час в личният му кабинет, след което те приема в болницата.
Това са му координатите, съветвам те ако имаш възможност да го посетиш:

http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=133.0

Радослав Русинов:
Здравей Вели,
Ти си третия човек във форума, който е с автоимунен хепатит, макар че при теб всъщност не е поставена такава диагноза, а има по-скоро съмнение за такъв.
Тук можеш да видиш темите, стартирани съответно от Стефка и Ели:
Автоимунен хепатит
Резултати от биопсия при автоимунен хепатит
Както виждаш, не сме успели много да им помогнем с допълнителна информация, просто във форума почти няма хора с това заболяване, а и информацията за автоимунния хепатит в интернет е доста по-оскъдна.
Препоръчвам ти да обърнеш внимание на статията, която сме пуснали на сайта на Хепактив, която ти препоръча и Силви: Автоимунен хепатит. В нея например можеш да откриеш "IAIHG система за оценка за диагностициране на автоимунния хепатит", изобщо неща, които излизат от общата информация и влизат в доста по-сериозна конкретика по темата, доколкото това е възможно.
Моят съвет е да продължиш да търсиш за мнение и други лекари, а ако имаш възможност да се насочиш и към чужбина. Ако нямаш тази възможност, поне се опитай да продължиш да следиш изкъсо състоянието си и периодично да си правиш биопсия, за да си сигурна, че увреждането на черния дроб няма да стане по-сериозно.

Поздрави,
Радо

veli:
Здравей Радо,
благодаря за съвета и на всички вас много сте мили.Всъщност последният път когато лежах в ВВМИ януари тази година ми поставиха уж категорична диагноза автоимунен хепатит но си мисля ,че просто нямаше какво друго да напишат като диагноза другия вариант оставаше хроничен хепатит което е общо понятие.По въпроса за системата за която ми спомена съм я гледала отдавна поздравления за сайта просто е най-добър и изчерпателен от всичко което съм изчела. По тази система съм си 100% с автоимунен хепатит какво да се прави щом е дошло до главата ми ще се боря и не съм спряла и за минута.Но моите притеснения са че за периода от 2г. поне от както знам за проблема си а имах симптоми  около година преди това просто не можаха да открият нищо тогава не мога да си вкарам трансаминазите в норма нито веднъж винаги са доста високи което означава само едно ,че черния ми дроб не спира да се руши просто се чувствам безсилна.Нито едно лечение до момента не е сполучливо тъпча си се с кортизон ту свалям дози ту ми ги качват драстично и все нищо.Всеки месец бягам до София и обратно аз съм от Ямбол при доц.Кацаров и си мисля ,че и той незнае какво вече да ме прави.Обиколих всички светила в тази област само наистина при проф. Чернев не съм ходила но и при него ще отида просто имах надежда ,че нещата ще потръгнат при мен но уви за сега не.
Какво да се прави като ме хващат такива "изчанчани" болести :sad2:
Поздрави и от мен

Радослав Русинов:
Здравей Вели,
Да, не е лошо да чуеш и мнението и на проф. Чернев, като гледам той май е останал единствения ти избор в момента.
А какви са вариантите за лечение на хепатита. Тези лекарства, които се споменават в статията не знам дали са достъпни в България, или тук има други подобни.

Поздрави,
Радо

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия