Вирусен хепатит - Лечение > На лечение съм

 Може ли инжекцията да се сложи по-рано?

(1/2) > >>

desi:
Здравейте ! Имам въпрос - понеже четох във форума за т.нар. дупки - при нас също се получава проблем защото лекарите действително изписват лекарствата в понеделник ако се пада почивен ден. Така вече сме стигнали дотам , че ходиме в аптеката и си поръчваме инжекциите по рано и ни ги дават без рецепта с уговорка че ще я занесем после. Въпроса ми е може ли да се слага инжекцията по рано - предния ден /сега ги слага в петък, т.е. в четвъртък/ защото съм чувала че може да се мести денят , но напред.

Радослав Русинов:
Здравей,
Да се взимат лекарствата без рецепта също е добро решение на проблема с "дупките", стига обаче в аптеката да са готови да го направят. Поне си заслужава да се опита, ако човек се сблъска с този проблем.
Относно слагането на инжекцията ден по-рано - имаш предвид това да се прави всяка седмица, или да се случи еднократно. Ако се случи еднократно, не мисля че е сериозен проблем, просто ще се сложи следващата доза интерферон преди предишната да е намалила напълно концентрацията в тялото.
А по отношение на местенето напред с един ден - ако пак говорим за еднократно местене, също е допустимо, но не трябва да се случва постоянно.

Поздрави,
Радо

Stefan:
Здравей,

на мен лекаря каза че максимум с един ден мога да си изменям инжекцията, но както спомена не се препорачва да го правиш често. само ако се налага. не можеш ли да си вземеш лекарствата за целия месец и да си ги даржиш в хладилника?

desi:
До Стефан : По принцип инжекциите се взимат всеки месец и четирите, но ставаше въпрос за изписването от личния лекар - те изписват само в работни дни. Все пак засега от аптеката проявяват разбиране и ни дават инжекцията предварително и после носим рецептата. Благодаря на всички.
   ??? Бих искала да попитам някой страда ли от безсъние и ако е така да препоръча нещо по безобидно за това.

sara:
  Здравейте на всички!!! Днес ще си поръчам лекарствата в някоя аптека.
Не знам за колко време пристигат като си ги поръчаш, но това едва ли има някакво значение имайки предвид че ще се прави изкуствено забавяне.
Но според моите изчисления трябва да започна пьрвата си инжекция на 14 декември, това са малко повече от 2 седмици (около 17дена), но така няма да се получи "дупка"....
нали не е много забавянето???

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия